Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Καθηγήτρια:Μαυροματάκη Σταυρούλα

2 Θέμα : Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Μαθητής :Γιώργος Κόλλιας

3 Ορισμός: Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό, ψηφιακό επαναπρο­γραμ­ματιζόμενο σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα βάσει ενός συνόλου προκαθορισμένων οδηγιών, των εντολών που συνολικά ονομάζονται πρόγραμμα. εκπαιδευτικό λογισμικό, προγράμματα – εργαλεία κ.α.).

4 Ιστορική Εξέλιξη Ο Τζον Νάπιερ το 1614 επινόησε μηχανή για υπολογισμό λογαρίθμων. Ο Γουίλλιαμ Ότρεντ το 1625 επινόησε τον λογαριθμικό κανόνα. Ο Μπλεζ Πασκάλ το 1642 κατασκεύασε μηχανή για προσθαφαιρέσεις. Ο Ζοζέφ Μαρί Ζακάρ επινόησε το μια υφαντική μηχανή για να πλέκει διάφορα σχέδια, και τα υφάσματα που γίνονται με αυτό τον τρόπο ύφανσης φέρουν μέχρι σήμερα το όνομά του. Με αλλαγή των μεταλλικών καρτών άλλαζε το σχέδιο της πλέξης.

5 Το 1848 ο Τζορτζ Μπουλ επινόησε την άλγεβρα που φέρει το όνομά του: Άλγεβρα Μπουλ. Εφαρμογές της βρίσκουμε σε κάθε πρόγραμμα Η/Υ. Ο Βρετανός μαθηματικός Τσαρλς Μπάμπατζ το σχεδίασε την Αναλυτική μηχανή του. Το 1890 ο Χέρμαν Χόλεριθ σκέφθηκε να χρησιμοποιήσει χάρτινες διάτρητες κάρτες, χρησιμοποιώντας την ιδέα του Ζακάρ, με διατρήσεις που να συμβολίζουν γράμματα και αριθμούς, για να επιτύχει μικρότερους χρόνους επεξεργασίας της κρατικής απογραφής των Η.Π.Α., με μεγάλη επιτυχία. Ο Βάνεβαρ Μπους το 1930 έφτιαξε τον διαφορικό αναλυτή που χρησιμοποιήθηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

6 Τρόπος Λειτουργίας: Όταν μιλάμε για υπολογιστές και τι αυτοί είναι, πάντα σκεφτόμαστε ότι αυτό το κουτί κάνει υπολογισμούς.Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πιο σημαντική λειτουργία του. Μια ειδική μορφή πληροφορίας που επεξεργάζεται ο υπολογιστής,είναι οι εντολές τους. Αυτές είναι εντολές τις οποίες οι προγραμματιστές δίνουν στον υπολογιστή για να του πουν τι να κάνει. Η γλώσσα, την οποία κατανοεί ο υπολογιστής και που ονομάζεται γλώσσα μηχανής(machice language), είναι πολύ πολύπλοκη και δύσκολο να κατανοηθεί, κάτι που εξηγεί γιατί κρυφή από τους κοινούς χρήστες.Το κύριο ενός υπολογιστή, το οποίο και επεξεργάζεται την πληροφορία είναι ο επεξεργαστής.

7 Το Hardware είναι το σύνολο των συσκευών που που αποτελούν τον υπολογιστή.
Επεξεργαστής (Central Processing Unit, CPU) Είναι ο "εγκέφαλος" του υπολογιστή. Εκτελεί όλες τις εντολές του χρήστη, εκτελεί όλα τα προγράμματα, συντονίζει όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα, κάνει τους περισσότερους από τους υπολογισμούς.

8 Μνήμη RAM (Random Access Memory) Στη μνήμη βρίσκονται όλα τα προγράμματα που έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται ανά πάσα στιγμή. Η RAM μπορεί να διατηρήσει τα δεδομένα της μόνο όσο ο υπολογιστής είναι ανοιχτός. Μόλις σβήσει, οτιδήποτε δεν έχει αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο, χάνεται οριστικά. Σκληρός Δίσκος (Hard Disk Drive, HDD) Πρόκειται για ένα μαγνητικό μέσο αποθήκευσης στο οποίο βρίσκονται όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα και είναι αποθηκευμένα όλα μας τα αρχεία. Σε αντίθεση με τη μνήμη RAM, ακόμα και με κλειστό τον υπολογιστή και εκτός ρεύματος, ο σκληρός δίσκος διατηρεί όλα του τα δεδομένα.

