Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου
Σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μέρη, όπως αυτά που θα σας παρουσιάσουμε στις επόμενες σελίδες.

2 Η πισίνα του θανάτου Στο νησί Kaua'i της Χαβάης υπάρχει μία καταβόθρα, που όσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι, αλλά τόσο είναι επικίνδυνη. Η «πισίνα» είναι περιτριγυρισμένη από βράχους, με τα νερά της τη μία στιγμή να είναι ήρεμα και την άλλη μανιασμένα. Το όνομα της χαβανέζικης καταβόθρας είναι η «Μπανιέρα της Βασίλισσας», ωστόσο, είναι κάποιοι που την αποκαλούν «Πισίνα του Θανάτου»

3 Δάσος Hoia Baciu (Ρουμανία)
Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας, οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι εκεί έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση, εξαιτίας των ιστοριών ανθρώπων που χάθηκαν εκεί και ξαναβγήκαν μετά από χρόνια φορώντας τα ίδια ρούχα χωρίς να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους.

4 Huayna Picchu, Περού Το Inca Trail στο Machu Picchu είναι μια σκληρή διαδρομή, στην οποία κάθε χρόνο υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, ελλοχεύει στο μονοπάτι που ξεκινάει από τη μυθική πόλη και καταλήγει στην κορυφή του Huayna Picchu (2.720 μ.), γνωστό με το όνομα «Hike of Death» («Το Μονοπάτι του Θανάτου»).

5 Hua Shan Οι πεζοπόροι θα πρέπει να δεθούν σε μια σιδερένια αλυσίδα που είναι τοποθετημένη στο βράχο, παράλληλα με τις σανίδες, οι οποίες αιωρούνται εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος. Ακόμα και η προσέγγιση αυτού του μονοπατιού είναι δύσκολη, μιας και θα πρέπει να ανέβουν μια κάθετη σκάλα, η οποία είναι εκτεθειμένη. Σε κάποιο σημείο, οι σανίδες εξαφανίζονται εντελώς και οι πεζοπόροι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μικρές προεξοχές λαξευμένες στο βράχο. Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των θανάτων, αλλά υπάρχουν φήμες που λένε ότι 100 άτομα ετησίως χάνουν τη ζωή τους στο Hua Shan, η οποία τελικά παίζει να είναι η πιο θανατηφόρα κορυφή του κόσμου.

6 Νταλόλ, Αιθιοπία Η επαρχία Νταλόλ είναι τόσο απομακρυσμένη, ώστε η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καμήλες. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει κάποιος εκεί, καθώς πρόκειται για το πιο ζεστό μέρος του κόσμου. Η μέση θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Η ζέστη εντείνεται από την ύπαρξη στην περιοχή πολλών θερμών πηγών. Τα νερά τους κοχλάζουν και η μυρωδιά από το θειάφι κάνει την παραμονή πραγματικό μαρτύριο.

7 Κατερίνα Κουμπάνη Ειρήνη Κουβάτση
Μαθήτριες της Ε’2 τάξης


Κατέβασμα ppt "Τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google