Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει εφαρμογές λογισμικού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο σπίτι, στο σχολείο ή στη διασκέδαση. Οι συσκευές αναπαραγωγής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει εφαρμογές λογισμικού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο σπίτι, στο σχολείο ή στη διασκέδαση. Οι συσκευές αναπαραγωγής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει εφαρμογές λογισμικού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο σπίτι, στο σχολείο ή στη διασκέδαση. Οι συσκευές αναπαραγωγής μουσικής από οπτικούς δίσκους, τα ηλεκτρονικά ρολόγια χειρός, οι περισσότερες οικιακές συσκευές, οι κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών (στο σπίτι ή οι μεγάλες με κερματοδέκτη στα καταστήματα) και φυσικά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, είναι μερικά από τα παραδείγματα συσκευών, που βασίζουν τη λειτουργία τους στο λογισμικό. Το λογισμικό περιλαμβάνει: Έχει σημασία το λειτουργικό σύστημα στο Smartphone μου;

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Το λογισμικό περιλαμβάνει:
α) προγράμματα που βοηθούν το κινητό να λειτουργεί και επιτελούν τη διαχείριση, επεξεργασία δεδομένων και εφαρμογών β) οι εφαρμογές που επιλέγουμε να εγκαταστήσουμε στο κινητό μας ανάλογα με τις ανάγκες μας (λογισμικό επιχειρησιακό,επιστημονικό,μηχανικό,εμπορικό,βιομηχανικό,εκπ αιδευτικό και ψυχαγωγικό).

3 Έχει σημασία το λειτουργικό σύστημα στο Smartphone μου;
Η απάντηση είναι ναι. Όταν επιλέγεις Smartphone, επιλέγεις και το λειτουργικό σύστημα στο οποίο τρέχει, όπως Android, Bada, BlackBerry®, Apple iOS, Symbian ή Windows Phone. Αυτό το λογισμικό είναι ο εγκέφαλος πίσω από το Smartphone σου και υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε κατασκευαστές. Μια σύντομη ματιά θα σου δείξει ποιο είναι καλύτερο για τις ανάγκες σου, για να επιλέξεις ένα Smartphone που πραγματικά θα αγαπήσεις.

4 Κάνοντας μια αναζήτηση στην επικαιρότητα...
Το κινητό είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για των άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σχετίζεται ο τρόπος σκέψης του ανθρώπου με το <έξυπνο κινητό>. Δηλαδή, οι άνθρωποι για να πάρουν αποφάσεις– προτιμούν πολύ συχνά να καταφεύγουν στη βοήθεια του κινητού τους τηλεφώνου μέσω των δυνατοτήτων αναζήτησης της συσκευής τους, παρά να επιστρατεύσουν το μυαλό τους και να μάθουν να σκέφτονται.

5 Κάνοντας μια αναζήτηση στην επικαιρότητα...
Το κινητό είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για των άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ επικίνδυνο εργαλείο για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σχετίζεται ο τρόπος σκέψης του ανθρώπου με το <έξυπνο κινητό>. Δηλαδή, οι άνθρωποι για να πάρουν αποφάσεις– προτιμούν πολύ συχνά να καταφεύγουν στη βοήθεια του κινητού τους τηλεφώνου μέσω των δυνατοτήτων αναζήτησης της συσκευής τους, παρά να επιστρατεύσουν το μυαλό τους και να μάθουν να σκέφτονται.

6 Κάνοντας μια αναζήτηση στην επικαιρότητα...
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι “φταίχτες” συλλαμβάνονται γιατί τους “πρόδωσε” το κινητό τους. Επικοινωνία κακοποιών με τους συνεργούς τους Απιστία συζύγων Αγοραπωλησία κλεμμένων κινητών Κάποια κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android της Google έχουν ενσωματωμένο λογισμικό που καταγράφει τις κινήσεις των χρηστών, την ταυτότητα των συνομιλητών τους και ολόκληρο το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων τους, στέλνοντας αυτά και άλλα στοιχεία κάθε 72 ώρες στην Κίνα

7 Κάνοντας μια αναζήτηση στην επικαιρότητα...
Η μοναδική εταιρεία που έχει αναγνωρίσει, μέχρι στιγμής, ότι οι πελάτες της έπεσαν θύματα του λογισμικού αυτού είναι η αμερικανική BLU, με έδρα τη Φλόριντα, η οποία κάλεσε χρήστες να εγκαταστήσουν νέο λογισμικό που εξουδετερώνει το κακόβουλο.

