Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

thicknet Στον αρχικό τρόπο καλωδίωσης του Ethernet, το μέσο επικοινωνίας αποτελείται από ένα παχύ ομοαξονικό καλώδιο. Κάθε υπολογιστής που είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "thicknet Στον αρχικό τρόπο καλωδίωσης του Ethernet, το μέσο επικοινωνίας αποτελείται από ένα παχύ ομοαξονικό καλώδιο. Κάθε υπολογιστής που είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4

5 thicknet Στον αρχικό τρόπο καλωδίωσης του Ethernet, το μέσο επικοινωνίας αποτελείται από ένα παχύ ομοαξονικό καλώδιο. Κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο χρειάζεται μια συσκευή που λέγεται πομποδέκτης (trαnsceiver), η οποία προσαρτάται στο καλώδιο και συνδέεται μέσω ενός καλωδίου ΑUI (Attachment Unit Intefface) με τη διασύνδεση δικτύου του υπολογιστή.

6 thicknet

7 ΠΟΛΥΠΛΕΞΙΑ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ

8 πολυπλέκτης συνδέσεων
Ο πολυπλέκτης συνδέσεων είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που επιτρέπει να συνδέονται πολλοί υπολογιστές σε ένα δίκτυο μέσω ενός και μόνο πομποδέκτη. Επειδή ένας πολυπλέκτης παρέχει ακριβώς τα ίδια ηλεκτρικά σήματα όπως έναςπομποδέκτης, ο υπολογιστής δεν γνωρίζει αν είναι συνδεδεμένος σε πομποδέκτη ήσε πολυπλέκτη.

9 THINNET

10

11 Ethernet συστρόφου ζεύγους

12 Τεχνολογία ομφαλού (hub)
Η τεχνολογία του ομφαλού (hub) είναι μια επέκταση της έννοιας του πολυπλέκτη συνδέσεων. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία ενός ομφαλού προσομοιώνουν ένα φυσικό καλώδιο, κάνοντας όλο το σύστημα να λειτουργεί σαν συμβατικό Ethernet. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής συνδεδεμένος στον ομφαλό πρέπει να έχει φυσική διεύθυνση Ethernet κάθε υπολογιστής πρέπει να χρησιμοποιεί το μηχανισμό CSMA/CD για να προσπελάζει το δίκτυο, και την καθιερωμένη μορφή πλαισίων του Ethernet. Μάλιστα, το λογισμικό δε διακρίνει αν πρόκειται για παχύ Ethernet, λεπτό Ethernet, ή 1OBaseT.

13

14

15

16


Κατέβασμα ppt "thicknet Στον αρχικό τρόπο καλωδίωσης του Ethernet, το μέσο επικοινωνίας αποτελείται από ένα παχύ ομοαξονικό καλώδιο. Κάθε υπολογιστής που είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google