Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3
Απόστολος Παύλος Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3

2 Ερώτηση 2, Σελίδα 28 Προσπαθήστε να καταγράψετε τα συναισθήματα του Αποστόλου Παύλου όταν ξεκινούσε το ταξίδι του για τη Δαμασκό και, στη συνέχεια, όταν άρχιζε το ιεραποστολικό του έργο. Μπορείτε να βοηθηθείτε διαβάζοντας το αντίστοιχο κεφάλαιο από το βιβλίο του J. Holzner, Παύλος.

3 Ο απόστολος Πάυλος όταν ξεκινούσε το ταξίδι του στην Δαμασκό, έπειτα από την επικοινωνία του με τον Θεό, ήταν ίσως εντυπωσιασμένος και ένιωθε ίσως έναν μικρό φόβο γιατί, ξαφνικά από διωκτης των χριστιανών έγινε ιεραπόστολος και μάρτυρας. Τα ίδια συναισθήματα ένιωθε και κατά την δίάρκεια του ιεραποστολικού του έργου, αφού έκανε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

4 Πώς είδε τη μεταστροφή του Παύλου ένας σύγχρονος μελετητής Μόλις είδε ότι ο ζήλος του ήταν λανθασμένος, αποφασίζοντας γρήγορα, κατατάσσεται στην υπηρεσία του νικητή. Όχι θρήνοι για την κομματιασμένη ζωή του, ούτε απελπισμένα διαβήματα, αλλά έργα ... Ο ουράνιος κυνηγός τον συνέλαβε, τον εδάμασε, όπως δαμάζουν μια για πάντα εκείνα τα άγρια άλογα, που, ύστερα, υπακούουν πρόθυμα στον καβαλάρη τους, πειθαρχούν και στο ελάχιστο νεύμα του. Όταν ο Σαύλος σηκώθηκε από χάμω, ήταν για πάντα ένας πιστός ακόλουθος του Ιησού, για όλους τους αιώνες. (J. Holzner, Παύλος, εκδ. Δαμασκός, Αθήνα, 1973, σ. 49)

5 Μέσα από τον σχολιασμό του Holzner καταλαβαίνουμε ότι ο Παύλος σταμάτησε τον λανθασμένο τρόπο ζωής που είχε τόσα χρόνια και δεν συμφωνούσε με τον δρόμο του Χριστού, και πλέον είναι ένα καινούριο άτομο που με τις σωστές του πραξεις μένει για πάντα ένας πιστός και ακόλουθος του Χριστού.


Κατέβασμα ppt "Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google