Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΛΙΑ ΤΣΑΠΙΔΗ Γ’5 ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΓΚΟΥ Γ’5 ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΑΤΖΟΥ Γ’4

2 ΛΙΜΝΕΣ Ως λίμνη νοείται ο υγροβιότοπος που αποτελείται από μάζες νερού, γλυκού ή αλμυρού, αλλά και γενικότερα μάζες υγρού (πχ. μεθάνιο), συγκεντρωμένες σε κοιλότητες της επιφάνειας της γης, φαινομενικά στάσιμες και χωρίς άμεση επικοινωνία με τη θάλασσα. Τα βάθη των λιμνών είναι σχετικά μικρά σε σχέση με των Ωκεανών και των Θαλασσών. Γεωγραφικά περιοχές χωρίς λίμνες παρατηρούνται οι έρημοι, ενώ αντίθετα παρατηρούνται και συστάδες λιμνών σε ορισμένες περιοχές π.χ. Φινλανδία, η Χώρα των 1000 λιμνών. Μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη του κόσμου είναι η Κασπία θάλασσα ( τ.χλμ), και σε βάθος η Βαϊκάλη (1.637 μ.).

3 ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

4 H λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια φυσική υφάλμυρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, στην Αττική. Τα νερά της προέρχονται από βάθος 50 με 100 μέτρα και έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C, υποδεικνύοντας ότι σε κάποιο βάθος επικοινωνεί με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Επίσης, η λίμνη τροφοδοτείται από μια πηγή γλυκού νερού σε βάθος 17 μέτρων. Στη λίμνη καταλήγει ένα υπόγειο σπήλαιο που επικοινωνεί με τη θάλασσα με διάφορες στοές. Η λίμνη βρίσκεται στο νότιο άκρο του Υμηττού, κοντά στη θάλασσα. Η λίμνη βρίσκεται μισό μέτρο ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας. Πηγή:βικιπαίδεια

5 ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

6 ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, νότια του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου, εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και συνδέεται δυτικά με τη γειτονική λίμνη Λυσιμαχία. Έχει επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 21,5 χλμ. και μέγιστο βάθος 58 μέτρα.

7 ΠΟΤΑΜΙΑ Ο ποταμός είναι το υδάτινο ρεύμα που χαρακτηρίζεται από μια σχετική συνέχεια και σταθερότητα τροφοδοσίας και με τομή κοίτης γενικά αρκετά ομαλή. Συνήθως αντιδιαστέλλεται από τον χείμαρρο, που έχει πιο ανώμαλους και απότομους αντίστοιχους χαρακτήρες, αλλά δεν είναι πάντοτε δυνατή και σαφής η διάκριση μεταξύ τους. Το σημείο στο οποίο γεννιέται ένας ποταμός ονομάζεται πηγή. Ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου είναι ο Αμαζόνιος.

8 ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ

9 ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ Ο Αλιάκμονας, ποταμός στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας που βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε ελληνικό έδαφος (οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί πηγάζουν σε ξένα εδάφη). Ο ποταμός πηγάζει στο Γράμμο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο Αλιάκμονας διαθέτει 33 είδη ψαριών και πολλά από αυτά θεωρούνται σπάνια. ‘Ενα, το μαυροτσιρώνι, δεν ζει πουθενά αλλού στο κόσμο, είναι δηλαδή ενδημικό. Επίσης, στην περιοχή του Δέλτα του Αλιάκμονα παράγεται περίπου το 90% της συνολικής παραγωγής μυδιών στην Ελλάδα. Επί τόπου έχουν παρατηρηθεί 215 είδη πουλιών, από τα οποία το 1/3 περίπου φωλιάζει στην περιοχή, ενώ τα 27 είναι σπάνια και προστατευόμενα είδη.

10 ΝΕΣΤΟΣ

11 ΝΕΣΤΟΣ Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και ο ρους του οριοθετεί τα σύνορα ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη και τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, έχοντας πρώτα διατρέξει τον νομό Δράμας. Η συνολική του πορεία καλύπτει 243 χλμ., 130 από τα οποία βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας, ενώ εκβάλλει στο Θρακικό Πέλαγος, αφού πρώτα έχει διασχίσει τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ροδόπης και το όρος Φαλακρό. Το δέλτα του ποταμού, έκτασης στρεμμάτων, αποτελεί 'Υδροβιότοπο Διεθνούς σημασίας και μέρος του Εθνικού Πάρκου που περιλαμβάνει τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα. Εκτείνεται από τη Νέα Καρβάλη έως τα Άβδηρα, ενώ εκεί βρίσκεται και το παραποτάμιο δάσος, γνωστό και ως Μεγάλο Δάσος (Κοτζά Ορμάν). Πλούσια βλάστηση και πολλά είδη ζώων είναι τα χαρακτηριστικά του, ενώ η έκτασή του, που κάποτε ξεπερνούσε τα στρέμματα, τώρα καλύπτει μόλις


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google