Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”

2 Γιατί επιλέξαμε το θέμα
Για πρώτη χρονιά φέτος στην Α λυκείου πραγματοποιούνται οι ερευνητικές εργασίες,ένα καινούργιο μάθημα στο οποίο καλούμαστε να ανταποκριθούμε θέμα το οποίο επιλέξαμε είναι το χάσμα γενεών σε σχέση με την τεχνολογία. Η επιλογή του θέματος αυτού δεν ήταν τυχαία καθώς είναι ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον το οποίο το ζούμε καθημερινά μέσα από την σχέση μας με τους γονείς μας και την δυσκολία που αυτή έχουν να αντιληφθούν τιςτεχνολογικές αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα και με τις οποίες οι έφηβοι είναι εξοικειωμένοι.

3           Επιπλέον, το συγκεκριμένο θέμα θεωρήσαμε ότι είναι αρκετά εύκολο για να το αναλύσουμε αφού: α) υπάρχει πληθώρα βιβλιογραφικού υλικού αλλά και πληροφοριών μέσω διαδικτύου, τις οποίες και συμβουλευτήκαμε και β) μέσα από τη βιωματική προσέγγιση (έρευνα).

4 Ορισμός Χάσματος Διαφορετικές αντιλήψεις απόψεων, μια αμοιβαία αντιπαλότητα και μια προσπάθεια κατανόησης των διαφορετικών απόψεων. Μια μεγάλη απόσταση που χαρακτηρίζει τις γενιές κάθε διαφορετικής εποχής ως προς τις ιδέες, τον τρόπο σκέψης, την λήψη των αποφάσεων και γενικότερα τη στάση ζωής. Συνήθως υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

5 Ερευνητικό Ερώτημα και Μεθοδολογία
Η Έρευνά μας Ερευνητικό Ερώτημα και Μεθοδολογία Το σύγχρονο χάσμα γενεών σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την απόσταση που χωρίζει τους νέους, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι εν πολλοίς με τις Νέες Τεχνολογίες από τους <<ψηφιακά αναλφάβητους>> - σε πολλές περιπτώσεις - γονείς τους.

6 Δείγμα: μαθητές/μαθήτριες των 2 τμημάτων της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας και οι γονείς τους. Μέσα από το σύντομα ερωτηματολόγια που σχεδιάσαμε θέλαμε να διερευνήσουμε τη χρήση και την εξοικείωση που έχουν τόσο οι έφηβοι όσο και οι γονείς τους με τις νέες τεχνολογίες. <<Εργαλείο>>: το ερωτηματολόγιο, που αποτελείται από μια σειρά ερωτήσεων όπου καλούνται τα άτομα να εκφράσουν την άποψή τους και να δώσουν πληροφορίες για ένα δεδομένο θέμα.

7 Καθημερινή χρήση κινητού από εφήβους και ενήλικες

8 Καθημερινή χρήση υπολογιστή

9 Τρόπος Ενημέρωσης

10 Προφίλ σε <<κοινωνικά δίκτυα>>

11 Δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο

12 Σχέση με την τεχνολογία

13 Τρόποι Αντιμετώπισης Μέσα στο χάσμα γενεών υπάρχουν δύο γενιές που κλείνονται στον εαυτό τους και αντεπιτίθενται ‘’η μία στην άλλη’’. Για αυτό το θέμα υπάρχουν κάποιοι βασικοί τρόποι αντιμετώπισης. Οι δύο γενιές πρέπει να έχουν μεταξύ τους αμοιβαία εμπιστοσύνη και να ενισχύουν την πίστη, την λογική και την υπακοή ανάμεσά τους!

14 Θα ήταν καλό να χρησιμοποιούν τον διάλογο, να αποκτήσουν ειλικρίνεια για το τι τους απασχολεί, για ό,τι τους ενοχλεί, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να μην δυσκολεύονται να μιλήσουν ανοιχτά και να μάθουν να παραδέχονται τις συνέπειες των πράξεων και των λαθών τους.

15 Σημαντικό είναι να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι τις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν τριγύρω τους.
Το χάσμα γενεών μεταξύ των δύο γενιών θα αντιμετωπιστεί, εάν και οι δύο πλευρές αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν οι μεν την πείρα τους (οι γονείς δηλαδή) και οι δε τον αυθορμητισμό τους (δηλαδή οι έφηβοι) δίχως προκαταλήψεις για την άλλη πλευρά και με κατεύθυνση στον ίδιο στόχο: τη μεταξύ τους σχέση.

16 Η ομάδα μας: «οι Άκυροι»
Σας ευχαριστούμε πολύ! Η ομάδα μας: «οι Άκυροι» Α.Α Ε.Α. Ε.Β. Ε.Γ. Σ.Δ.

17 Βιβλιογραφία

18


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google