Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)

4

5 Μαθαίνω να λέω ΟΧΙ Εκπαιδευτικά βίντεο από την σειρά: «ΠΕΣ ΑΠΛΑ ΟΧΙ» (ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ)

6 μαθαίνω να λέω όχι όταν κάποιος προσπαθεί να μου πάρει τη μπάλα ή το παιχνίδι μου

7 Τα βήματα για τη ζωή. Μάθημα 25ο Νοιάζομαι - Βοηθάω
Βοηθάω – Νοιάζομαι. Μαθαίνουμε να δείχνουμε στους άλλους ότι νοιαζόμαστε, βοηθώντας ή ακούγοντας τους. Δύο διαφορετικές δεξιότητες.  Δεν είναι μόνο τα λόγια αλλά και οι πράξεις που βοηθούν. Μαθαίνουμε τον τρόπο που ζητάμε βοήθεια αλλά και τον τρόπο που την δεχόμαστε.

8 Βλέπουμε από το βιβλίο την εικόνα με δύο παιδιά που το ένα έχει χάσει το σκυλάκι του και το άλλο του συμπαραστέκεται.

9 ο Γκίλμπο και η Μελίτσια μας διηγούνται μια ιστορία, όπου ο Γκίλμπο αναλαμβάνει να βοηθήσει τη Μελίτσια που είναι άρρωστη και συζητάμε για το πώς νιώθουν.

10 επαγγέλματα που μας παρέχουν βοήθεια

11 ποιοι άλλοι χρειάζονται βοήθεια; αναφέρουμε τις οργανώσεις που βοηθούν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο π.χ η «unicef»   το «χαμόγελο του παιδιού» για τα παιδιά

12

13  Αξιοποιώντας τις ιδέες που δίνει το βιβλίο, φτιάχνουμε έναν εβδομαδιαίο πίνακα όπου ο καθένας θα καταγράφει τη βοήθεια που προσφέρει καθημερινά στην τάξη ή στην αυλή. Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνεται καταμέτρηση.

14 ζωγραφίζω και γράφω : τί έγινε όταν βοήθησα κάποιον

15 ετοιμάζουμε το ημερολόγιο προσφοράς βοήθειας με τις εργασίες
ετοιμάζουμε το ημερολόγιο προσφοράς βοήθειας με τις εργασίες

16 διαβάζουμε το παραμύθι: «το δώρο της παπλωματούς» και δημιουργούμε τα παπλώματα της τάξης για να τα χαρίσουμε στους φίλους μας.

17 ομαδικό κολάζ με ρετάλια από υφάσματα

18 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΡΟΛΩΝ: «τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω»ο μπαμπάς έχει αργήσει για τη δουλειά του και ψάχνει το κινητό του τηλέφωνο, αλλά δεν το βρίσκει.

19 ένα παιδάκι ξέχασε να πάρει φαγητό από το σπίτι για το σχολείο

20 Βήματα για τη ζωή.: 25ο μάθημα :περήφανος
Αισθανόμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας, όταν πιστεύουμε ότι κατορθώσαμε κάτι σημαντικό αλλά και για κάποιον άλλον που έχει καταφέρει κάτι σημαντικό . Δραστηριότητες για να αντιληφθούν τα παιδιά τι σημαίνει να είμαστε περήφανοι για κάτι που κάναμε. Μας επισκέφτηκε λοιπόν το ζωηρό βατραχάκι και μας μίλησε για πράγματα απλά που είχε καταφέρει. Αναλύσαμε την λέξη περήφανος

21 πράγματα που με κάνουν να νιώθω περήφανος

22 ζωγραφίσαμε στο λεξικό των συναισθημάτων  τις λέξεις περήφανος – κατόρθωμα.

23 Η «αλυσίδα των κατορθωμάτων μας»
Η «αλυσίδα των κατορθωμάτων μας». Κόψαμε αστέρια στα οποία κολλήσαμε τη φωτογραφία μας και πάνω σε αυτά στερεώσαμε τους κρίκους της αλυσίδας.Πάνω σε κάθε κρίκο  γράψαμε και ένα κατόρθωμά μας, ένα επίτευγμά μας .Η αλυσίδα μεγαλώνει κάθε φορά που κατορθώνουμε κάτι

24 Για το σπίτι ετοιμάσαμε κάρτες που ανοίγουν
Για το σπίτι ετοιμάσαμε κάρτες που ανοίγουν. στο εξωτερικό της κάρτας ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας και γράψαμε το όνομά μας και στο εσωτερικό θα γράψουν οι γονείς λόγους που νιώθουν περήφανοι για το παιδί τους.

25

26 Στα χεράκια μας ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας και γράψαμε τους λόγους για τους οποίους νιώθουμε περήφανοι

27 Μάθημα 33o: Αγαπώ – Μισώ. Τα συναισθήματα αλλάζουν
 Η έννοια της αγάπης, του μίσους και του θυμού. Πως δείχνουμε την Αγάπη ; Μπορούμε να αγαπάμε κάποιον ακόμα και να είμαστε θυμωμένοι μαζί του ; Είναι καλό να δείχνουμε την αγάπη μας ; Αγάπη, μίσος , θυμός. Σκοπός να κατανοήσουν τα παιδιά αυτές τις έννοιες, να αντιληφθούν ότι ο θυμός έρχεται και φεύγει , η αγάπη παραμένει. 

28 είδαμε τις παρακάτω εικόνες, τις παρατηρήσαμε, τις συζητήσαμε και διαβάσαμε την ιστορία που έχει  στο βιβλίο συνδυαστικά με τις εικόνες.

29 Με ποιο τρόπο δείχνουμε την αγάπη μας
Με ποιο τρόπο δείχνουμε την αγάπη μας. με φιλιά , με μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα δώρο, μία ματιά,

30 Η καρδιά της υπόσχεσης. το κάθε παιδί είπε μία υπόσχεση για την μητέρα του ,την οποία κλείσαμε σε καρδούλες φακελάκια !

31 κατασκευές για την αγαπημένη μας μαμά


Κατέβασμα ppt "Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google