Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Δ.Ε. 22 Σελίδα 117 Προσπαθώ να καταλάβω περισσότερο Άσκηση 3

2 Η μετακίνηση των ανθρώπων και των πληθυσμών είχε ως αποτέλεσμα καθ’ όλη την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας την εξέλιξη του πολιτισμού. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως οι άνθρωποι ερχόμενοι σε επαφή με την κουλτούρα άλλων ανθρώπων, με τα επιτεύγματα και τις απόψεις τους επηρεάζονται από αυτές , τις αφομοιώνουν και τις εξελίσσουν.

3 Στην ελληνική ιστορία έχουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Α’ και Β’ Αποικισμό. Κατά την διάρκεια του Α’ Αποικισμού στα μέσα του 11ου εως τα τέλη του 9ου αιώνα π. Χ. έχουμε την εγκατάσταση πληθυσμού στα νησιά του Αιγαίου, της Κρήτης, των Επτανήσων, της Κύπρου καθώς και στα παράλια της Μ. Ασίας από ελληνικά φύλα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί ιδρύθηκαν νέες πόλεις που αποτέλεσαν σπουδαία κέντρα του ελληνικού πολιτισμού.

4 Ο Β’ Αποικισμός έγινε οργανωμένα και αφορά την εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων στην Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο κατά την περίοδο του 8ου, 7ου και 6ου αιώνα π. Χ. Πολλές αποικίες εξελίχθηκαν σε ισχυρές πόλεις.

5 Οι μεταναστευτικές ροές επηρεάζουν την οικονομία, συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαπολιτιστικών επαφών και στη συναδέλφωση των λαών

6 Πηγές εικόνων:


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google