Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών
Ευρωπαϊκή  Μέρα  Γλωσσών  Με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, είχαμε ένα μικρό αφιέρωμα στη μέρα της πολυγλωσσίας. Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι που εκπροσωπούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης τα 47 κράτη μέλη ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, στο σχολείο ή εκτός σχολείου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. 

2 Δραστηριότητες Κατασκευή πολύγλωσσων αφισών από τους μαθητές με καλλιτεχνικό και ευφάνταστο τρόπο. Δημιουργία ενός power point όπου αναγράφονται: Λέξεις όπως π.χ. μητέρα – καλημέρα σε διάφορες γλώσσες. Σημαίες πάνω σε χώρες της Ευρώπης κ.τ.λ. Ένα παιδικό τραγούδι σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, το οποίο τραγούδησαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης ( Αγγλική, Γερμανική και Ισπανική γλώσσα).

3 Σε όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει ένα βίντεο με γαστρονομικές γεύσεις ενός πρωινού πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Ένα βίντεο με διάφορες λέξεις σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες, όπου παρουσιάζονται οι γαστρονομικές συνήθειες και οι ενδυμασίες των χωρών αυτών

4

5

6


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google