Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το χρυσό τσακάλι μοιάζει πολύ στο λύκο, αλλά είναι μικρότερο σε μέγεθος και ελαφρύτερο, με πιο κοντά πόδια, επιμηκυσμένο κορμό και κοντύτερη ουρά. Συνήθως έχει μήκος 60 με 100 εκατοστά, είναι δηλαδή μικρότερο από τα άλλα τσακάλια και έχει παρόμοιο μέγεθος με την κόκκινη αλεπού, χωρίς να προσμετράται η ουρά του, που έχει μήκος 20 με 30 εκατοστά. Το ύψος του στο ακρώμιο είναι 44 με 50 εκατοστά. Τα θηλυκά είναι βαρύτερα από τα αρσενικά. Το βάρος των θηλυκών τσακαλιών είναι 7 με 11 κιλά και των αρσενικών 6,3 με 15 κιλά.

3 ΖΕΙ Το χρυσό τσακάλι (Canis aureus - Κύων ο χρυσός) ή απλά τσακάλι είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των κυνιδών Απαντάται στην βόρεια και βορειοανατολική Αφρική, στη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη (μέχρι την Αυστρία και την Ουγγαρία ), την Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ένας μικρός πληθυσμός τους ζει στη Σάμο, το μόνο νησί της Μεσογείου στο οποίο ζουν τσακάλια.

4 ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ Είναι παμφάγο και οπορτουνιστικό ζώο, με αποτέλεσμα η διατροφή να διαφέρει ανάλογα με τις εποχές του έτους. Τρέφεται με σκουπίδια, φρούτα, φυτά και μικρά ζώα, όπως αμφίβια, τρωκτικά και έντομα, ενώ μπορεί να φάει και αιγοπρόβατα

5 ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ Κύριος λόγος της δραματικής μείωσης του πληθυσμού του τσακαλιού είναι το κυνήγι. Είναι το μοναδικό μεσαίου μεγέθους θηλαστικό που έχει υποστεί τόσο ραγδαία μείωση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο στη μείωση του πληθυσμού έχει συμβάλει και η καταστροφή του βιοτόπου του λόγω των πυρκαγιών και άλλων ανθρωπογενών επεμβάσεων.

6 ΕΙΚΟΝΕΣ

7 ΒΙΝΤΕΟ


Κατέβασμα ppt "ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google