Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γνωρίζοντας το Θεό μέσα από τις άλλες θρησκείες του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γνωρίζοντας το Θεό μέσα από τις άλλες θρησκείες του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γνωρίζοντας το Θεό μέσα από τις άλλες θρησκείες του κόσμου
PROJECT Γνωρίζοντας το Θεό μέσα από τις άλλες θρησκείες του κόσμου Υπεύθυνος Καθηγητής: Χαλάστρας Ευάγγελος ΠΕ01 Τμήμα: ΕΕΑ4

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Θρησκείες 2. Ανθρώπινα δικαιώματα 3.Χριστιανισμός
Βιβλιογραφία 1.Θρησκείες 2. Ανθρώπινα δικαιώματα 3.Χριστιανισμός 4.Μουσουλμανισμός ή Ισλαμισμός 5.Ιουδαϊσμός 6.Βουδισμός  7.Κομφουκιανισμός 8.Αποτελέσματα ερωτηματολογίου LivePedia.gr Wikipedia.gr

3

4 1.Θρησκείες Ο όρος θρησκεία, που χρησιμοποιείται ενίοτε εναλλακτικά με την λέξη πίστη, ή σύστημα πίστης καθορίζει γενικώς την πίστη στο υπερφυσικό, το ιερό ή το θείο και τους ηθικούς κώδικες, πρακτικές, αξίες, οργανισμούς και τελετουργικά που συνδέονται της. Στην ευρύτερη έννοιά της ορισμένοι την έχουν ορίσει ως το σύνολο των απαντήσεων που δόθηκαν για να ερμηνευθεί η σχέση του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν. Στην μακρά πορεία ανάπτυξής της η θρησκεία έλαβε διάφορες μορφές σε διαφορετικούς πολιτισμούς και άτομα. Σε αρκετές περιπτώσεις η λέξη θρησκεία παρόμοια με τη λέξη θρήσκευμα χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί ορθότερα ως "οργανωμένη θρησκεία" -δηλαδή ενός οργανισμού που υποστηρίζει την άσκηση μιας θρησκείας συχνά υπό την μορφή νομικής οντότητας.

5 2. Ανθρώπινα δικαιώματα Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι», τα οποία περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, την ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση και το δικαίωμα στην παροχή στέγης.

6 3. O χριστιανισμός Χριστιανισμός ονομάζεται το θρησκευτικό σύστημα πίστης το οποίο αναγνωρίζει ως ιδρυτή και κεντρικό πρόσωπο του συνόλου της διδασκαλίας του, τον Ιησού Χριστό, όπως παρουσιάζεται στα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Αυτό σημαίνει, πως πέρα από κάθε άλλη έννοια που περιλαμβάνει η θρησκεία αυτή, οι οπαδοί του Χριστιανισμού εστιάζουν την προσοχή τους και έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Αποτελείται κυρίως από την Καθολική Εκκλησία, την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Προτεσταντικές Εκκλησίες.

7 Θεός Ο Χριστιανισμός ως μονοθεϊστική θρησκεία δέχεται ένα Θεό, που δημιούργησε το κόσμο "εκ του μη όντος" υποδηλώνοντας έτσι τη διαφορετική ουσία του "όντος" και άκτιστου θεού, από αυτήν του "μη όντος" και κτιστού κόσμου. Ιερά Κείμενα Τα ιερά κείμενα του χριστιανισμού ονομάζονται «Αγία Γραφή». Αυτή, αποτελείται από δύο μέρη: Την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Η Παλαιά Διαθήκη, αποτελείται από 49 βιβλία διαφόρων συγγραφέων που γράφτηκαν περίπου από τον 15ο αι. π.Χ. μέχρι και τον 1ο αι. π.Χ. Η Καινή Διαθήκη, αποτελείται από 27 βιβλία, τα τέσσερα από τα οποία ονομάζονται «Ευαγγέλια».

