Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συνέπειες της Β’ Βατικανής Συνόδου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συνέπειες της Β’ Βατικανής Συνόδου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συνέπειες της Β’ Βατικανής Συνόδου
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Γ΄2 Γυμνασίου Μάθημα: Θρησκευτικά (Κος Καπετανάκης) Επιμέλεια: Κουκουδάκης Νικόλαος

2 Β’ Βατικανή Σύνοδος Η Δεύτερη Σύνοδος του Βατικανού ασχολήθηκε με τις σχέσεις μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του σύγχρονου κόσμου. Ήταν η εικοστή πρώτη οικουμενική σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας και η δεύτερη που διεξάχθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Επίσημα συγκλήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ΄ στις 11 Οκτωβρίου 1962 και έκλεισε από τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ το 1965.

3 Β’ Βατικανή Σύνοδος (2) Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα εξής:
Η ίδια η Εκκλησία, Ο μοναδικός σωτήριος ρόλος της ως η μία, αληθινή και πλήρης χριστιανική πίστη, Η Εκκλησία σε σχέση άλλες θρησκείες και σε σχέση με τον σύγχρονο κόσμο H ανανέωση της χειροτονημένης ζωής Πήραν μέρος περίπου καρδινάλιοι και άλλοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι (συνολικά 2625 άτομα).

4 Lumen Gentium: Το Μυστήριο της Εκκλησίας
Το έγγραφο προσθέτει αμέσως: «Παρ 'όλα αυτά, πολλά στοιχεία του αγιασμού και της αλήθειας βρίσκονται έξω από ορατά όριά του».

5 Lumen Gentium: Αγιότητα
Σύμφωνα με τον Πάπα Παύλο ΣΤ’, «ο πιο χαρακτηριστικός και απώτερος σκοπός των διδασκαλιών του Συμβουλίου» είναι η καθολική έκκληση προς την αγιότητα: ο Ιωάννης Παύλος Β’ ονομάζει αυτό ως «μια εσωτερική και ουσιαστική πτυχή της διδασκαλίας [των Πατέρων του Συμβουλίου] για την Εκκλησία.» Όλοι οι πιστοί του Χριστού ανεξαρτήτως βαθμού ή κατάστασης, καλούνται να την πληρότητα της χριστιανικής ζωής και στην τελειότητα της φιλανθρωπίας. Με αυτή την αγιότητα ως τέτοια ένας πιο ανθρώπινος τρόπος ζωής προωθείται σε αυτή τη γήινη κοινωνία. (Lumen Gentium, 40) Έτσι στο σχέδιό του για τη χιλιετία, Novo Millennio Ineunte, ο Ιωάννης Παύλος Β’ είπε ότι "όλες οι ποιμενικές πρωτοβουλίες πρέπει να καθορίζονται σε σχέση με αγιότητα» ως πρώτη προτεραιότητα της Εκκλησίας.

6 Πηγές https://el.wikipedia.org/wiki/Δεύτερη_Σύνοδος_του_Βατικανού


Κατέβασμα ppt "Συνέπειες της Β’ Βατικανής Συνόδου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google