Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

2 Κανονισμoσ «Σύνολο οδηγιών υποχρεωτικού χαρακτήρα που ρυθμίζουν πρακτικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία ενός οργανωμένου συνόλου». Εξωτερικός Διέπεται από τη νομοθεσία ν.1566/85, ΠΔ79/2017. Εσωτερικός Αφορά στις σχέσεις ενός οργανωμένου συνόλου με τον εαυτό του.

3 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Άρθρο 3 παρ.5: «Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.» παρ.6: «Τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων. Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν.»

4 Άρθρο 7 Παρ.4 εδ.α: «Η εγγραφή των μαθητών στην Α’ τάξη του Δημοτικού σχολείου πραγματοποιείται από την 1-20 Μαΐου.» Άρθρο 8 Παρ.2: «Την αίτηση μετεγγραφής υποβάλλουν στον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου οι γονείς/κηδεμόνες.» Οι γονείς θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση του ν.105 ότι συναινούν υποχρεωτικά και οι δύο για τη μετεγγραφή.

5 Άρθρο 11 Κεφ. Α παρ.1

6

7 Παρ.16 εδ.στ: «Η σειρά των ωρών διδασκαλίας (2η και 3η), κατά τη σύνταξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας του Ολοήμερου, προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος.» εδ.ζ: «Δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00), για υποδοχή (7:00-7:15) και ώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (7:15-8:00), σε σχολεία όπου διαπιστώνεται σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.»

8 Άρθρο 12 Παρ.10: «Η αποχώρηση των μαθητών πραγματοποιείται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου της τάξης. Αποχώρηση μαθητή από το σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του (ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη γονέων ή κηδεμόνων, εξασφάλιση συνοδείας μαθητών με ευθύνη των γονέων.» Άρα: παραλαμβάνουν τον μαθητή από την αίθουσα διδασκαλίας. συμπληρώνουν και παραδίδουν στον εκάστοτε διδάσκοντα υπεύθυνη δήλωση του ν.105.

9 Άρθρο 13 Παρ.1: «Η φοίτηση των μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία παρακολουθείται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, καταγράφονται οι καθημερινές απουσίες και καταχωρίζονται στο πληροφοριακό σύστημα…» Παρ.2: «Όταν ένας μαθητής απουσιάζει συστηματικά και αδικαιολόγητα από το σχολείο ο εκπαιδευτικός της τάξης επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες και ενημερώνει τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου.» Άρα: Η φοίτηση των μαθητών στο σχολείο είναι υποχρεωτική κι ο μαθητής/τρια δεν μπορεί να παραμένει αδικαιολόγητα στο σπίτι. Μετά από απουσία τεσσάρων ημερών, παρακαλώ να προσκομίζετε χαρτί γιατρού

10 Άρθρο 13 Παρ.3: «Εφόσον δεν επιλύεται το πρόβλημα της συστηματικής και αδικαιολόγητης απουσίας με τις ενέργειες της παρ. 2 του παρόντος άρθρου αναζητείται ο μαθητής και η οικογένεια του μαθητή μέσω της αστυνομικής και της δημοτικής αρχής καθώς και της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας.» Παρ.4: «Στις περιπτώσεις που η ανωτέρω αναζήτηση δεν φέρει αποτέλεσμα, αναφέρεται η συστηματική και αδικαιολόγητη απουσία του μαθητή στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι ενέργειες που έχουν γίνει…»

11 Άρθρο 14 Παρ.4 εδ.β: «Η ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών είναι δικαίωμα των γονέων/κηδεμόνων και καθήκον των εκπαιδευτικών. Η ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για τη σχολική εργασία, την πρόοδο των μαθητών και για θέματα αγωγής ή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου πραγματοποιείται: μία φορά τουλάχιστον τον μήνα, σε προκαθορισμένη από τον εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της τάξης μπορεί να συναντηθεί και εκτάκτως με τους γονείς/κηδεμόνες κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο». Οι τακτικές ενημερώσεις γονέων θα πραγματοποιούνται από τις Κάθε εκπαιδευτικός θα ενημερώσει για την ημέρα και την ώρα των ενημερωτικών συναντήσεων.

12 Παρ. 2: Στις σχολικές δράσεις συμπεριλαμβάνονται:
Άρθρο 16 Παρ. 2: Στις σχολικές δράσεις συμπεριλαμβάνονται: α) όσες δράσεις πραγματοποιούνται εκτός σχολείου… οι διδακτικές επισκέψεις, οι πολιτιστικές δράσεις, οι αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες επιστημονικού περιεχομένου κ.λπ.. Για τη συμμετοχή των μαθητών στις παραπάνω δράσεις απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη των Γονέων και Κηδεμόνων τους, β) όσες δράσεις πραγματοποιούνται εντός σχολείου, όπως είναι οι επισκέψεις και εκδηλώσεις καλλιτεχνών μουσικής, θεάτρου, χορού, εικαστικών τεχνών ή ειδικών επιστημόνων που καλούνται στο σχολείο ή την τάξη κ.λπ., γ) εκπαιδευτικές επισκέψεις ή έξοδοι των μαθητών σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και όχι μεγαλύτερης των δύο διδακτικών ωρών…» Άρα κάθε τάξη/τμήμα μπορεί να πραγματοποιήσει: 9 διδακτικές επισκέψεις 6 δράσεις εντός/εκτός σχολείου 1 ημερήσια εκδρομή