8 Τριαδικότητα Ταυτόχρονα, ο Χριστιανισμός πρεσβεύει ότι ως θρησκεία εξ αποκαλύψεως, ο Θεός αποκαλύπτει στην πορεία της ιστορίας το τριαδικό του μυστήριο, δηλαδή την ύπαρξη ενός αλλά τρισυπόστατου Θεού (Πατέρα, Υιό, Άγιο Πνεύμα). Ο Τριαδικός Θεός είναι μονάδα, γιατί υπάρχει ένα αίτιο και μια ουσία· και είναι Τριαδιός κατά τις υποστάσεις, γιατί υπάρχει η ετερότητα των υποστάσεων. Έτσι ο Πατέρας είναι αγέννητος, ο Υιός γεννητός ακτίστως και το Άγιο Πνεύμα εκπορευτό. Οι ιδιότητες αυτές είναι μεταξύ τους αμεταβίβαστες και ακοινώνητες, δηλαδή δεν τις έχει άλλο πρόσωπο από την Τριάδα.

9 Η Εικόνα στην Ορθόδοξη Παράδοση
Στη Θεσσαλονίκη, διαμορφώθηκε η πρώτη «σχολή» δηλ. τεχνοτροπία, τάση, που ονομάζεται «Μακεδονική», με κυριότερο εκπρόσωπο της τον Μανουήλ Πανσέληνου. Οι φυσιογνωμίες ζωγραφίζονται με ζωηρά χρώματα και παριστάνονται με φυσικές κινήσεις, ρεαλιστικές, αλλά ταυτόχρονα εξιδανικευμένες. Φαίνεται δηλ. στα πρόσωπα, παρόλο που είναι φυσικά, η ένταση της ψυχής και ο πνευματικός της κόσμος. Η άλλη «σχολή» λέγεται «Κριτική». Ξεκίνησε από την Κων/πολη και διαμορφώθηκε στην Κρήτη κατά τον 16ο αι. με κυριότερο εκπρόσωπο τον Κρητικό Θεοφάνη. Διαφέρει από τη Μακεδονική, γιατί είναι περισσότερο παραδοσιακή. Τα πρόσωπα εικονίζονται ασκητικά, συγκρατημένα, αυστηρά, αλλά συνάμα υποβλητικά και ευγενικά

10 4.O μουσουλμανισμός ή ισλαμισμός
Ισλαμισμός είναι μια μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα και τη δράση του Προφήτη Μωάμεθ (Μουχάμαντ) στις αρχές του 7ου αιώνα. Η αραβική λέξη «ισλάμ » σημαίνει «υποταγή», και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους ως «υποταγή στον Θεό» και εκείνοι που αποδέχονται την θρησκεία του Ισλάμ (τη στάση υπακοής, εξάρτησης και αφοσίωσης στον Θεό) ονομάζονται μουσλίμ (muslim), που σημαίνει «υποταγμένος» δηλαδή « υποταγμένος στον Ύψιστο».

11 Το Ισλάμ έχει επικρατήσει σε ολόκληρη τη ζώνη που εκτείνεται από τον Βόλγα προς βορά, μέχρι τη Μαδαγασκάρη προς νότο, και από το Καράτσι του Πακιστάν ανατολικά, μέχρι το Ντακάρ της Σενεγάλης δυτικά. Ανατολικότερα, αποτελεί κύρια θρησκεία στο Μπανγκλαντές, στη Μαλαισία και την Ινδονησία. Σήμερα, το Ισλάμ έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο πιστούς και είναι η πιο γρήγορα αυξανόμενη πίστη στον κόσμο.

12 Ανθρώπινα δικαιώματα στο Μουσουλμανισμό ή Ισλαμισμό
Ανθρώπινα δικαιώματα στο Μουσουλμανισμό ή Ισλαμισμό Σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα και χαίρει λιγότερων δικαιωμάτων. Καταρχάς αναφέρεται στο ότι η γυναίκα είναι κατώτερη του άνδρα και μόνο υπακούοντάς τον μπορεί να γίνει καλή και ενάρετη. Επιπλέον, η πολυγαμία είναι επιτρεπτή για τον άνδρα αρκεί οι σύζυγοί του να έχουν τις ίδιες παροχές και να τις αντιμετωπίζει ως ίσες. Ένας μουσουλμάνος μπορεί να παντρευτεί μια εβραία ή μια χριστιανή, χωρίς αυτή να πρέπει να ασπαστεί τον ισλαμισμό. Εκτός από τις τέσσερις νόμιμες συζύγους ο μουσουλμάνος μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό παλλακίδων.

