Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3. Βασικά στοιχεία γλώσσας προγραμματισμού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3. Βασικά στοιχεία γλώσσας προγραμματισμού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3. Βασικά στοιχεία γλώσσας προγραμματισμού
3. Βασικά στοιχεία γλώσσας προγραμματισμού Βασική ορολογία: Προγραμματιστικό Περιβάλλον γλώσσας προγραμματισμού, βασικές λογικές και αριθμητικές πράξεις, τελεστές, τύποι δεδομένων, μεταβλητή, βασικές εντολές, έτοιμες συναρτήσεις, συγγραφή και επεξεργασία κώδικα, διερμηνευτής, έλεγχος προγράμματος.

2 Εισαγωγή Στο κεφάλαιο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εξοικειωθούμε με τα βασικά χαρακτηριστικά της γλώσσας προγραμματισμού Python. Μιας σύγχρονης γλώσσας προγραμματισμού, που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη πολλών προγραμμάτων, όπως απλά προγράμματα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, σύνθετες εμπορικές εφαρμογές, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια διερμηνευόμενη, υψηλού επιπέδου γλώσσα, απλή και εύκολη στην εκμάθησή της. Άλλες διαδεδομένες σύγχρονες γλώσσες υψηλού επιπέδου είναι η C++, η Java, η Perl, η Ruby, η Processing.

3 Το ολοκληρωμένο προγραμματιστικό περιβάλλον της Python
Το ολοκληρωμένο προγραμματιστικό περιβάλλον της γλώσσας Python IDLE (Integrated Development Environment) , που θα χρησιμοποιείται στο μάθημα αυτό, διατίθεται μέσω Διαδικτύου και μπορούμε να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας ελεύθερα, καθώς αποτελεί Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα.

4 Το ολοκληρωμένο προγραμματιστικό περιβάλλον της Python
Το πλεονέκτημα είναι ότι μόλις γράψουμε μια εντολή μπορούμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα, καθώς το προγραμματιστικό περιβάλλον διερμηνεύει τις εντολές άμεσα και μας ειδοποιεί αν έχουμε κάνει κάποιο λάθος στη σύνταξή τους. Αυτή η αμεσότητα μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να μαθαίνουμε μόνοι μας, χωρίς να διστάζουμε να πειραματιστούμε.


Κατέβασμα ppt "3. Βασικά στοιχεία γλώσσας προγραμματισμού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google