Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Των μαθητών της Ε΄ τάξης του ΠΠΣΠΘ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Των μαθητών της Ε΄ τάξης του ΠΠΣΠΘ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Των μαθητών της Ε΄ τάξης του ΠΠΣΠΘ
Διοκλητιανός Εργασία στο μάθημα της Ιστορίας Των μαθητών της Ε΄ τάξης του ΠΠΣΠΘ Κελέκη Παναγιώτη Μπούζιου Βασίλη Μπούζιου Ηλία Χατζηαράπογλου Μηνά

2 Πριν βασιλεύσει Καταγόταν από ταπεινή οικογένεια της Δαλματίας.
Στον στρατό διακρίθηκε για την εξαιρετική νοημοσύνη του και έφτασε μέχρι το αξίωμα του υπάτου. Όταν δολοφονήθηκε ο αυτοκράτορας Νουμεριανός το έτος 284μ.χ., οι στρατηγοί ανακήρυξαν αυτοκράτορα τον Διοκλητιανό.

3 Τι έκανε την πρώτη περίοδο της βασιλείας του
Κατά την πρώτη περίοδο της βασιλείας του (285μ.χ. – 293μ.χ.), ο Διοκλητιανός προσέλαβε ως συνάρχοντα τον Μαξιμιανό, επειδή ένας μόνο άρχοντας δεν επαρκούσε για τις ανάγκες της απέραντης αυτοκρατορίας.

4 Τι έκανε την δεύτερη περίοδο της βασιλείας του
Στη δεύτερη περίοδο της βασιλείας του, ο Διοκλητιανός καθιέρωσε το σύστημα της τετραρχίας. Δηλαδή προσέλαβε ακόμη δύο βοηθούς και συνάρχοντες που είχαν τον τίτλο του Καίσαρα. Ο Διοκλητιανός είχε βοηθό τον Γαλέριο και ο Μαξιμιανός τον Κωνστάντιο Χλωρό.

5 Οι αρχές των διωγμών Ο Διοκλητιανός έκανε πολλές μεταβολές στη διοίκηση: Το πολίτευμα έγινε απόλυτη μοναρχία. Εξαπέλυσε δριμείς διωγμούς κατά του Χριστιανισμού και του Μανιχαϊσμού. Το 303, μόλις ξέσπασαν οι διωγμοί κατά των χριστιανών.

6 Το τέλος του Διοκλητιανού
Το 305 ο Διοκλητιανός παραιτήθηκε και αποσύρθηκε στο ανάκτορό του στο Σπάλαθο της Δαλματίας, όπου πέθανε μετά από 8 έτη.

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Των μαθητών της Ε΄ τάξης του ΠΠΣΠΘ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google