13 Παρ.10: «Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων δύναται να πραγματοποιηθεί έως δύο φορές ανά διδακτικό έτος με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων...» Παρ.11: «…Οι μαθητές που δεν παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες στις οποίες απαιτείται μετακίνηση, αποχωρούν από το σχολείο με συνοδεία των γονέων τους.»

14 Άρθρο 18 Κεφ.Β Παρ.1: «…Στο Δημοτικό Σχολείο οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την ώρα που προβλέπεται στο ΕΩΠ, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνει η είσοδος και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα…»

15 Παρ.2: «Μετά το πέρας της πρωινής συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσές τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα. Με τη λήξη των μαθημάτων σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στην έξοδο του σχολείου συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την τελευταία διδακτική ώρα.» Παρ.3: «Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών ή Προϊσταμένων των δημοτικών σχολείων. Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους.»

16 Άρα: Κανένας γονέας δεν εισέρχεται κατά την πρωινή προσέλευση στον αύλειο χώρο. Η είσοδος των μαθητών πραγματοποιείται αυστηρά από τις 8.00π.μ. έως τις 8.15π.μ. Η έναρξη της πρωινής υποδοχής πραγματοποιείται από τις 7.00π.μ έως τις 7.15π.μ. και μόνο για όσους φοιτούν στο ολοήμερο.

17 Γενικεσ οδηγιεσ Γονείς και εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στη δημιουργία μελλοντικών υπεύθυνων πολιτών μέσω της ορθής καθοδήγησης των μαθητών στην ανάληψη ευθυνών για τις πράξεις τους. Δεν ενθαρρύνουμε τη βίαιη συμπεριφορά των παιδιών και τους παροτρύνουμε να απευθύνονται πρωτίστως στον εκπαιδευτικό. Ελέγχετε την τσάντα των παιδιών για περιττά αντικείμενα. Δεν παρεμβαίνουμε στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων (πχ όγκος μαθημάτων, κατ΄ οίκον εργασίες, διάταξη τάξης). Οι ενέργειες των εκπαιδευτικών δεν είναι τυχαίες, αλλά επιλέγονται με βάση επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια.

18 Γενικεσ οδηγιεσ Παρακαλείσθε, να προσέρχεστε στο σχολείο όταν καλείστε για σοβαρό θέμα που αφορά στο παιδί σας. Οι μαθητές που αποχωρούν με το λεωφορείο οφείλουν να υπακούν στις οδηγίες του/της συνοδού και να επιδεικνύουν την αντίστοιχη συμπεριφορά. Όλοι οφείλουμε να μεριμνούμε για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της καθαριότητας.

19 Όλοι οι κανόνες εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου ισχύουν και για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η στάση των εκπαιδευτικών, θα πρέπει αντίστοιχα να χαρακτηρίζεται, από: Συνεργασία, με μαθητές και γονείς Σεβασμό στην προσωπικότητα του μαθητή/τριας Ενσυναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του μαθητή/τριας Επαγγελματισμό και υπευθυνότητα στο εκπαιδευτικό έργο.

20 Εςωτερικος κανονιςμος ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται καθημερινά από τις 8:00-8:15 και θα κλειδώνουν οι πόρτες. Η ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών έξω από την είσοδο του σχολείου βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς και κηδεμόνες. Για την ασφάλεια των μαθητών, δεν σταθμεύουμε μπροστά από την είσοδο-έξοδο του σχολείου.

21 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Να ελέγχετε πάντα τον μπλε φάκελο ανακοινώσεων των παιδιών σας. Η απώλεια φωτοτυπιών-ανακοινώσεων- βιβλίων δεν αναπληρώνεται. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να υιοθετούν στάση υπευθυνότητας για τα πράγματά τους. Για ανακοινώσεις-δράσεις-έντυπα της σχολικής μονάδας μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου. Παρακαλείσθε να προσκομίζεται εγκαίρως ότι δικαιολογητικά σας ζητούνται.

22 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Δεν απασχολούμε τον εκπαιδευτικό την ώρα υπηρεσίας του (εφημερία). Εάν επιθυμείτε έκτακτη συνάντηση με τον εκπαιδευτικό, επικοινωνήστε μαζί του για να ορίσετε την ημέρα και την ώρα συνάντησης. Η παρουσία των γονέων στις μηνιαίες συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς κρίνεται απαραίτητη.