13 Αντίθετα η μουσουλμάνα δεν έχει δικαίωμα να έχει ούτε πολλούς συζύγους ούτε χαρέμι, ενώ δεν μπορεί να παντρευτεί ένα άντρα που δεν είναι μουσουλμάνος. Το Κοράνι καταδικάζει τη μοιχεία και συμβουλεύει τον απατημένο σύζυγο να κλείσει την άπιστη στο σπίτι ως το θάνατό της. Στα πλαίσια του έγγαμου βίου, ο άνδρας είναι η κεφαλή και ο ηγέτης της οικογένειας, και η γυναίκα πρέπει να τον υπακούει. Διαφορετικά, ο σύζυγος χαίρει ορισμένου σωφρονιστικού δικαιώματος: μπορεί να απαγορεύσει στη σύζυγο να βγει από το σπίτι, και μπορεί να περιορίσει την επαφή της ακόμη και με τους ίδιους τους συγγενείς της. Τέλος , μια ακόμα διάκριση εις βάρος των γυναικών είναι ότι τα αρσενικά παιδιά λαμβάνουν διπλάσιο μερίδιο κληρονομιάς από τα κορίτσια.

14 Το Κοράνι Το Κοράνι είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το Ισλάμ και είναι το αντίγραφο ενός ουράνιου πρωτότυπου. Στους ανθρώπους κυκλοφορεί απλά ένα αντίγραφό του. Το πρωτότυπο αυτό βρίσκεται πάντοτε μπροστά στον Θεό. Έχει την ίδια θέση που έχει στον χριστιανισμό ο Ιησούς ως προαιώνιος Λόγος του Θεού. Είναι βιβλίο που διαιρείται σε 114 κεφάλαια που εκτείνονται σε στίχους. Κάθε κεφάλαιο ονομάζεται «σούρα»​ και μπορεί να απαρτίζεται από λίγους μόνο στίχους ή να περιέχει πάνω από 200.

15 Μουσουλμανική τέχνη Η τέχνη που ανέπτυξαν οι μουσουλμάνοι. Οι πρώτοι μουσουλμάνοι, δηλ. οι Άραβες, δέχτηκαν βαθιές επιδράσεις στην πνευματική και καλλιτεχνική τους ζωή από τους Βυζαντινούς και τους Πέρσες. Η μουσουλμανική τέχνη καθαυτό επειδή η ισλαμική θρησκεία απαγόρευε την απεικόνιση ανθρώπινων μορφών, αναπτύχθηκε κυρίως στην αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση την καλλιγραφία και την ταπητουργία. Οι Σελτζούκοι Τούρκοι έφεραν αργότερα από το Τουρκεστάν μια πλαστική παράδοση, που συγγένευε με τη βουδιστική τέχνη της κεντρικής Ασίας. Τα ανάγλυφα που σώζονται παριστάνουν δικέφαλους αετούς, δράκοντες, αγγέλους κλπ. Εκτός απ` αυτά, βρίσκονται και μορφές ανθρώπων και ζώων χαραγμένες πάνω σε ξύλο.

16 Σπουδαίο τμήμα της μουσουλμανικής τέχνης είναι η διακοσμητική
Σπουδαίο τμήμα της μουσουλμανικής τέχνης είναι η διακοσμητική. Αποτελεί αυτοτελή κόσμο ζωγραφικής τέχνης, η οποία περιλαμβάνει τοιχογραφίες τζαμιών και αρχοντικών μεγάρων, ανθρώπινες μορφές, κρύσταλλα, αγγεία και δοχεία, οικιακά έπιπλα, ορειχάλκινα αντικείμενα, κοσμήματα, βιβλιοδετική τέχνη ή παλιά αραβική γραφή ("κονφική" γραφή)· με τις πολλές ευθείες, κάθετες και πλάγιες γραμμές της, ήταν πραγματικά μνημειώδης. Με τη γραφή αυτή καλλιγραφήθηκαν τα πρώτα αντίγραφα του Κορανίου.

