Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Fitness (Χορός+Γυμναστική)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Fitness (Χορός+Γυμναστική)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Fitness (Χορός+Γυμναστική)
ΜΑΡΙΑ.ΞΕΝΙΑ.ΣΟΦΙΑ

2 Los del rio - Macarena Είναι ένα ισπανικό χορεύτικο τραγούδι από τους Los del Río για μια γυναίκα. Κυκλοφόρισε στο άλμπουμ 1994 A Mi me gusta, ήταν μια διεθνής επιτυχία το 1995, 1996 και Πλέον κλασσικό για τις απόκριες.

3

4

5 Η ιστορία του Disco Το Disco πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική το 1970 ως ένας καινούριος τρόπος του να παίζεις μουσική.  Οι ιδιοκτήτες των club διαπίστωσαν ότι τους συμφέρει οικονομικά να προσλαμβάνουν ένα μόνο άτομο για να παίζει μουσική με βινίλια (DJ) από το να μισθώνουν τα μέλη μιας μπάντας. Έτσι, οι πρώτες ντισκοτέκ έπαιζαν μια μουσική ποικιλία, κατάλληλη για χορό που μετέδιδε κέφι και διάθεση για πάρτι. 

6 Αρχικά, οι DJ έπαιζαν μουσική «διαιρώντας» τους μουσικούς χτύπους, δημιουργώντας έτσι πιο γρήγορο ρυθμό και αργότερα δημιουργήθηκαν τα πρώτα καθαρά Disco μουσικά κομμάτια. Η μόδα του Disco εξαπλώθηκε πολύ σύντομα ως ατομικός χορός με αυτοσχέδιες φιγούρες και εξελίχθηκε σε χορό για ζευγάρια με πολύπλοκα σηκώματα και φιγούρες.  Ο χορός έγινε πολύ σύντομα δημοφιλής και στην Ευρώπη και γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '80. 

7 song: https://www. youtube. com/watch

8

9

10 Χαλάι ονομάζεται ο χορός της περιοχής του Ακ Νταγ Ματέν Δυτικού Πόντου.

11 Ο αργός τελετουργικός αυτός χορός χορεύονταν σε διάφορες παραλλαγές και στις περιοχές της Σεβάστειας, του Τσόρουμ, αλλά και στην βόρεια Καππαδοκία και την Καισάρεια. Πήρε το όνομα του από ένα από τα αγαπητά τραγούδια που συνόδευαν τη μελωδία του χορού και το οποίο τραγουδιόταν στα τούρκικα "σινί χαλάι, ουσινί..."

12 Επίσης σε παλιότερους Μετενλήδες είναι γνωστό ως "νέπε, νέπε Θώδορε
Επίσης σε παλιότερους Μετενλήδες είναι γνωστό ως "νέπε, νέπε Θώδορε..." από ένα άλλο στιχάκι του γνωστού τραγουδιού. Υπάρχουν και άλλα πολλά ακόμα δίστιχα για την μελωδία του χορού τα οποία τραγουδιούνταν και τραγουδιούνται τόσο στα τούρκικα όσο και στα ποντιακά.  Τα μουσικά όργανα της περιοχής του Ακ Νταγ Ματέν ήταν το βιολί, το οποίο το κρατούσαν κατακόρυφα όπως την ποντιακή λύρα, κυρίως σε συνοδεία από το ούτι και λιγότερο από τον ζουρνά και το νταούλι.

13

14 ΚλέφτεΣ και αστυνόμοι Είναι ένα πολύ συναρπαστικό παραδοσιακό παιχνίδι. Παίζεται με πολλούς παίχτες σε ένα πλάτωμα. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία, η μικρότερη, είναι οι αστυνόμοι. Τα υπόλοιπα παιδιά αποτελούν τους κλέφτες. Το παιχνίδι εξελίσσεται σαν ένα κοινό κυνηγητό ανάμεσα στις δύο ομάδες. οι κλέφτες, όταν θέλουν να ξεκουραστούν, πάνε σ' ένα συγκεκριμένο σημείο το οποίο ονομάζεται σπίτι ή λημέρι. Εκεί οι αστυνόμοι δεν μπορούν να τους πιάσουν.

15 'Οταν όμως ο αστυνόμος πιάσει τον κλέφτη τον οδηγεί στη φυλακή, η οποία βρίσκεται συνήθως όσο πιο μακριά γίνεται από το σπίτι. 'Ενας φυλακισμένος παίχτης ελευθερώνεται όταν ένας σύντροφός του του ακουμπήσει το χέρι και φωνάξει "ξελέ". Σε περίπτωση που οι φυλακισμένοι κλέφτες είναι πολλοί, κάνουν το εξής κόλπο: πιάνουν τα χέρια τους στη σειρά και απλώνονται όσο πιο έξω μπορούν (ένας βρίσκεται "μέσα" στη φυλακή και οι άλλοι, κρατώντας χέρι χέρι, προχωρούν προς το σπίτι). Ο ελεύθερος παίχτης, αγγίζοντας το χέρι ενός φυλακισμένου, ελευθερώνει όλους όσους συμμετέχουν στην αλυσίδα. Φυσικά, απαγορεύεται αυστηρά στους αστυνομικούς να φρουρούν τους φυλακισμένους παίχτες, κανόνας που όποιος παραβεί αποβάλλεται αυτομάτως από το παιχνίδι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν όλοι οι κλέφτες φυλακιστούν, και πολλές φορές αυτό δε συμβαίνει ποτέ!