23 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Όποιος γονέας επιθυμεί να εκφράσει κάποιο παράπονο ή δυσαρέσκεια, παρακαλείται να προσέρχεται στο Γραφείο των Δασκάλων και να επικοινωνεί προσωπικά με τον εκπαιδευτικό. Οι ενστάσεις ή οι διαφορετικές απόψεις δεν επιλύονται με εντάσεις και συγκρούσεις παρά μόνο με διάλογο και αμοιβαίο σεβασμό. Υποτιμώντας τον εκπαιδευτικό στον μαθητή/τρια, δεν υποτιμούμε τον εκπαιδευτικό αλλά δυσκολεύουμε το έργο του και μεταφέρεται αντιφατικό μήνυμα στο παιδί.

24 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης μαθητή, ο γονέας παραλαμβάνει τον μαθητή από την τάξη του συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση την οποία παραδίδει στον εκπαιδευτικό πριν την αποχώρησή του.

25 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Εάν για οποιονδήποτε έκτακτο λόγο ο γονέας επιθυμεί την πρόωρη αποχώρηση του τέκνου του από το ολοήμερο, θα πρέπει να εισέρχεται στο σχολείο για να τον/την παραλάβει. Επίσης εάν για έκτακτο λόγο ο γονέας δεν επιθυμεί την αποχώρηση του τέκνου του με το λεωφορείο, θα πρέπει να εισέρχεται στο σχολείο στις 13:10 για να παραλάβει τον μαθητή/τρια διαφορετικά θα επιβιβάζεται στο λεωφορείο.

26 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Παρακαλείσθε γι’ αυτό το θέμα να μην ενημερώνετε τηλεφωνικά το σχολείο, διότι μπορεί να συμβεί κάποιο λάθος ή παρανόηση. Επίσης μη μεταφέρετε μέσω των μαθητών προφορικό ή γραπτό αίτημα. Το ζήτημα αφορά στην ασφάλεια των μαθητών και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση.

27 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Από 1/10/2017 ο μαθητής/τρια που δεν έχει προσκομίσει το ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) δεν θα μπορεί να συμμετέχει στη Γυμναστική και σε κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα όπως η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

28 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Οι υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις διδακτικές επισκέψεις θα πρέπει να προσκομίζονται εγκαίρως για την ορθή οργάνωση της επίσκεψης. Μαθητής/τρια χωρίς την υπεύθυνη δήλωση δεν θα μπορεί να συμμετέχει. Οι μαθητές δεν φέρνουν μαζί τους, στις επισκέψεις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, tablet, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ).

29 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Τάξεις Ημερομηνία Πρόγραμμα Α Β Γ Τρίτη 17/10 Βοτανικός κήπος Περιήγηση στον κήπο και Φυτώριο Δ Ε ΣΤ Αρπακτικά πτηνά Δ Ε Δασική Αναψυχή ΣΤ Τάξεις Ημερομηνία Πρόγραμμα Β Δευτέρα 6/11 Μουσείο Παιδείας Όταν το κουδούνι χτυπήσει. Μια μέρα στο σχολείο 100 χρόνια πριν. Α Τρίτη 7/11 ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ Θαλάσσιο Οικοσύστημα Ε Τρίτη 7/11 Μουσείο Βορρέ Εργαστήρι Ανακυκλώσιμης Τέχνης Γ Πέμπτη 9/11 ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ ΣΤ Πέμπτη 9/11 Αστεροσκοπείο Δ Παρασκευή 10/11 Μουσείο Παιδείας Τάξεις Ημερομηνία Πρόγραμμα Α Β Γ Δ Ε ΣΤ Δευτέρα 18/12 Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα Ένας γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει.

30 ΔΡΑΣΕΙΣ α) Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
β) καθαρισμός της παραλίας του Αγ. Νικολάου γ) επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Γυμνάσιο στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο δ) Επίσκεψη της Δ τάξης στο Γηροκομείο του Δήμου μας στις 22/12/2017 ε) Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Σαρωνικού τμηματικά όλες οι τάξεις. στ) Λαογραφικό μουσείο Αναβύσσου ΣΤ τάξη

31 ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Το σχολείο ανήκει: στο Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο Στα Οικολογικά Σχολεία Στην Εταιρία Προστασίας της Φύσης Και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε: Μπαταρίες Άδεια μελανοδοχεία εκτυπωτών και φωτοτυπικών Αποκλειστικά, κουτιά αλουμινίου

32 Το σχολείο μας έχει ως στόχο:
Να ενισχύει θετικά τους μαθητές, αναδεικνύοντας τις θετικές συμπεριφορές στην πρωινή προσευχή. Να αναπτύξει οικολογική συνείδηση στα παιδιά. Να θέσει όρια και κανόνες, για την αρμονική συνύπαρξη όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική κοινότητα της σχολικής μας μονάδας.

33 Σας ευχαριστούμε πολύ..!! Καλή μας σχολική χρονιά!
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου.


Κατέβασμα ppt "2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google