17 Στη μουσουλμανική αρχιτεκτονική τα κυριότερα χαρακτηριστικά τα καθόρισε η μωαμεθανική θρησκεία, όπως το σχέδιο και τις λεπτομέρειες των τζαμιών. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για τα πρώτα τζαμιά προέρχονταν από αρχαία αιγυπτιακά, ρωμαϊκά και βυζαντινά κτίρια, αλλά διασκευάζονταν με τρόπο τέτοιο, ώστε να αποτελούν νέο ρυθμό. Σπουδαία μνημεία της μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής υπάρχουν στο Κάιρο, στα Ιεροσόλυμα, στη Συρία, ιδιαίτερα στη Δαμασκό κ.α. Μνημειώδη είναι επίσης τα τζαμιά Βαγιαζίτ και Σελιμιγιέ στην Κωνσταντινούπολη. Η μουσουλμανική τέχνη αναδείχτηκε ιδιαίτερα στην περσική ταπητουργία, όπου θαυμάζονται κυρίως οι κυνηγητικές και πολεμικές σκηνές, για την καθαρότητα και τη συμμετρία τους. Άλλοι τομείς όπου αναπτύχθηκε η μ. τ. είναι η μικρογραφία, η κεραμική, η υαλουργία και η οπλοποιία (πανοπλίες Σασσανιδών κ.λπ..)

18 5.O ιουδαϊσμός Ο Ιουδαϊσμός είναι η παραδοσιακή θρησκεία των Εβραίων ανά τον κόσμο με περίπου 15 εκατομμύρια πιστούς το 2006, γεγονός που τον κατατάσσει ως δωδέκατη σε τάξη μεγέθους οργανωμένη τηρούμενη μονοθεϊστική θρησκεία και μία από τις αρχαιότερες θρησκευτικές παραδόσεις που τελούνται στον σύγχρονο κόσμο. Οι αξίες και η ιστορία του εβραϊκού λαού συνιστούν μείζον θεμέλιο των άλλων Αβραμικών θρησκειών όπως είναι ο Χριστιανισμός, ο Ισλαμισμός, οι Σαμαρείτες και η Πίστη Μπαχάι.

19 O Ιουδαϊσμός σε όλες τις παραλλαγές του παρέμεινε προσδεμένος σε έναν αριθμό θρησκευτικών αρχών, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η πίστη ότι υπάρχει ένας μοναδικός, παντογνώστης, παντοδύναμος, πανάγαθος, υπερβατής Θεός, που αποδίδεται στα ελληνικά ως Ιεχωβά ή Γιαχβέ, ο οποίος δημιούργησε το σύμπαν και συνεχίζει να το κυβερνά. Το θέμα των Εβραϊκών Γραφών είναι η εξιστόρηση της σχέσης των Ισραηλιτών με τον Θεό όπως αποτυπώνεται στην ιστορία τους από την αρχή του χρόνου έως την ανέγερση του Δεύτερου Ναού. Σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό και τους βαθιά θρησκευόμενους Εβραίους, ο βιβλικός πατριάρχης Αβραάμ ήταν ο πρώτος Εβραίος.

20 Ιερά Κείμενα Τορά, Γένεση, Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί, και Δευτερονόμιο, που δόθηκε στο όρος Σινά συνοψίστηκε στα πέντε αυτά βιβλία του Μωυσή (Πεντάτευχος). Μαζί με τα βιβλία των προφητών αποκαλείται Γραπτή Τορά. Οι λεπτομέρειες και η ερμηνεία του νόμου, που ονομάζονται Προφορική Τορά ή προφορικός νόμος στον Ιουδαϊσμό, ήσαν αρχικά άγραφοι.

