Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το γνωστό θραύσμα μαρμάρινου αναγλύφου, που φέρει το όνομα του Lenormant, του αρχαιολόγου που το ανακάλυψε. Παριστά τμήμα αθηναϊκής τριήρους του 400 π.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το γνωστό θραύσμα μαρμάρινου αναγλύφου, που φέρει το όνομα του Lenormant, του αρχαιολόγου που το ανακάλυψε. Παριστά τμήμα αθηναϊκής τριήρους του 400 π."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Το γνωστό θραύσμα μαρμάρινου αναγλύφου, που φέρει το όνομα του Lenormant, του αρχαιολόγου που το ανακάλυψε. Παριστά τμήμα αθηναϊκής τριήρους του 400 π. Χ. περίπου. Πιστεύεται ότι αποτελεί θραύσμα αναγλύφου της γνωστής αθηναϊκής τριήρους με το όνομα « Πάραλος ». Διακρίνονται επτά από τους 31 κωπηλάτες της επάνω σειράς ( θρανίται ). Στη μεσαία σειρά έχουν αποδοθεί μόνο τα κουπιά των 27 ζυγιτών και των 27 θαλαμιτών. Μήκος 0,55 μ., ύψος 0,45 μ.

3  Η T ριήρης ήταν ταχύτατο αρχαίο κωπήλατο πολεμικό πλοίο, του οποίου ο τύπος εξελίχθηκε στον αρχαίο ελλαδικό χώρο ( αρχικά στην Κόρινθο, σύμφωνα με την παράδοση ) από τη διήρη, η οποία ήδη κυριαρχούσε στις ελληνικές αποικίες της Μ. Ασίας, στην Κύπρο και τη Φοινίκη.

4  WIKIPEDIA  GOOGLE

5


Κατέβασμα ppt "Το γνωστό θραύσμα μαρμάρινου αναγλύφου, που φέρει το όνομα του Lenormant, του αρχαιολόγου που το ανακάλυψε. Παριστά τμήμα αθηναϊκής τριήρους του 400 π."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google