Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δραστηριότητα από ΑΠΣ Α’ Λυκείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δραστηριότητα από ΑΠΣ Α’ Λυκείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δραστηριότητα από ΑΠΣ Α’ Λυκείου
Μενδρινού Ειρήνη Α.Μ. Δ201720

2 Ρίζες πραγματικών αριθμών
Το πρόβλημα που θα διερευνήσω είναι το εξής : Δίνεται η παράσταση: α) Να υπολογίσετε την παράσταση με χρήση υπολογιστή τσέπης. β) Να υπολογίσετε την παράσταση χρησιμοποιώντας αλγεβρικές ιδιότητες. γ) Να συγκρίνετε τις δυο μεθόδους ως προς την ακρίβεια του αποτελέσματος

3 Ερμηνεία Άσκησης- Λόγοι Επιλογής
Οι ρίζες είναι ένα μάθημα στο οποίο μπερδεύονται οι μαθητές ιδιαίτερα στις ιδιότητες τους αλλά και στην χρήση με άλλες μαθηματικές πράξεις. Η άσκηση ριζών που δίνεται από το ΑΠΣ της Α Λυκείου μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διότι  δίνει μία αριθμητική παράσταση στην οποία οι μαθητές θα προσπαθήσουν αρχικά να την λύσουν με ένα υπολογιστή τσέπης .Κατά την γνώμη μου θα τους φανεί και πιο ψυχαγωγικό και θα δημιουργηθεί μια θετική στάση απέναντι στις ρίζες. Επίσης το κομπιουτεράκι θα αποτελέσει ένα κίνητρο επίλυσης της άσκησης και συνδυάζει τη καθημερινότητα με την επίλυση μαθηματικών ασκήσεων. (ικανότητα αποτελεσματικής χρήσης)

4 Στη συνέχεια η άσκηση ζητάει από τους μαθητές να την επιλύσουν με δύο αλγεβρικές μεθόδους. 
Το ερώτημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως συλλογιστικό , διερεύνησης , επικοινωνίας αλλά και ανακάλυψης. Θα μπορούν να αναπτύξουν ποικίλες στρατηγικές  , να κατανοήσουν, να κρίνουν, να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν τις ρίζες. Επιπλέον οι διαφορετικές ιδέες κ απόψεις θα δημιουργήσουν ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Για παράδειγμα . Ένας μαθητής μπορεί να λύσει την άσκηση απλά με τις ιδιότητες των ριζών και απλή προτεραιότητα πράξεων ,και ένας άλλος μαθητής με την χρήση άλλης ιδιότητας και παραγοντοποίησης.

5 Αποτελέσματα της άσκησης
Βαθύτερη κατανόηση των ριζών και των ιδιοτήτων τους. Υπενθύμιση παλιών τεχνικών επίλυσης προβλημάτων. Πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Συσχέτιση με την καθημερινότητα-πραγματικότητα μέσω των εργαλείων που πρέπει να χρησιμοποιήσει. Ικανότητα υπεύθυνης και αυτόνομης λειτουργίας.  Ανάπτυξη της γνώσης, της διόρθωσης των λαθών , της ανάλυσης της αποτελεσματικότητας των στρατηγικών. Ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης (Ανοιχτός νους) Αναστοχασμός (αυτόματη ενεργοποίηση σκέψης του μαθητή σε παλιά δράση του).


Κατέβασμα ppt "Δραστηριότητα από ΑΠΣ Α’ Λυκείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google