21 6.O βουδισμός Με τον όρο Βουδισμός εννοείται μία από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου με κεντρικό πρόσωπο του μυθολογικού υλικού της τη ζωή και τη διδασκαλία του Σιντάτα Γκοτάμα (Σιντάρτα Γκαουτάμα σανσκριτικά) Μπούντχα (Buddha) ή Βούδα ή Βούδδα, του Πεφωτισμένου όπως αποκαλείται ενίοτε. Ο Βουδισμός παρότι συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου, διαφοροποιείται εξολοκλήρου από την λογική και την φιλοσοφία που διέπει τον Χριστιανισμό, των Μωαμεθανισμό, τον Ιουδαϊσμό και εν μέρει τον Ινδουισμό. Ο Βουδισμός δεν αναφέρεται στην λατρεία ενός υπέρτατου όντος, του Θεού, αλλά αποτελεί ένα ιδεολογικό-φιλοσοφικό σύστημα αξιών που σκοπό έχει να οδηγήσει την ανθρώπινη ύπαρξη στην ολοκλήρωση ή αλλιώς στην φώτιση, δηλαδή σε μια κατάσταση πλήρους πνευματικής και ψυχικής διαύγειας.

22 Ο Βουδισμός παρότι συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου, διαφοροποιείται εξολοκλήρου από την λογική και την φιλοσοφία που διέπει τον Χριστιανισμό, των Μωαμεθανισμό, τον Ιουδαϊσμό και εν μέρει τον Ινδουισμό. Ο Βουδισμός δεν αναφέρεται στην λατρεία ενός υπέρτατου όντος, του Θεού, αλλά αποτελεί ένα ιδεολογικό-φιλοσοφικό σύστημα αξιών που σκοπό έχει να οδηγήσει την ανθρώπινη ύπαρξη στην ολοκλήρωση ή αλλιώς στην φώτιση, δηλαδή σε μια κατάσταση πλήρους πνευματικής και ψυχικής διαύγειας.

23 Η εμφάνιση του Βουδισμού, μιας από την αρχαιότερες θρησκείες στον κόσμο τοποθετείται στην Ινδία τον 6ο αιώνα π.χ. Η αντίληψη του Βουδισμού για τον κόσμο είναι ότι αποτελείται από τις ψυχές και τους νόμους. Η ψυχή δεν είναι ωστόσο αποκλειστικότητα της ανθρώπινης φύσης αλλά βρίσκεται μέσα σε καθετί έχει ζωή. Οι ψυχές οφείλουν να υπακούν στους νόμους της φύσης για να έρθουν σε αρμονία με το σύμπαν. Στο βουδισμό συναντούμαι ξανά το Κάρμα αλλά με μια νέα μορφή που διαφέρει σημαντικά από αυτή που ισχύει στον Ινδουισμό στον οποίο έχει περισσότερο την λογική της τιμωρίας. Ο Βούδας έδωσε στο Κάρμα την μορφή της ανταμοιβής η οποία ωστόσο εξακολουθεί να εξαρτάται από την πορεία της ψυχής στις προηγούμενες ζωές της.

24 7.Κομφουκιανισμός Ο Κομφουκιανισμός αποτελεί ένα ηθικό και φιλοσοφικό σύστημα το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά βάσει των διδασκαλιών του Κινέζου διανοητή και κοινωνικού φιλοσόφου Κομφούκιου, ο οποίος έζησε τον 6ο αιώνα. Αιώνες αργότερα, ο Κομφουκιανισμός εισχώρησε στην Ιαπωνία, την Κορέα, το Βιετνάμ και άλλες περιοχές όπου υπήρχαν κινεζικοί πληθυσμοί, ασκώντας βαθιά επίδραση σε όλους τους κοινωνικούς θεσμούς. Ο Κομφουκιανισμός τονίζει την αρχή που προσομοιάζει τον Χρυσό Κανόνα: «Ό,τι δεν επιθυμείς για τον εαυτό σου, μην το επιβάλεις στους άλλους». θρησκεία αυτή έχει διαδοθεί στην Κίνα και Ιαπωνία.

