Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5. ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑΣ: Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟ Α' ΚΟΜΝΗΝΟ - Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5. ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑΣ: Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟ Α' ΚΟΜΝΗΝΟ - Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5. ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑΣ: Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟ Α' ΚΟΜΝΗΝΟ - Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ

2 Αμέσως μετά την άνοδό του στο θρόνο το 1081 ο Αλέξιος Κομνηνός αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει στα δυτικά σύνορα της αυτοκρατορίας ένα νέο εχθρό. Επρόκειτο για τους Νορμανδούς που έχοντας κατακτήσει την Ιταλία κινήθηκαν νοτιότερα προς τον ελλαδικό χώρο. Ο Αλέξιος βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Έπρεπε πάση θυσία να ανασυγκροτήσει το στράτευμα και να κάνει συμμαχίες με γειτονικούς λαούς, για να αντιμετωπίσει άμεσα τον κίνδυνο από τη Δύση.

3 Για την επίτευξη των στόχων αυτών ήταν απαραίτητη η διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών. Επειδή όμως ''λεφτά δεν υπήρχαν'' θα δούμε από τη διήγηση της θυγατέρας του στο πρώτο από τα χωρία που ακολουθούν πώς αντιμετώπισε τα προβλήματα.

4 Στο δεύτερο χωρίο η Άννα Κομνηνή περιγράφει γλαφυρά τη γέννησή της
Στο δεύτερο χωρίο η Άννα Κομνηνή περιγράφει γλαφυρά τη γέννησή της. Πρόκειται για ένα από τα σημεία του έργου της στα οποία η συγγραφέας παρεμβαίνει στην εξιστόρηση και εκδηλώνει τα συναισθήματά της. Η συμμετοχή του συγγραφέα στο κείμενο και η εκδήλωση των συναισθημάτων του αποτελεί καινοτομία στην ιστοριογραφία και τη λογοτεχνική έκφραση του 11ου και 12ου αι.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17


Κατέβασμα ppt "5. ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΗ ΑΛΕΞΙΑΣ: Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΟ Α' ΚΟΜΝΗΝΟ - Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google