Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

2 ΚΑΣΤΟΡΑΣ Ο κάστορας είναι ένα καστοροειδές, υδρόβιο, οπλόδοντο, τρωκτικό, θηλαστικό ζώο. Υπάρχουν 2 είδη καστόρων ο Ευρωπαϊκός που ζει στην Ευρώπη και στην κεντρική Ασία και Καναδικός που ζει στην Β. Αμερική.

3 Ο κάστορας ζει στα ποτάμια και τις λίμνες
Ο κάστορας ζει στα ποτάμια και τις λίμνες. Είναι μεγαλόσωμος για το είδος του καθώς μαζί με την ουρά του το μήκος του φτάνει τα 90 εκ. Είναι άριστος κολυμβητής αφού τα πίσω πόδια είναι ενωμένα με νηκτική μεμβράνη. Η ουρά του είναι καλυμμένη από λέπια και τη χρησιμοποιεί για να κολυμπήσει και να κτίσει τη φωλιά του. Στο κάτω μέρος της κοιλιάς του υπάρχουν 2 αδένες που εκκρίνουν (εκτοξεύουν) μια λιπαρή ουσία το καστόριο που χρήσιμη ως φαρμακευτική. Τα αυτιά και τα ρουθούνια του κλείνουν όταν κολυμπάει βοηθώντας τον έτσι να κρατήσει την αναπνοή του. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

4 ΦΩΛΙΑ Ζει 20 – 50 έτη . Η κατοικία του είναι υπόγεια κοντά σε υδάτινα ρεύματα (ποταμών, λιμνών). Η κατοικία του κάστορα συνήθως έχει 1 αποθήκη τροφής και τα υλικά της είναι: Κορμοί δέντρων. Λάσπη. Κλαδιά. Πέτρες. Η φωλιά επίσης έχει μια τρύπα για εξαερισμό και πολλές υποβρύχιες εισόδους .

5 ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ; Πολλοί άνθρωποι τον κυνηγούν για τη πολύτιμη γούνα του.


Κατέβασμα ppt "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google