Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΣΩΤΗΡΗΣ Ρ. Ε2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΣΩΤΗΡΗΣ Ρ. Ε2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΣΩΤΗΡΗΣ Ρ. Ε2

2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Καθώς κατηφορίζετε από την Καμάρα προς την Τσιμισκή θα συναντήσετε την γνωστή σε όλους Πλατεία Ναυαρίνου. Η φήμη της οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για την περισσότερο πολυσυλλεκτική πλατεία της πόλης που εκτός από φοιτητές συγκεντρώνει όλων των ειδών και ηλικιών ανθρώπους . Από χωροταξικής άποψης η πλατεία βρίσκεται δίλα στο ανάκτορο του Γαλερίου και κοντά στον ιππόδρομο, δύο μνημεία από τα οποία σώζονται ελάχιστα τμήματα αφού η οικοδομική δραστηριότητα των δεκαετιών του 50 και του 60 κατέστρεψαν αδικαιολόγητα μεγάλα κομμάτια αυτής της αρχαίας κληρονομιάς.

3

4 ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
Το 299 ο Γαλέριος, μετά από την τελευταία νικηφόρα εκστρατεία του εναντίον των Περσών, επέλεξε ως έδρα του τη Θεσσαλονίκη. Στο νοτιοανατολικό κομμάτι της ρωμαϊκής πολης ο Γαλέριος έκτισε ένα μεγαλοπρεπές ανακτορικό συγκρότημα. Σε αυτό δεν στεγάζονταν μόνο τα βασιλικά ενδιαιτήματα με τους βοηθητικούς τους χώρους, αλλά επιπλέον υπήρχαν αίθουσες δημόσιας διοίκησης, ήταν ενσωματωμένα ιερά και ναοί, ενώ αναπτύσσονταν ακόμα και αθλητικές εγκαταστάσεις-κτήρια θεαμάτων. Το κυρίως ανάκτορο βρισκόταν στην περιοχή της σημερινής πλατείας Ναυαρίνου και της οδού Δημητρίου Γούναρη. Ήταν στραμμένο προς τη θάλασσα και αποτελούνταν από πλήθος χώρων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατεστραμμένοι και θαμμένοι πλέον κάτω από δρόμους, πάρκα και πολυώροφες οικοδομές. Σήμερα, έπειτα από εργασίες ανασκαφής, συντήρησης, αποκατάστασης και αναστήλωσης, ένα μεγάλο μέρος των σωζόμενων τμημάτων του ανάκτορου είναι επισκέψιμο για το κοινό.

5

6 ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ

7 ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

8 - Γεια σας. Είμαι τουρίστας . Πού μπορώ να φάω καλές κρέπες;
ΟΙ ΚΡΕΠΕΣ - Γεια σας. Είμαι τουρίστας . Πού μπορώ να φάω καλές κρέπες; - Στην Πλατεία Ναυαρίνου φυσικά! Εκεί θα βρεις τις καλύτερες στην πόλη!

9 ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ΣΤΕΛΛΑ Κ. ΣΩΤΗΡΗΣ Ρ. Ε2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google