Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το γέλιο στη ζωή μας.. Κατερίνα Μανταδάκη Κατερίνα Αρολιθιανάκη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το γέλιο στη ζωή μας.. Κατερίνα Μανταδάκη Κατερίνα Αρολιθιανάκη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το γέλιο στη ζωή μας.. Κατερίνα Μανταδάκη Κατερίνα Αρολιθιανάκη
Δήμητρα Δαμανάκη Αλεξάνδρα Γεωργίου Γιάννης Αγγελάκης

2 Γελάτε … κάνει καλό !!!! Το γέλιο κάνει καλό .. Όλοι το ξέρουμε…
- Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι όταν γελάμε νιώθουμε καλυτέρα ..ακόμα κι όταν είμαστε ψυχολογικά πεσμένοι!!

3

4 Οι 18 ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στους ανθρώπους
Ανεβάζει με φυσικό τρόπο τη διάθεση, προλαμβάνει τις ασθένειες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, καίει θερμίδες, γυμνάζει και αυξάνει τη μακροζωία. Όλες αυτές οι ιδιότητες δεν συγκεντρώνονται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά στην ικανότητά μας να γελάμε.

5 Δείτε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες:
1. Τα μωρά δεν γελούν παρά μόνο αφού συμπληρώσουν 3 μήνες ζωής. 2. Όταν γελάμε, ο αέρας που εκπνέουμε, φεύγει από τους πνεύμονες με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα. 3. Χρησιμοποιούμε 17 μυς του προσώπου μας για να γελάσουμε και 47 για να κατσουφιάσουμε.

6 8. Ένα καλό γέλιο μπορεί να διαρκέσει μία ώρα.
4. Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους. 5. 17 λεπτά γέλιου την ημέρα, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής σας κατά μία ημέρα. 6. Ένα 6χρονο παιδί γελά κατά μέσο όρο 300 φορές την ημέρα. Ένας ενήλικος γελά μόλις 15 φορές την ημέρα. 7. Οι χαμογελαστοί σερβιτόροι παίρνουν 50% περισσότερα φιλοδωρήματα από τους αγέλαστους συναδέλφους τους. 8. Ένα καλό γέλιο μπορεί να διαρκέσει μία ώρα.

7 9. Οι περισσότεροι γελαστοί άνθρωποι ζουν στην Κούβα και τη Βραζιλία
9. Οι περισσότεροι γελαστοί άνθρωποι ζουν στην Κούβα και τη Βραζιλία. Στον αντίποδα βρίσκονται οι κάτοικοι των σκανδιναβικών χωρών. 10. Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει 18 είδη χαμόγελου. 11. Πρέπει να χαμογελάσετε περίπου φορές για να κάνετε μία ρυτίδα. 12. Το να γελάσετε 100 φορές ισοδυναμεί με το να κάνετε λεπτά ποδήλατο. λεπτά γέλιου έχουν τα ίδια οφέλη με 2 ώρες ύπνου. 14. Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανού ψυχολόγου, Dr. Michael Titze, τη δεκαετία του '50, οι άνθρωποι γελούσαν κατά μέσο όρο 18 λεπτά την ημέρα. Σήμερα, είναι 4-6 λεπτά την ημέρα.

8 15. Έρευνα του Πανεπιστημίου Vanderbilt διαπίστωσε ότι με το γέλιο καίμε λίγο παραπάνω από μία θερμίδα ανά λεπτό. 16. Το γέλιο ακούγεται το ίδιο σε όλους τους πολιτισμούς και όλες τις κουλτούρες. Oι επιστήμονες, μάλιστα, πιστεύουν ότι το γέλιο συνέβαλε στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των προγόνων μας. Ο ήχος του γέλιου είναι τόσο κοινός και οικείος που είναι αναγνωρίσιμος ακόμη και αν παιχτεί ανάποδα στο μαγνητόφωνο. 17. Με το γέλιο ο εγκέφαλος απελευθερώνει τις βήτα-ενδορφίνες, τις φυσικές οπιούχες ουσίες με αναλγητική δράση. 18. Το γέλιο ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέποντας την εμφάνιση ασθενειών.

9

10 ..το γέλιο και οι επιδράσεις του..
Το γέλιο έχει ευρύ φάσμα επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενδυναμώνει την άμυνα, μειώνει τη βουλιμία, μας κάνει πιο ανθεκτικούς στον πόνο, μειώνει την πίεση, ελαττώνει το στρες και βελτιώνει τους μυς. 

11 Η άμυνα του οργανισμού μας, που βασίζεται σε αντισώματα των λεμφοκυττάρων Β και στις δράσεις των λεμφοκυττάρων Τ, ισχυροποιείται από το γέλιο. Το γέλιο έχουν σημαντικές δυνατότητες μείωσης και ανακούφισης από το στρες. Το γέλιο μειώνει στο αίμα ορμόνες του στρες (αδρεναλίνη, κορτιζόνη, επινεφρίνη) ενώ αυξάνει ορμόνες που προάγουν την υγεία (ενδορφίνες, νευροδιαβιβαστές).  Το διάφραγμα, οι κοιλιακοί και άλλοι σωματικοί μυς ασκούνται όταν γελούμε και έτσι βοηθούν την καρδια και τα αγγεία. 

12 Η ψυχολογική και σωματική χαλάρωση που μας προσφέρει το γέλιο, απομακρύνει την προσοχή από καταστάσεις που προκαλούν θυμό, ενοχές, στρες και άλλα αρνητικά αισθήματα. Μας επιτρέπει να βλέπουμε δύσκολες καταστάσεις με νέα προοπτική, περισσότερο σαν πρόκληση παρά σαν απειλή.  Σε κοινωνικό επίπεδο, το γέλιο και το χιούμορ, δημιουργούν δεσμούς και καλύτερες σχέσεις με άλλους.  Επειδή το γέλιο είναι μεταδοτικό, εάν στη ζωή μας εισαγάγουμε περισσότερο γέλιο, θα βοηθούμε και άλλους στο περιβάλλον μας να γελούν περισσότερο, γεγονός που θα έχει θετικές προεκτάσεις.

