Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ ΖΩΑ Στην παρουσίαση μας, θα γνωρίσετε τα αιλουροειδή ζώα καλύτερα από ότι τα γνωρίζετε τώρα. Τα Αιλουροειδή είναι η βιολογική οικογένεια των γατών,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ ΖΩΑ Στην παρουσίαση μας, θα γνωρίσετε τα αιλουροειδή ζώα καλύτερα από ότι τα γνωρίζετε τώρα. Τα Αιλουροειδή είναι η βιολογική οικογένεια των γατών,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ ΖΩΑ Στην παρουσίαση μας, θα γνωρίσετε τα αιλουροειδή ζώα καλύτερα από ότι τα γνωρίζετε τώρα. Τα Αιλουροειδή είναι η βιολογική οικογένεια των γατών, κάθε μέλος της οικογένειας ονομάζεται αίλουρος. Αποτελούν οικογένεια Σαρκοφάγων. Το πιο οικείο είδος της οικογένειας είναι η κατοικίδια γάτα, η οποία για πρώτη φορά συνδέθηκε με τον άνθρωπο πριν από περίπου χρόνια, αλλά η οικογένεια περιλαμβάνει και όλες τις άγριες "γάτες", συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων γατών.

2 Λιοντάρι Το λιοντάρι ανήκει στο γένος Panthera της οικογένειας των Αιλουρίδων. Καθώς κάποια αρσενικά υπερβαίνουν τα 250 κιλά σε βάρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αιλουροειδές μετά την τίγρη που υπάρχει σήμερα.

3 Λευκό Λιοντάρι Το λευκό λιοντάρι το οποίο απαντάται περιστασιακά στα εθνικά πάρκα, είναι ένας ιδιαίτερος τύπος του Panthera leo krugeri (Πάνθηρ ο λέων του Κρούγκερ). Το χρώμα που έχει οφείλεται σε υποτελή γονίδια, από τα οποία προκύπτει μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη. Σήμερα τα λευκά λιοντάρια σπανίζουν στους ζωολογικούς κήπους, αλλά είναι ακόμα πιο σπάνια στην άγρια φύση. 

4 Τίγρης Η τίγρη (θηλ.) ή ο τίγρης (αρσ.) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουριδών, της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος. Το είδος έχει την επιστημονική ονομασία Panthera tigris, απαντά αποκλειστικά στην ασιατική ήπειρο και διακρίνεται σε 9υποείδη, από τα οποία τα 3 θεωρούνται εξαφανισμένα

5 Λευκή Τίγρης Ένα πολύ γνωστό αλληλόμορφο γονίδιο είναι η αιτία της δημιουργίας της λευκής τίγρης, ενός ζώου το οποίο είναι σπάνιο στη φύση, αλλά εκτρέφεται ευρέως σε ζωολογικούς κήπους λόγω της δημοτικότητάς του. Τυχόν αναπαραγωγή των λευκών τίγρεων συχνά οδηγεί σε ενδογαμία (επειδή το χαρακτηριστικό είναι υπολειπόμενο). 

6 Πούμα Το πούμα (Puma concolor - Πούμα το ομοιόχρουν) ή αλλιώς κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής, είναι αιλουροειδές θηλαστικό  που ζει σ' όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Μπορεί να ζήσει άνετα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο μ.

7 Τσιτάχ ή Γατόπαρδος Ο Γατόπαρδος είναι  σαρκοφάγο θηλαστικό  της οικογενείας των αιλουριδών. Ανήκει στην υποοικογένεια των  αιλουρινών και εντάσσεται ανάμεσα στα μέλη μιας «ομάδας» που απαρτίζουν τις αποκαλούμενες αγριόγατες, που περιλαμβάνει διάφορα γένη και της οποίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μέλη.

8 Λεοπάρδαλη Η λεοπάρδαλη (Panthera pardus - Πάνθηρ ο πάρδος) ή απλά πάνθηρας είναι σαρκοφάγο θηλαστικό ζώο που ανήκει στις αιλουρίδες. Το ζώο έχει μήκος κοντά στα 2,4 μέτρα, με την ουρά να καταλαμβάνει τα 90 εκ. Ζυγίζει γύρω στα 68 κιλά ( τα θηλυκά λίγο λιγότερο ) . Έχει σχετικά μικρό κεφάλι, τα δόντια του όμως είναι κοφτερά, για να σκίζουν την σάρκα του θύματος. Τρέχει γρήγορα, κάνοντας άλματα μήκους 5 μέτρων.

9 Τζάγκουαρ Ο ιαγουάρος ή  τζάγκουαρ  Panthera onca - Πάνθηρ η όνκα, προφέρεται στα βραζιλιάνα πορτογαλικά Ζαγκουάρ  και στα ισπανικά Χαγουάρ: είναι σαρκοφάγο θηλαστικό που κατοικεί στη Νότια και Κεντρική Αμερική από την Παταγονία ως την Αριζόνα.

10 Πάνθηρας Ο πάνθηρας είναι σαρκοφάγο θηλαστικό ζώο που ανήκει στις αιλουρίδες. Το κοινό είδος του πάνθηρα είναι ο Panthera pardus, η κοινή λεοπάρδαλη. Το ζώο έχει μήκος κοντά στα 2,4 μέτρα, με την ουρά να καταλαμβάνει τα 90 εκ. Ζυγίζει γύρω στα 68 κιλά ( τα θηλυκά λίγο λιγότερο ) . Έχει σχετικά μικρό κεφάλι, τα δόντια του όμως είναι κοφτερά, για να σκίζουν την σάρκα του θύματος. Τρέχει γρήγορα, κάνοντας άλματα μήκους 5 μέτρων.

11 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΗ ΖΩΑ Στην παρουσίαση μας, θα γνωρίσετε τα αιλουροειδή ζώα καλύτερα από ότι τα γνωρίζετε τώρα. Τα Αιλουροειδή είναι η βιολογική οικογένεια των γατών,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google