Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”
Το επάγγελμά μου είναι σκληρό , γιατί οι μέρες μου μοιάζουν με βαλσαμωμένα πουλιά που περιμένουν και περιμένουν περίπου το τίποτα. Γιατί από εκεί που έφυγα δε θέλω να γυρίσω πια και εδώ που βρίσκομαι δεν είμαι καλοδεχούμενος. Gasmend Kaplani

2 Τα φαινόμενα παρεμπορίου και λαθρεμπορίου είναι πλέον σε έξαρση
Τα φαινόμενα παρεμπορίου και λαθρεμπορίου είναι πλέον σε έξαρση. Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης από το Βήμα της Βουλής, το πρόβλημα εντείνεται μέρα με τη μέρα, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πολιτική επιχειρησιακή πρόθεσή αντιμετώπισής του. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια, με την ίδια συχνότητα και ένταση πλέον, πωλούνται αμφιβόλου ποιότητας αντικείμενα, πάσης φύσεως που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών. Οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, αδυνατούν να ελέγξουν ακόμα και τα γνωστά σημεία, που ανθεί το παραεμπόριο.

3 Ξενοφοβία Ξενοφοβία (από το "ξένος" + "φόβος") είναι όταν ένας άνθρωπος είναι επιφυλακτικός ή αντιπαθεί κάτι ή κάποιον που δεν είναι δικό του, δηλ. δεν ανήκουν στην ίδια εθνικότητα, θρησκεία κ.α. Μορφές ξενοφοβίας  Κοινωνική  Αυτή η μορφή ξενοφοβίας εκδηλώνεται σε: Μετανάστες, οι οποίοι δεν ανήκουν στην κοινωνία της χώρας στην οποία μεταναστεύουν. Μια φυλή, η οποία έγινε μέρος της κοινωνίας μιας χώρας μέσω πολεμικών κατακτήσεων. Αυτή η μορφή ξενοφοβίας μπορεί να διευκολύνει τις εχθρικές και βίαιες αντιδράσεις, όπως η μαζική απέλαση των ξένων, το πογκρόμ ή και στην γενοκτονία.

4 Πολιτιστική  Η ξενοφοβία έχει και πολιτιστική έννοια, αφού όλοι οι πολιτισμοί δέχθηκαν ξένες επιρροές στην κουλτούρα τους. Ένα παράδειγμα είναι οι ξένες λέξεις που περιλαμβάνονται σε μια εθνική γλώσσα (δηλ. αγγλικές λέξεις στην ελληνική γλώσσα). Αυτό σπάνια οδηγεί σε επιθετικότητα κατά των μεταναστών, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εκστρατείες για "γλωσσικό καθαρισμό", δηλ. να διαγραφούν οι ξένες λέξεις από την γλώσσα τους.

5 Νόμοι και παραεμπόριο Διευκρινιστική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου επί του νόμου 3982/2011 «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις», που αφορά στην κατάσχεση και καταστροφή εμπορευμάτων παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Η εισαγωγή του νέου νόμου, που προωθεί την αμεσότητα της καταστροφής προϊόντων παρεμπορίου, ακόμα και με σπρέι ή με άμεση απόρριψη στα απορριματοφόρα, δικαιώνει τις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών,  που διεκδικεί τα αυτονόητα  για την πάταξη του παράνομου παρεμπορίου. Η επί τόπου καταστροφή ισχύει τόσο για τις παράνομες απομιμήσεις, όσο και για τα νόμιμα παρασκευασθέντα προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά παραστατικά. Αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειών (ΚΕΛΑΥΕ) και η Δημοτική Αστυνομία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν ανακριτικά καθήκοντα (όπως το ΣΔΟΕ), ενώ συνδράμονται από την Ελληνική Αστυνομία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

6 Η αγανάκτηση οδήγησε πολλούς μετανάστες να παλέψουν για τα δικαιώματά τους διοργανώνοντας διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων τους ,έτσι ώστε να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα όπως άδεια για την άσκηση της δουλειάς τους…

7 Η πάταξη του παρεμπορίου

8 Μαθητές : Καπετανέα Ευαγγελία Κουντάνη Ελέσα


Κατέβασμα ppt "“ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google