13 Βελτιώνοντας την ψυχική διάθεση των άλλων που είναι μαζί μας διαμέσου του γέλιου και του χιούμορ, θα μειώνεται όχι μόνο το δικό τους στρες αλλά και το δικό μας. Έτσι, η ποιότητα των σχέσεων θα βελτιώνεται με πλεονεκτήματα για όλους.  Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας γελούν μέχρι και 400 φορές την ημέρα. Δυστυχώς στην ενήλικη ζωή, η συχνότητα του γέλιου μειώνεται δραστικά στις 17 φορές κάθε μέρα.  Βλέπουμε ότι ενώ το γέλιο έχει πολλές ευεργετικές δράσεις στην ψυχική και σωματική υγεία, η συχνότητα του μειώνεται δραστικά στην ενήλικη ζωή.  Πώς μπορούμε να γελούμε περισσότερο; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που βοηθούν στο να γελούμε περισσότερο. 

14 Στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο θέατρο, προσφέρονται κωμωδίες που μπορούν να εισαγάγουν περισσότερο γέλιο στη ζωή μας. Το γέλιο αυξάνεται όταν είμαστε με καλούς φίλους. Παρακολουθώντας μια κωμωδία με φίλους, το γέλιο λόγω μεταδοτικότητας, είναι περισσότερο και δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις. Δημιουργούνται επίσης λόγω συντροφιάς και άλλα αστεία που αυξάνουν το ευεργετικό γέλιο.  Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής, έχει σημασία στην υγεία μας. Αντί να παραπονιόμαστε, είναι καλύτερα στο μέτρο του δυνατού να τις βλέπουμε με άλλη οπτική γωνία και να προσπαθούμε να βλέπουμε με χιούμορ τα γεγονότα. 

15 Έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και όταν δεν υπάρχει πραγματικό γέλιο αλλά γίνεται προσπάθεια από τους ανθρώπους να γελούν, τα αποτελέσματα είναι θετικά.  Μερικοί ειδικοί συστήνουν περισσότερο χαμόγελο με προσποίηση γέλιου διότι αυτό δυνατό να προκαλεί πραγματικό γέλιο, με σημαντικό όφελος για την υγεία. Το γέλιο είναι ένα σημαντικό όπλο που μας προσφέρεται για βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας.  Ας μην αφήνουμε να περνά έστω και μια μέρα, χωρίς άφθονο γέλιο.

16

17 Όλα όσα αναφέραμε προηγούμενος ήταν μία περίληψη της ερευνητικής μας εργασίας .Στη συνέχεια θα δείτε ολοκληρωμένη την εργασία μας σχετικά με τον ελληνικό κινηματογράφο

18 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ << άδικη κατάρα>> <<τρεις και ο κούκος>> << ένας κοντός θα μας σώσει >> << ο σεξοκυνηγός >>

19

20 http://www.youtube.com/watch?v=rR2l8aQ_I GM
Στιγμές γέλιου από αθάνατες ελληνικές κωμωδίες. Μουσική Τίτλων "Η Χαρτοπαίχτρα" - Μίμης Πλέσσας GM Στιγμές γέλιου από αθάνατες ελληνικές κωμωδίες. Μουσική Τίτλων 'Ο άντρας που θα παντρευτώ" - Μίμης Πλέσσας 

21 Τα κίτρινα γάντια - Μια πορτοκαλάδα! - Από πορτοκαλιά;;
-Όχι όχι μία λεμονάδα! -Από λεμόνια; -Εεε αστό αστό μην μου φέρεις τίποτα!! - Μα μια μου λες πορτοκαλάδα μια λεμονάδα αποφάσισε!

22

23

24 Ένας άφραγκος Ωνάσης Γιατρός: Βήξτε, παρακαλώ... Πιο δυνατά... Μα, πιο δυνατά, δεν έχετε δύναμη; Κώστας Βουτσάς: Δύναμη έχω, γρίππη δεν έχω!

25 Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης
Γιώργος Γαβριηλίδης: Κύριε φωτογράφε, σας παρακαλώ να προσέξετε να βγει και το γαρύφαλλο. Θανάσης Βέγγος: Βρε, άσε να βγεις πρώτα εσύ, κι άσε το γαρίφαλλο!

26 Μπακαλόγατος!!

27 Λάμπρος Κωνσταντάρας - Χλιμίντρισμα

28 Λίγο ακόμα γέλιο από την ομάδα ΡΗΝΑΛ:
Ραφαέλα Κουνδουράκη Ηλέκτρα Νενεδάκη Νίκος Δρακάκης Λευτέρης Κυμιωνής

29 Το γέλιο είναι υγεία : Μια τρελλή…τρελλή σαραντάρα : Η νεράϊδα και το παλικάρι : Καραγκιόζης : Βασικά καλησπέρα σας : Ο καβαλάρης των FM Stereo : Ρόδα τσάντα και κοπάνα : Ρόδα τσάντα και κοπάνα

30 Και για κλείσιμο και… πολύ γέλιο ανοίξτε τα βιντεάκια που «κατέβασε» ο Παντελής Μπερικάκης.
Καλή απόλαυση…


Κατέβασμα ppt "Το γέλιο στη ζωή μας.. Κατερίνα Μανταδάκη Κατερίνα Αρολιθιανάκη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google