Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Σοφία Συριάτου Γιάννης Ανέστης Γιώργος Χάτο
Σπύρος Δελαπόρτας

3 Χριστιανισμός Ο Θεός είναι ο δημιουργός της πρώτης άμορφης πραγματικότητας . Η διαμόρφωση του σύμπαντος γίνεται σε 7 φάσεις : Γένεση του φωτός Σχηματισμός της ατμόσφαιρας Διαμόρφωση ξηράς , θάλασσας και εμφάνιση φυτικού βασιλείου Δημιουργία του ήλιου , Σελήνης και αστεριών Δημιουργία θαλάσσιων οργανισμών και πτηνών Δημιουργία του ανθρώπου Ανάπαυση του Θεού

4

5 Εβραϊκή Θρησκεία Ο Θεός δημιουργεί το πρώτο ανθρώπινο ζεύγος, τον Αδάμ και την Εύα.Αρχικά ,πλάθει τον άνδρα ,ενώ αμέσως μετά δημιουργεί τον Κήπο της Εδέμ.Τέλος,πλάθει την γυναίκα και μετά ακολουθεί η ιστορία της πτώσης των πρωτόπλαστων.

6 Ινδουισμός Αρχικά πιστεύει ότι το σύμπαν βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου.Ξύπνησε εξαιτίας του υπέρτατου πνεύματος,το οποίο δημιούργησε ένα αυγό,και έζησε περίπου έτη.το αυγό εξερράγη και χωρίστηκε στην Γη και τον Ουρανό,αλλά και σε μικρά κομμάτια που αποτέλεσαν το Σύμπαν.Το Σύμπαν συγκρατιέται από ένα φίδι στο οποίο ακουμπά μια θαλάσσια χελώνα που στηρίζει 4 ελέφαντες που με την σειρά τους στηρίζουν την Γη.

7 Βουδισμός Κατά την αρχαία κοσμολογική δοξασία, ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Παν Κου, έναν θεό-μάγο , από το ίδιο του το σώμα έτη πριν την γέννηση του Κομφούκιου.

8 Tα διάφορα μέρη μετατροπής του σώματος του :
Ανάσα = Αέρας Φωνή = Κεραυνός Φλέβες = Ποταμοί Οστά = Μέταλλα Τρίχες = Φυτά Ιδρώτας = Βροχή Σάρκα = Έδαφος 8. Έντομα μέσα στο σώμα του = Άνθρωποι


Κατέβασμα ppt "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google