16 Χαλασμένο τηλέφωνο Το χαλασμένο τηλέφωνο αποτελείται από μια ομάδα παιδιών που πρέπει να είναι πάνω από δύο.Τότε ο πρώτος από τη σειρά λέει γρήγορα μια δύσκολη λέξη στον διπλανό του. Μετά αυτός τη λέει στο αυτί του άλλου παιδιού κ.λ.π. Ο τελευταίος θα πει τη λέξη δυνατά και αν τη πει σωστά το πρώτο παιδί έχει κερδίσει.

17 Σαλσα: Ο χορός Σάλσα είναι ένας λάτιν χορός που δημιουργήθηκε από τους ισπανόφωνους της καραϊβικής και από τους ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ. Ο χορός Σάλσα αναμιγνύει στοιχεία από διάφορους αφρικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς. Βασικές επιρροές τις Σάλσα είναι οι χοροί Σον, Ρούμπα, Γκουαράτσα, Μπόμπα. Ο χορός Σάλσα χορεύεται κυρίως σε ζευγάρια, αν και υπάρχουν και σόλο φόρμες, και η Ρουέδα που χορεύεται σε κύκλο όπου τα ζευγάρια ανταλλάσσουν τους παρτενέρ τους.

18

19

20 ΧορόΣ τηΣ βροχήΣ: Η φυλή Τσέροκι, μια φυλή Αυτοχθόνων Αμερικανών από τις Νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, που περιλαμβάνουν τα Νότια Απαλάχια εκτελούσαν το χορό της βροχής τόσο για να προκαλέσουν τη βροχόπτωση όσο και να καθαρίσουν τα κακά πνεύματα από τη γη . Ο θρύλος της φυλής λέει ότι η βροχή που προκαλείται από τον χορό της φυλής περιέχει τα πνεύματα των παλιών αρχηγών της φυλής, οι οποίοι πέφτοντας πολεμούν τα κακά πνεύματα στην μετάβαση μεταξύ της πραγματικότητας μας και του κόσμου των πνευμάτων. Θεωρούνταν επίσης ότι κάποιοι χοροί μπορούσαν να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και το κοινό ώστε να μοιραστούν ασυνήθιστες και ακραίες πράξεις λατρείας.

21 Μία ιστορία από τους αυτόχθονες των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει μία εκδοχή για το πώς ο όρος «χορός της βροχής». Σύμφωνα με την ιστορία, κατά τη διάρκεια της Μετατόπισης των Αυτοχθόνων Αμερικανών , συγκεκριμένες θρησκευτικές τελετές, μεταξύ των οποίων ο Χορός της Βροχής και ο Χορός των φαντασμάτων , απαγορεύτηκαν από την κυβέρνηση. Οι φυλές στις καταπιεσμένες περιοχές ήταν απαγορευμένος ο Χορός του Ήλιου. Οι Γουιντιγκόκαν , μία κατ’ όνομα καββαλιστικη σέκτα που έφερε το παρατσούκλι «οι καθυστερημένοι άνθρωποι» έγινε γνωστή λέγοντας στους ομοσπονδιακούς αντιπρόσωπους ότι ο χορός που χόρευαν δεν ήταν ο Χορός του Ήλιου αλλά ο Χορός της Βροχής, γλυτώνοντας έτσι την ποινική δίωξη ή την ομοσπονδιακή παρέμβαση.

22

23

24

25 ZOΥΜΠΑ Tην δεκαετία του '80 ήταν το αερόμπικ. Ακολούθησε το step, η yoga, το pilates και πολλά άλλα. Η zumba αποτελεί την τελευταία μόδα στη γυμναστική, έχοντας κερδίσει τις καρδιές και τα... σώματα εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο.

26

27 Η zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, ρεγκετόν ,λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.

28

29

30

31 Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα zumba σε περισσότερες από 150 χώρες.
Η ευχάριστη φύση του μαθήματος δεν το καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό, πρόκειται για ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, καθιστώντας το ιδιαίτερα δυνατό στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη: Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες.H zumba δεν δρα μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και της ψυχής. «Αυτό που καθιστά το ζούμπα τόσο δημοφιλές και απαραίτητο, ειδικά στην εποχή μας, είναι η ικανότητα να δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον ασκούμενο και να μειώνει το στρες, καθιστώντας το ένα είδος ψυχοθεραπείας!», επισημαίνει η Δήμητρα.Για όσους αναρωτιούνται πόσες θερμίδες "καίγονται" κατά την διάρκεια ενός μαθήματος zumba, αν και κάποιοι "ειδικοί" θα απαντήσουν ότι χάνονται περί τις 400 με 800 θερμίδες ανά ώρα, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές καθώς εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και την ένταση του προγράμματος. Στο μάθημα θα δείξουμε κινήσεις ζούμπας , καθώς και στο τέλος θα κάνουμε μια χορογραφία .!!

32

33


Κατέβασμα ppt "Fitness (Χορός+Γυμναστική)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google