Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συμμετέχουν: 1.) Οι αβράκωτοι 2.) Ροζ Γάτες Δηλώνουν Συμμαχία 3.) Τα Καλά Παιδιά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συμμετέχουν: 1.) Οι αβράκωτοι 2.) Ροζ Γάτες Δηλώνουν Συμμαχία 3.) Τα Καλά Παιδιά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συμμετέχουν: 1.) Οι αβράκωτοι 2.) Ροζ Γάτες Δηλώνουν Συμμαχία 3.) Τα Καλά Παιδιά

2 Τα πολιτικά δικαιώματα έχουν ως αντικείμενο τη συμμετοχή του πολίτη. Σκοπός του επομένως είναι να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, που αποτελεί εγγύηση για όλα τα δικαιώματα του ατόμου. Τα πολιτικά δικαιώματα κατοχυρώνονται στα περισσότερα Συντάγματα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20 ο αιώνα. Tα βασικά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών που κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι. 1.Να εκλεγούν τους αντιπροσώπους τους βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες και δημάρχους. 2.Να εκλέγονται οι ίδιοι στα παραπάνω αξιώματα. Να συμμετέχουν στα δημοψηφίσματα. 4.Να ιδρύουν και να συμμετέχουν στα πολιτικά δικαιώματα. 5.Να διορίζονται στις δημοσιές υπηρεσίες. 6.Να διορίζονται ένορκοι στη δίκη.

3 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Απαγορεύται: Αυστηρώς το κάπνισμα σε χώρους του σχολείου. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα του μαθήματος τόσο από τους μαθητές. όσο και από τους καθηγητές. Η παρενόχληση της εκπαιδευτικής διαδικασιάς. Η άσκοπη περιπλάνηση και η οχλαγωγία στους διαδρόμους. Η παρουσιά εξωσχολικών. Οι μουτζούρες,οι υπογραφές κ.λ.π. στα θρανία και στους τοίχους. Το φαγητό στην τάξη την ώρα του μαθήματο.ς Το να υπερβαίνον το σύνολο των απουσίων. Σε περίπτωση αργοπορίας και εισόδου του μαθητή μέσα στην αίθουσα τίθεται υποχρεωτικά απουσία. Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται από τους κηδεμόνες. Το σύνολο των απουσιών για επαρκή φοίτηση πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο των 130 απουσιών. Επίσης το σύνολο αδικαιολόγητων απουσιών για επαρκή φοίτηση πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο των 50.Τέλος, το σύνολο των απουσιών μπορεί να αυξηθεί στις 164 μόνο όταν : Α.) Ο μαθητής έχει επίδοση μεγαλύτερη ή ίση του 15. Β.) Μόνο όταν οι απουσίες οφείλονται σε ασθένεια η οποία να βεβαιώνεται από κάποιο ιατρό.

4 Κόσμια εμφάνιση. Σωστή συμπεριφορά. Τήρηση του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου. Υπακοή και σεβασμός προς στους καθηγητές. Μελέτη των μαθημάτων. Σεβασμός προς τους συμμαθητές. Αθλητική ενδυμασία στην ώρα της γυμναστικής. Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου.

5


Κατέβασμα ppt "Συμμετέχουν: 1.) Οι αβράκωτοι 2.) Ροζ Γάτες Δηλώνουν Συμμαχία 3.) Τα Καλά Παιδιά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google