8 η προαγωγή στη δουλειά (3,78).
Η απώλεια του κινητού φέρνει το ίδιο στρες με μια τρομοκρατική απειλή που : ethnos.gr). Η μελέτη της Εταιρείας Φυσιολογίας της Βρετανίας δείχνει ότι -σε μία κλίμακα από το μηδέν έως το δέκα- το πιο στρεσογόνο συμβάν είναι ο θάνατος ενός συζύγου/συγγενούς/φίλου (9,43). Ακολουθούν η φυλάκιση (9,15), μια καταστροφή του σπιτιού από πυρκαγιά ή πλημμύρα (8,89), μια σοβαρή ασθένεια (8,52), η απόλυση (8,47), το διαζύγιο ή ο χωρισμός (8,47), η κλοπή της ταυτότητας (8,16), τα αναπάντεχα οικονομικά προβλήματα (7,39), το ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς (6,54), οι ετοιμασίες για το γάμο (6,51), η γέννηση του πρώτου παιδιού (6,06), οι καθυστερήσεις των μέσων μεταφοράς (5,94), οι τρομοκρατικές απειλές (5,84), η απώλεια του κινητού τηλεφώνου (5,79), η μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι (5,77), το Brexit (4,23), οι διακοπές (3,99) και η προαγωγή στη δουλειά (3,78).

9 Όχι στα κινητά σε παιδιά κάτω των 12 ετών - Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε από την ακτινοβολία (Πηγή: ethnos.gr). Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στους κανόνες ασφαλούς χρήσης της ασύρματης επικοινωνίας, τις οποίες εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ στο πλαίσιο ημερίδας, με θέμα «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία το Σάββατο. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ασύρματων δικτύων πρέπει να προσέχουν τα εξής:

10 Να μην έχουν το κινητό σε επαφή με το κεφάλι
Να μην έχουν το κινητό σε επαφή με το κεφάλι. Να μην κάνουν χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, στο τρένο, στο αεροπλάνο ή στον ανελκυστήρα. Χρήση κινητού δεν πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση μικρά παιδιά και έγκυες. Το κινητό πρέπει να μένει μακριά από το σώμα και όταν χρησιμοποιείται να είναι σε απόσταση από τους άλλους. Δεν πρέπει να τοποθετείται στην τσέπη, ενώ τη νύχτα καλό είναι να κλείνει και να απενεργοποιείται το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi). Mην παίζετε παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο σε online σύνδεση. Βάλτε το σε καθεστώς αεροπορικού ταξιδιού (airplane mode).

11 Τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) εκθέτουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων
Τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) εκθέτουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων. Περιoρίστε το Wi-Fi και κάντε χρήση σταθερής - ενσύρματης σύνδεσης. Οταν το σήμα του κινητού δεν είναι καλό, μην τηλεφωνείτε. Αν έχετε πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάντε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα.Απενεργοποιήστε επιλογές Wi-Fi, Bluetooth και Data όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μελέτες: Μιλώντας στην ημερίδα, η δρ Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδη, χημικός, πρόεδρος της Επιτροπής για την Προστασία του περιβάλλοντος και της Υγείας των Παιδιών στην Κύπρο, παρουσίασε πρωτοβουλίες της κυπριακής κυβέρνησης για την προστασία των παιδιών. Επικαλέστηκε μελέτες σύμφωνα με τις οποίες δεν πρέπει να γίνεται χρήση της ασύρματης επικοινωνίας στα εκπαιδευτικά συστήματα. Ο μηχανολόγος ηλεκτρολόγος Θεόδωρος Μέτσης επεσήμανε πως ερευνητικά ιδρύματα, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας που καταγράφονται σήμερα μέσα στον αστικό ιστό δεν είναι ασφαλή.

12 ΠΗΓΕΣ hta---kataskopoi-ths-kinas


Κατέβασμα ppt "ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει εφαρμογές λογισμικού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο σπίτι, στο σχολείο ή στη διασκέδαση. Οι συσκευές αναπαραγωγής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google