Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μύθοι του κόσμου για το Σεισμό

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μύθοι του κόσμου για το Σεισμό"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μύθοι του κόσμου για το Σεισμό
Μαθητές της Ε΄ τάξης Πόρος Κεφαλονιάς

2 Γιάννης Πετράτος Αλβάρο Ραπάι
Μύθος Ρωσίας Γιάννης Πετράτος Αλβάρο Ραπάι

3 Στη Σιβηρία υπάρχει ένας θεός με το όνομα Tuli, που οδηγεί ένα έλκηθρο πάνω τη Γη. Το έλκηθρο αυτό το σέρνουν σκύλοι, οι οποίοι έχουν ψύλλους. Συχνά τα σκυλιά σταματούν για να ξυθούν, οπότε η Γη κλονίζεται και γίνεται σεισμός.

4

5 Βαρβάρα Χαρερά Μαριλένα Πετράτου
Μύθος Νέας Ζηλανδίας Βαρβάρα Χαρερά Μαριλένα Πετράτου

6 Στη Νέα Ζηλανδία οι σεισμοί σχετίζονται με την εγκυμοσύνη της Γης
Στη Νέα Ζηλανδία οι σεισμοί σχετίζονται με την εγκυμοσύνη της Γης. Η Γη κυοφορεί το θεό Ru ο οποίος συχνά την κλωτσάει. Κάθε φορά που γίνεται αυτό, ο πλανήτης σείεται και εκδηλώνεται σεισμός.

7 Μύθος Ινδίας Αλβάρο Ράπαι

8 Ένας τρίτος μύθος αναφέρει ότι εφτά ελέφαντες έχουν ως καθήκον να προστατεύουν τους τομείς του κατώτερου τμήματος του ουρανού και να συγκρατούν εναλλάξ τη Γη. Όταν ο ένας ελέφαντας τελειώνει τη βάρδιά του και αντικαθίσταται από κάποιον άλλο, τότε οι άνθρωποι στη Γη αισθάνονται μία απότομη δόνηση, που δεν είναι άλλη από το σεισμό.

9

10 ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΤΖΕΛΑΙ ΟΡΓΚΙΤΑ ΤΣΙΝΑ
ΜΥΘΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΤΖΕΛΑΙ ΟΡΓΚΙΤΑ ΤΣΙΝΑ

11 Στη δυτική Αφρική πίστευαν ότι ένας γίγαντας μεταφέρει τη γη στο κεφάλι του. Όλα τα φυτά που υπάρχουν στον πλανήτη είναι τα μαλλιά του και οι άνθρωποι είναι μικρά έντομα. Κάθε φορά που κουνάει το κεφάλι του, η γη σείεται.

12

13 ΜΥΘΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΕΡΑ

14 Κάποτε το μεγάλο πνεύμα ήθελε να δημιουργήσει μία χώρα την οποία θα μετέφεραν χελώνες. Όταν τσακώνονταν η γη έτρεμε και προκαλούνταν σεισμός. Όταν ηρεμούσαν η δόνηση σταματούσε.

15

16 Μύθος Ανατολικής Αφρικής
Γεωργία Σιμωτά Δέσποινα Μελέτη

17 Στην Ανατολική Αφρική πιστεύουν ότι ένα γιγάντιο ψάρι κουβαλάει στην πλάτη του έναν βράχο, πάνω στον οποίο υπάρχει μια αγελάδα, πάνω στα κέρατα της οποίας ισορροπεί η γη. Όταν η αγελάδα κουνάει τα κέρατά της τότε η γη κουνιέται δεξιά κι αριστερά. Τότε λένε πως γίνεται σεισμός.

18

19 ΦΑΜΠΙΑΝ ΜΕΤΣΑ’Ι’ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΤΟΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ
ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΦΑΜΠΙΑΝ ΜΕΤΣΑ’Ι’ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΤΟΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ

20 Σύμφωνα με τη μυθολογία ο θεός επισκέπτεται συχνά τη γη για να μετρήσει τους ανθρώπους που ζουν πάνω στον πλανήτη. Με τα βήματά του όμως τραντάζει το έδαφος και προκαλούνται σεισμοί. Έτσι οι άνθρωποι κάποιες φορές για να τον διευκολύνουν στην καταμέτρηση, βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους φωνάζοντας «Εδώ είμαι».

21


Κατέβασμα ppt "Μύθοι του κόσμου για το Σεισμό"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google