Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοινωνικά Δίκτυα Η ομάδα μας.. Αξιώτη Σοφία Κοντοπούλου Βασιλική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοινωνικά Δίκτυα Η ομάδα μας.. Αξιώτη Σοφία Κοντοπούλου Βασιλική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοινωνικά Δίκτυα Η ομάδα μας.. Αξιώτη Σοφία Κοντοπούλου Βασιλική
Λαζάνη Κωνσταντίνα Τσιρίκου Αλεξία Ο υπεύθυνος καθηγητής Μπαρτζελάς Μιχάλης

2

3 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
   Με τον όρο μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμαστε στα μέσα που χρησιμοποιούνται για την κοινωνική αλληλεπίδραση, και μας παρέχουν τεχνικές δυνατότητες έκδοσης και δημοσίευσης. Στόχος τούς είναι η επικοινωνία και η ενεργοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου.

4 To Facebook  δημιουργήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 από το φοιτητή του Harvard Mark Zuckerberg. Η ονομασία που είχε όταν δημιουργήθηκε ήταν “thefacebook.com

5 facebook Η βασική του ιδέα ήταν οι χρήστες να μπορούν να επικοινωνούν  μέσω μυνημάτων με της επαφές τούς και να τους ειδοποιήσουν όταν ανανεώσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες στα πλαίσια του πανεπιστήμιου .

6 Το facebook σήμερα... Τώρα το Facebook έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρηστές . Είναι η πιο διάσημη περιοχή κοινωνικής δικτύωσης , το δεύτερο δημοφιλέστερο web site του πλανήτη μετά το Google, και ένα από τα δημοφιλέστερα site ανεβάσματος φωτογραφιών καθώς ανεβάζονται πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά. Και η αξία του ανέρχεται πλέον στα 50 δις. εκατομμύρια δολάρια.

7 Το Skype ιδρύθηκε το 2003 από δυο επιχειρηματίες τον Niklas Zennstrom από την Σουηδία και τον Janus Friis από τη Δανία .

8 Skype… Το 2004 το Skype άρχισε να “απογειώνεται” και λίγο μετά ο Zennstrom και o Friis ξεκίνησαν συζητήσεις με πολλές εταιρείες μεταξύ άλλων τις Yahoo, Google  και  Microsoft. στις 14 Οκτωβρίου 2011 η Microsoft ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Skype. Για την οριστική συμφωνία βοήθησε και ο επενδυτικός κολοσσός Silver Lake. Έτσι Microsoft κατέβαλε  το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπου πρόκειται για την πιο ακριβή εξαγορά στην ιστορία του πολυεθνικού κολοσσού.

9 Μειονεκτήματα Αποσπούν τους μαθητές από το διάβασμα, αποθαρρύνουν τη διαπροσωπική επικοινωνία, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και σε περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying).

10

11 Μειονεκτήματα  Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twιtter παρέχουν το προσωπείο τις αυτοεκτίμησης. Πολλοί ορθώνουν συναισθήματα μέσα από αυτό που δεν θα τολμούσαν να το που στην πραγματική τους ζωή. Το ένστικτο και το συναίσθημα απελευθερώνεται. Αρκετοί χρήστες διατηρούν παραπάνω από δυο λογαριασμούς σε τέτοιου είδους μέσα με διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε φορά. Πολλαπλές και διαφορετικές προσωπικότητες Το γλωσσικό επίπεδο πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πολλές φορές κατρακυλάει σε ύβρεις χυδαιολογίες ενώ η ελληνική ορθογραφία παραχαράσσεται. Η γλώσσα  είναι συνονθύλευμα αγγλικών συντμήσεων και ελληνικών. Συχνή όμως είναι η χρήση emoticons που όμως γίνονται δύσκολα στην αποκρυπτογράφηση τους και δυσχεραίνουν τη φόρτωση της σελίδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ελληνική γλώσσα μια τόσο πλούσια γλώσσα.

12 Επιπλέον κίνδυνοι των κοινωνικών δικτύων….
H έκθεση σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κινδύνων κοινωνικού χαρακτήρα. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι το Διαδίκτυο λόγω της απόστασης που εμπεριέχει, θα προφύλασσε τα άτομα από την επαφή με πραγματικούς κινδύνους, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ιδιαίτερα οι νέοι βιώνουν έντονα καταστάσεις μέσα από την χρήση του κυβερνοχώρου, οι οποίες είναι τραυματικές για την ψυχική τους υγεία εξαιτίας της χρήσης online κοινωνικών δικτύων και της επαφής τους με πλήθος αγνώστων ατόμων,

13 η καταχώρηση και δημοσίευση προσωπικών στοιχείων σε αυτά, καθιστά τους χρήστες τους ευάλωτους σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, συχνά με ανεξέλεγκτες συνέπειες, η επαφή και η διασύνδεση με παντελώς αγνώστους ενέχει περισσότερους κινδύνους απ’ ότι η επαφή με αγνώστους στον πραγματικό κόσμο, γιατί δεν υπάρχει η αμεσότητα και η δυνατότητα ανάπτυξης κριτικής σκέψης και αντίδρασης η εύκολη μετάδοση και επαφή με ηλεκτρονικό περιεχόμενο που δεν είναι ασφαλές για τους χρήστες του, όπως κακόβουλο λογισμικό, πορνογραφικό υλικό, υλικό προσηλυτισμού, υλικό εθισμού σε επικίνδυνες ουσίες, υλικό με θέμα τη βία, ρατσιστικό περιεχόμενο κ.ά.

14               Οι έφηβοι που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης(Facebook) συχνά δείχνουν τάσεις ναρκισσισμού ενώ οι νεαροί ενήλικες με ισχυρή παρουσία σε αυτό δείχνουν περισσότερο σημάδια ψυχολογικών διαταραχών, μανίας καθώς και επιθετικές τάσεις καθημερινή υπερβολική χρήση των μέσων και της τεχνολογίας έχει επίδραση στην υγεία όλων  των εφήβων αφού τους καθιστά επιρρεπείς στο άγχος, την κατάθλιψη και άλλες ψυχολογικές διαταραχές καθώς και πιο επιρρεπείς σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

15 Οι χρήστες με μεγαλύτερη εξάρτηση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίαζαν την ίδια νοσηρή σχέση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τον υπολογιστή γενικότερα.Οι περισσότεροι χρήστες τέτοιων μέσων δεν κατάλαβαν την εξάρτηση από αυτό μέχρι που κατέληξαν να καταναλώνουν πολλές ώρες ασχολούμενοι με τις εφαρμογές του και σκεφτόταν για αυτό ακόμα και όταν έκλειναν τον υπολογιστή.

16

17  Αποσπούν τους μαθητές από το διάβασμα, αποθαρρύνουν τη διαπροσωπική επικοινωνία, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και σε περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying).    

18 Συμπέρασμα Μέσα από την εργασία μας , συνειδητοποιήσαμε πως η πολύωρη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί εξάρτηση στον άνθρωπο και κυρίως στου έφηβους. Άμεση συνέπεια είναι η παραμέληση βασικών πτυχών της καθημερινότητας όπως σχολικές υποχρεώσεις, δραστηριότητες-χόμπι, φιλικές σχέσεις , με αποτέλεσμα την απομόνωση του ανθρώπου από το κοινωνικό περίγυρο.

19 Links…


Κατέβασμα ppt "Κοινωνικά Δίκτυα Η ομάδα μας.. Αξιώτη Σοφία Κοντοπούλου Βασιλική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google