Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Πειθαρχία στον Αθλητισμό

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Πειθαρχία στον Αθλητισμό"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Πειθαρχία στον Αθλητισμό
ΤζΩΡΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

2 πείθομαι + αρχή = πειθαρχία
Ορισμός πείθομαι + αρχή = πειθαρχία Η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του πειθαρχώ, η υπακοή σε κάποιες αρχές, κανόνες, νόμους ή στις διαταγές κάποιου ιεραρχικά ανώτερου δηλαδή να υπακούω σε εντολές που δέχομαι από κάποιον ανώτερο να επιβάλλω στον εαυτό μου να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα, να κάνει κάτι ή να αποφύγει κάτι

3 Είδη πειθαρχίας Εσωτερική πειθαρχία (Επιβάλλεται από εσωτερικούς - υποκειμενικούς- λόγους). π.χ: Ο αθλητής που προσέχει την διατροφή του και προπονείται πολύ για να πετύχει κάποιο ρεκόρ. Εξωτερική πειθαρχία (Επιβάλλεται από εξωτερικούς -αντικειμενικούς- λόγους). π.χ: Πειθαρχεία στους κανονισμούς του αθλήματος.

4 Χρησιμότητα πειθαρχίας
Όταν κάποιος ξεκινάει τον αθλητισμό σε μικρή ηλικία, μαθαίνει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, να σέβεται την ιεραρχία, να συνεργάζεται. Μεγαλώνοντας του φαίνεται φυσιολογικό να υπάρχουν κανόνες που τηρούνται απ’ όλους, σε κάθε ομάδα εργασίας. Πειθαρχία είναι να συμμορφώνεσαι με αυτούς τους κανόνες ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνεις το λόγο ύπαρξής τους ή τη χρησιμότητά τους, ακόμη κι αν διαφωνείς. Είναι να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να πετύχεις το στόχο σου ή το στόχο της ομάδας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το να είσαι πειθαρχημένος σε κάνει αξιόπιστο μέλος ομάδας και αυτό διευκολύνει τη λειτουργία της.

5 Αρνητικά πειθαρχίας Αρνητικό γίνεται μόνο όταν καταπιέζει την προσωπικότητα του αθλητή, όταν δεν υπάρχει χρησιμότητα στην επιβολή κάποιων αρχών και ο αθλητής χάνει την προσωπικότητα του. Ακόμη ίσως σε ακραίες καταστάσεις χάνεται το νόημα, περιορίζεται η δημιουργικότητα του αθλητή και η ικανότητα κρίσης.

6 https://el. wiktionary
Πηγές

7 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Η Πειθαρχία στον Αθλητισμό"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google