Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η λερναια υδρα και ο καπροσ του ερυμανθου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η λερναια υδρα και ο καπροσ του ερυμανθου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η λερναια υδρα και ο καπροσ του ερυμανθου
Ιστορία Τάξη: Γ΄

2 Ο Ευρυσθέας έστειλε τον Ηρακλή να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα.
Αυτή ήταν ένα τεράστιο νερόφιδο που ζούσε στη λίμνη Λέρνη και είχε 9 κεφάλια. Από τα στόματά τους έβγαινε φωτιά που έκαιγε τα πάντα.

3 Ο Ηρακλής μαζί με τον Ιόλαο, έβγαλε τη Λερναία Ύδρα από τη φωλιά της και άρχισε να της κόβει τα κεφάλια. Μόλις όμως έκοβε ένα, φύτρωναν 2 άλλα στη θέση του.

4 Τότε έβαλε τον Ιόλαο να καίει κάθε κεφάλι που αυτός έκαιγε, για να μη φυτρώνουν καινούρια.

5

6 Το μεσαίο κεφάλι ήταν αθάνατο
Το μεσαίο κεφάλι ήταν αθάνατο. Ο Ηρακλής αφού το έκοψε, το έθαψε και έβαλε πάνω του μια τεράστια πέτρα. Βούτηξε και τα βέλη του στο αίμα της Λερναίας Ύδρας και αυτά έγιναν θανατηφόρα.

7 Έπειτα ο Ευρυσθέας ανέθεσε στον Ηρακλή να του φέρει ζωντανό ένα αγριογούρουνο, που ζούσε στο βουνό Ερύμανθο. Ο Ηρακλής κυνήγησε το αγριογούρουνο για αρκετές μέρες, μέχρι που αυτό εξαντλήθηκε. Ο Ηρακλής το έπιασε και το πήγε ζωντανό στον Ευρυσθέα, που μόλις το είδε κρύφτηκε σε ένα πιθάρι από το φόβο του.

8

9

10 Σκέφτομαι και απαντώ Ποιος βοήθησε τον Ηρακλή να σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα; Πώς; Πώς σκότωσε ο Ηρακλής τη Λερναία Ύδρα; Αρκούσε μόνο η σωματική δύναμη; Ποια ήταν η αντίδραση του Ευρυσθέα, όταν είδε τον κάπρο; Πώς τον χαρακτηρίζετε από αυτή την αντίδραση;


Κατέβασμα ppt "Η λερναια υδρα και ο καπροσ του ερυμανθου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google