Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ, ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ,ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΗ,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΛΕΡΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μάθημα Φυσική Αγωγή & Αυτοάμυνα

2 Στην εποχή μας, το άθλημα του παγκρατίου εμφανίζεται ξανά, ανανεωμένο μετά από έρευνες και μελέτες και με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, επίσημα αναγνωρισμένη από το 1996, έχει αναλάβει τη διάδοση του ιστορικού αυτού μαχητικού αθλήματος στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Α. αποτελείται από Έλληνες, και ότι η επίσημη γλώσσα του αθλήματος είναι η αρχαία ελληνική.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ;
Το σύγχρονο παγκράτιο είναι το μαχητικό άθλημα του μέλλοντος . Ένα παιδί που θα ασχοληθεί με αυτό θα δει να ανοίγεται μπροστά του ένας νέος και όμορφος κόσμος που αυτή η ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη προβάλει. Θα γυμνάζει το νου, το πνεύμα και το σώμα του πράγμα που θα του δώσει ευεξία ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει. Θα μάθει να πειθαρχεί , θα αποκτήσει αυτοκυριαρχία , αυτοσεβασμό και θα γίνει ένα υπεύθυνο άτομο στην ζωή του. Το σύγχρονο παγκράτιο είναι η πολεμική τέχνη του μέλλοντος αξιοποιεί και εξασκεί όλο το ανθρώπινο σώμα και μπορούν να ασχοληθούν με αυτό άντρες και γυναίκες ανεξάρτητου ηλικίας. Μέσα από χτυπήματα , παλαίσματα , ρίψεις αλλά και τεχνικές αυτοάμυνας όλοι οι ασκούμενοι σκληραγωγούνται και αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για να αντεπεξέλθουν σε μια "άτυχη στιγμή" που μπορεί να τους τύχει. είναι ιδανικό για δραστήρια άτομα που θέλουν να βελτιώσουν ταυτόχρονα την φυσική κατάσταση του αλλά και να διώξουν την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας. Το σύγχρονο παγκράτιο είναι εδώ για τον κάθε ένας από εσάς που θέλει να αλλάξει πραγματικά την ζωή του.

4 ΤΟ <<ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ>> ΕΧΕΙ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ:
1ο επίπεδο η Ζώνη Λακτίσματος: Απόσταση περίπου 1,5 μέτρο, όπου οι δύο αθλητές ανταλλάσουν λακτίσματα. 2ο επίπεδο η Ζώνη Πυγμαχίας: Εδώ οι αθλητές βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου όπου και πυγμαχούν. 3ο επίπεδο η Ζώνη Παγίδευσης: Η απόσταση πλέον είναι στο μισό μέτρο και οι δύο αθλητές προχωρούν σε παγιδεύσεις μελών με έλξεις και πίεσή τους. 4ο επίπεδο Ζώνη Πάλης: στην ίδια απόσταση με τους δύο αθλητές να προχωράνε σε λαβές, ρίψεις, ανατροπές και καθηλώσεις.

5 ΤΙ ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;
Η πειθαρχία, ο σεβασμός στον δάσκαλο και στον συναθλητή,η προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου,η χρήση του μυαλού για να βρει την κατάλληλη λύση και να εφαρμόσει τις σωστές τεχνικές και η ανάπτυξη της σωματικής και ψυχικής δύναμης θεωρούμε ότι είναι σοβαροί λόγοι για να βάλει ένας πατέρας τον υιο του να περπατήσει στο μονοπάτι του Παγκρατίου, μέσα από έναν σύλλογο που ο ίδιος θα επιλέξει.

6 ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
Οι αρχές του Παγκράτιου είναι οι εξής : Μην σκοτώσεις συνάνθρωπο σου ( ευγενές άθλημα ) Να είσαι σεμνός και αγνός Να είσαι εγκρατής Να λες πάντα την αλήθεια Να σέβεσαι όλα τα δημιουργήματα Να είσαι δίκαιος προς όλους Να είσαι φιλόξενους προς τους ξένους Ο αθλούμενος εκτός των παραπάνω , πρέπει να απέχει απο τα εξής : Εγωισμό Οργή Φιλαργυρία Ζηλοτυπία Φιλοδοξία και να αναζητά : την Ευγένεια την Μετριοφροσύνη τον σεβασμό την τιμιότητα μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να επιτύχει: την Αρμονία την Ισορροπία την Δικαιοσύνη την ισότητα το Μέτρο ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

7 ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Το παγκράτιο είναι άθλημα προσιτό σε όλους, αφού δεν απαιτεί πολλά χρήματα για ν' ασχοληθεί κάποιος μαζί του. Η στολή (ένδυμα) αποτελείται από δύο μέρη, το άνω, το οποίο ονομάζεται χιτώνιον (μπλούζα) και είναι λευκού χρώματος, και το κάτω (περισκελίς), το παντελόνι, που είναι κυανού χρώματος. Η επιλογή των χρωμάτων συμβολίζει τα χρώματα της γης. Περιμετρικώς και στον λαιμό του χιτωνίου υπάρχει μαίανδρος κυανολεύκου χρώματος, όπως και στα πλάγια της περισκελίδος. Η στολή στοιχίζει από ευρώ. Οι αθλητές φέρουν, επίσης, χειρόκτια (γάντια), περικνημίδες και προστατευτική μασέλα, τα οποία κοστίζουν περί τα 30 ευρώ.

8 ΕΥΤΥΧΩΣ!!! Το παγκράτιο συνεχίζει να διδάσκεται και στις μέρες μας και οι αναφορές μιλούν για περισσότερους από 2000 αθλητές και 127 σωματεία σε όλη την Ελλάδα! Σε περίπτωση που θα θέλατε να παρακολουθήσετε πως εκτελείτε αλλά και να πάρετε πολλές ακόμη πληροφορίες για το παγκράτιο μπορείτε να επισκευτείτε το site: ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Παγκράτιο Βικιπαίδεια
Τι είναι το σύγχρονο Παγκράτιο Αίαντας Κυψέλης Παγκράτιο, συμβουλές, απόψεις, πληροφορίες Φόρουμ Παγκράτιο η ελληνικη πολεμική τέχνη, αθλητικός η καθημερινή Παγκράτιο Το Παγκράτιο στην αρχαία Ελλάδα ήταν η πολεμική τέχνη.


Κατέβασμα ppt "ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google