Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Γ2 ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Γ2 ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Γ2 ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΒΑΠΤΙΣΗ Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Γ2 ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

2 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: StudioVGgr.Καθολική Βάπτιση στο Λαύριο.Mp4 , Y

3 ΒΑΠΤΙΣΜΑ - ΧΡΙΣΜΑ Το βάπτισμα αποτελεί στην Καθολική Εκκλησία, όπως και στην Ορθόδοξη, ένα από τα 7 Μυστήρια. Ωστόσο, ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μαζί με το Βάπτισμα τελείται και το Χρίσμα, στην Καθολική γίνονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το μυστήριο του Χρίσματος γίνεται στα αγόρια στην ηλικία των 14, ενώ στα κορίτσια στα 12. Μέχρι τότε τα παιδιά μπορούν να πάνε στην εκκλησία, αλλά δεν μετέχουν στη Θεία Ευχαριστία, δηλαδή δεν κοινωνούν.

4 ΒΑΠΤΙΣΜΑ Όπως παρατηρούμε και από το βίντεο, το βάπτισμα στην Καθολική Εκκλησία γίνεται σε μεγαλύτερη ηλικία, από ότι στην Ορθόδοξη. Στο βίντεο, το παιδί ήταν περίπου 5-6 χρονών, ενώ στην Ορθοδοξία τα παιδιά συνήθως βαπτίζονται σε πολύ μικρότερη ηλικία. Επίσης, μία μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο εκκλησιών στο μυστήριο του βαπτίσματος είναι ότι ενώ οι Ορθόδοξοι βαπτίζουν με κατάδυση σε νερό τρεις φορές, οι Ρωμαιοκαθολικοί βαπτίζουν με επίχυση νερού στη κεφαλή τρεις φορές.

5 ΕΚΚΛΗΣΙΑ Μέσα από το βίντεο, παρατηρούμε άλλες τρεις διαφορές μεταξύ των δύο εκκλησιών, αυτή την φορά όχι σχετικές με το μυστήριο του Βαπτίσματος, αλλά με την εκκλησία σαν χώρο/ κτίριο. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι στις Καθολικές Εκκλησίες υπάρχουν αγάλματα, σε αντίθεση με τις Ορθόδοξες που δεν υπάρχουν. Επιπλέον, οι τοίχοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών είναι γεμάτοι με τοιχογραφίες, ενώ στους τοίχους των Καθολικών Εκκλησιών υπάρχουν μόνο κάποιες κορνίζες. Επίσης, μια άλλη διαφορά μεταξύ των Ορθόδοξων και των Καθολικών Ναών είναι ότι στις Καθολικές Εκκλησίες δεν υπάρχει το τέμπλο οπότε φαίνεται η Αγία Τράπεζα, ενώ στις Ορθόδοξες υπάρχει.

6 ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ
Μία ακόμη διαφορά που παρατηρείται ανάμεσα στις δύο εκκλησιές- και την βλέπουμε και στο βίντεο- έχει να κάνει με το πώς οι πιστοί κάνουν τον σταυρό τους. Οι Ορθόδοξοι κάνουν τον σταυρό τους με τα τρία δάχτυλα, συμβολίζοντας έτσι την Αγία Τριάδα (Θεός, Χριστός, Άγιο Πνεύμα). Αντίθετα, οι Καθολικοί κάνουν τον σταυρό τους με τα τέσσερα ή και τα πέντε δάκτυλα, συμβολίζοντας πάλι με τα τρία την Αγία Τριάδα, ενώ με το τέταρτο συμβολίζουν την Παναγία και με το πέμπτο τον Πάπα.

7 ΠΗΓΕΣ Εκτός από το βίντεο πήρα στοιχεία και από τις παρακάτω σελίδες:
Εκτός από το βίντεο πήρα στοιχεία και από τις παρακάτω σελίδες: / /190-vaptisma orthodoksoi-kai-katholikoi-piso-ap-oti-fainetai

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Γ2 ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google