25 Ο Κομφουκιανισμός διακρίνει τρία στάδια στην ανθρώπινη εξέλιξη:
1.της αναταραχής - της αταξίας ,τότε που ο πολιτισμός μόλις έβγαινε από το χάος . 2.της βαθμιαίας ειρήνης ,που δεν ξεχωρίζει ριζικά τους ανθρώπους παρά μονάχα ανάμεσα σε πολιτισμένους και βάρβαρους της υπέρτατης ειρήνης. Δεν υπάρχουν πια διακρίσεις .Ο κόσμος αποτελεί μια ενότητα και η ανθρωπότητα φτάνει την ύστατη ανάπτυξή της .Τότε οι αξίες ,τόσο οι κοινωνικές ,όσο και οι ατομικές, φτάνουν στην τέλεια άνθηση τους.

26 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

27

28

29

30

31 11)Νομίζετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται από κάποιες θρησκείες;

32 12 )Η θρησκεία υποτιμάει τη γυναίκα; Αν ναι γιατί;
Απαντήσεις Ναι ,η Θρησκεία υποτιμάει τη γυναίκα .Σε διάφορα μέρη του κόσμου η γυναίκα είναι πολύ υποτιμημένη .Στις τριτοκοσμικές χώρες δε ,η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα στη θρησκεία και της επιβάλλεται .Στο Χριστιανισμό η γυναίκα δεν είναι υποτιμημένη αφού υπάρχουν πολλές γυναίκες άγιες και οσίες. Σε πολλές άλλες θρησκείες η γυναίκα υποτιμάται ,όμως στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό πιστεύω ότι είναι ισότιμη με τον άνδρα. Όχι δεν υποτιμά τη γυναίκα η θρησκεία μας .Ο Χριστός έχει δώσει ισότητα. Την γυναίκα την υποτιμούμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες.

33 13)Πώς αντιλαμβάνεστε σήμερα τη θρησκεία Απαντήσεις
13)Πώς αντιλαμβάνεστε σήμερα τη θρησκεία Απαντήσεις Η Θρησκεία σήμερα μας βοηθάει να βρούμε την γαλήνη μέσα μας .Αλλά και η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε μία ανώτερη δύναμη. Θρησκεία για εμένα είναι η ανάγκη του ανθρώπου να αναζητήσει στήριγμα σε κάτι ανώτερο που θα του δώσει αίσθημα ασφαλείας και κάποια πλαίσια ηθικής μέσα στα οποία θα κινείται. Η θρησκεία είναι ένας τρόπος ενθάρρυνσης .Οι άνθρωποι θέλουν να υπάρχει μία ανώτερη δύναμη για να προσεύχονται

34 Εργασία των ομάδων: Α’ Ομάδα : Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα
(Ακολουθούν τα ονόματα των μαθητών με αλφαβητική σειρά) Α’ Ομάδα : Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα Αθανασιάδη Λαμπρινή Γκολομάζου Σταματίνα Καραμπά Βασιλική Λάμπρη Καλλιροή Μάνου Αγγελική Β’ Ομάδα : Θρησκείες και Γεωγραφικοί τόποι Αγιανίτης Παναγιώτης Κουτσούμπα Αθανασία Λιαροκάπη Ευτυχία Μπάκα Ναταλία Γ’ Ομάδα : Θρησκείες και Τέχνη Οικονόμου Ελένη Παπαδιώτη Γεωργία Κονινιός Κωνσταντίνος Μάλλιος Γιάννης Δ’ Ομάδα : Θρησκείες και Ιερά Κείμενα Μπουζάνης Παύλος Κωσταβασίλης Νικηφόρος Σιόγκας Βαγγέλης Τσούρης Αλέξανδρος


Κατέβασμα ppt "Γνωρίζοντας το Θεό μέσα από τις άλλες θρησκείες του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google