9 Κάρτα Γραφικών Η Κάρτα γραφικών αναλαμβάνει τον υπολογισμό όλου του περιεχομένου επί της οθόνης, από τα παράθυρα των Windows μέχρι το πιο απαιτητικό παιχνίδι. Καθώς αναλαμβάνει βαριές δουλειές, διαθέτει τον δικό της, ειδικό επεξεργαστή (Graphic Processing Unit, GPU) και ξεχωριστή μνήμη από του συστήματος. Κάρτα Ήχου Η κάρτα ήχου συνδέεται με τα ηχεία ή έναν εξωτερικό ενισχυτή, για να μεταφέρει όλους τους ήχους από τον υπολογιστή. Επίσης, διαθέτει υποδοχή για μικρόφωνο, για μαγνητοφώνηση.

10 Κάρτα Δικτύου (ενσύρματου ή ασύρματου) Επιτρέπει στον υπολογιστή να συνδεθεί με το router για να έχουμε πρόσβαση στο Internet ή και σε ένα τοπικό δίκτυο. Μητρική Πλακέτα (Motherboard) Πρόκειται για τη μεγάλη πλακέτα πάνω στην οποία "κουμπώνουν" όλες οι παραπάνω συσκευές, η οποία επίσης φροντίζει για την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ τους.

11 Ποιο είναι το μέλλον των υπολογιστών ;
Πενήντα εννέα χρόνια έχουν περάσει από τον πρώτο υπολογιστή μεγέθους σαλονιού με δυνατότητες χειρότερες από το κομπιουτεράκι του κινητού σας. Πρόσφατα φύγαμε εντελώς από την μονολιθική αρχιτεκτονική στους επεξεργαστές. Μέχρι σήμερα έχουμε δει τετραπύρηνους επεξεργαστές για τον υπολογιστή του σπιτιού μας, ενώ οι 8πύρηνοι είναι κοντά. Η Intel, έχει ανακοινώσει πως σε μερικά χρόνια θα κυκλοφορούν επεξεργαστές με τόσους πυρήνες για να καλύψουν επαγγελματικές ανάγκες, κάτι που σημαίνει πως σε ακόμα μερικά χρόνια, γιατί όχι να μην έρχονται σιγά σιγά και στα σπίτια μας.

12 Πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά PC μας; Ωραία η θεωρία, αλλά στην πράξη τι θα βλέπουμε εμείς; Η Nec Design το στο Τόκιο παρουσίασε έναν υπολογιστή που είχε ενσωματωθεί σε μερικά στυλό. Το ένα θα μπορούσε να προβάλει μια εικόνα, κάποιο άλλο ένα εικονικό πληκτρολόγιο κτλ. Με βάση αυτό και το τι γίνεται τελευταία με τα λειτουργικά αφής σε pda και smartphones, νομίζω λίγο πολύ καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.

13 Φανταστείτε τα σαν μια πολύ καλύτερη έκδοση των σημερινών smartphones
Θα πλησιάζετε τη συσκευή στο αυτοκίνητο και αυτό θα ξεκλειδώνει θα παραγγέλνετε καφέ με ένα κλικ και θα προβάλλετε παρουσιάσεις στους συνεργάτες σας μέσω του ενσωματωμένου projector

14 Αν σκεφτείτε πως μπορεί να είναι ενσωματωμένη σε ένα καπέλο, οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές. Θα μπορεί να μας βρίσκει πληροφορίες για ένα προϊόν που παρατηρούμε στο super market, όπως παρόμοιες τιμές, κριτικές και διαθεσιμότητα μέσω ίντερνετ και να την προβάλλει στιγμιαία στο χέρι μας ή πάνω στο ίδιο το προϊόν. Επίσης, θα φωτογραφίζει και θα αποθηκεύει κάποιο αξιοθέατο που κοιτάμε αν εμείς σχηματίσουμε ένα τετραγωνικό πλαίσιο με τα δάχτυλα μας στο σημείο που θέλουμε να βγάλουμε φωτογραφία. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Intel υπολογίζει πως σε 20 χρόνια από τώρα θα έχουμε τσιπάκια στον εγκέφαλο μας για διάφορες λειτουργίες.

15 Ευχαριστώ που με παρακολουθήσατε!!!
Πηγές: Πηγές:


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google