Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοινωνικός στιγματισμός και επανένταξη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοινωνικός στιγματισμός και επανένταξη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοινωνικός στιγματισμός και επανένταξη

2 Στιγματισμός Είναι ένας μηχανισμός ο οποίος κατατάσσει τους ομοίους σε δύο κατηγορίες: στους φυσιολογικούς και στους στιγματισμένους. Μέσω του στιγματισμού η κοινωνία προσάπτει ένα σύνολο ανεπιβεβαίωτων ικανοτήτων στους στιγματισμένους και τους κρατάει στο περιθώριο.

3 Προβλήματα στιγματισμένων...
χαμηλή σχολική επίδοση-καθυστέρηση στην εκπαιδευτική διαδικασία έλλειψη επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξειδίκευσης. ανυπαρξία στόχων δυσχεραίνονται στην εύρεση εργασίας

4 ...τα οποία οδηγούν Σε ακραίες ενέργειες όπως : ανθρωποκτονίες, Κλοπές
βιασμούς Που βλάπτουν όχι μόνο τους γυρω τους αλλά και τους ίδιους

5

6 Επανένταξη Αποτελεί καθήκον που έχει αναλάβει τόσο η οικογένεια του παραβάτη όσο και η κοινωνία ευρύτερα. Οι προσπάθειες αυτές αφορούν όλους τους κοινωνικούς τομείς.

7 Μέσα επανένταξης Μη κυβερνητικές οργανώσεις στοχεύουν:
Στην ολοκλήρωση της στοιχειώδους εκπαίδευσης η δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μία τέχνη και η ενασχόληση με ένα επάγγελμα

8 Ψυχολογική στήριξη Εκτός όμως από την μάθηση και απόκτηση νέων γνώσεων είναι σημαντική και η προσφορά ψυχοσυναισθηματικής στήριξης ,ο σεβασμός στη διαφορετικότητα τους και η συμβουλευτική καθώς τα άτομα με παραβατική συμπεριφορά τις περισσότερες φορές υποφέρουν από συναισθηματικά προβλήματα και δυσκολίες επανένταξης.


Κατέβασμα ppt "Κοινωνικός στιγματισμός και επανένταξη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google