Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>> ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ …. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη Σχολικό έτος:

2 ΘΕΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ!
ΑΠ΄ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΒΕΛΛΟΥ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα μηχάνημα το οποίο σίγουρα όλοι το χρησιμοποιούμε συχνά. Αυτό το μηχάνημα επεξεργάζεται τα δεδομένα που θα του δώσουμε και μας έχει έτοιμες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα, ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Οι υπολογιστές σήμερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Πως ξεκίνησαν όμως όλα;

5 500πΧ παρουσιάζεται ο πρώτος άβακας.
Γύρω στα μισά του 2ου αιώνα εμφανίζεται ο μηχανισμός των Αντικυθήρων. 1645 η πρώτη αριθμομηχανή από τον Pascal. 1η γενιά υπολογιστών, τα μηχανικά μέρη χρησιμοποιούν ηλεκτρικές λυχνίες. 2η γενιά υπολογιστών, χαρακτηρίζεται από μικρότερο όγκο και πολύ βελτιωμένες ταχύτητες ενώ τα τρανζίστορ αντικαθιστούν τις λυχνίες. Οι σημερινοί υπολογιστές δεν έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους και τεχνολογικά αλλά και σαν μέγεθος!!!

6 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Όλοι οι υπολογιστές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι ο τρόπος διαχείρισης της πληροφορίας. Παρακάτω θα δούμε τις κύριες εργασίες του υπολογιστή…

7 Επεξεργασία πληροφορίας(υπολογισμός):
Υπολογισμός, σημαίνει αλλαγή της πληροφορίας από τη μία μορφή στην άλλη. Ο υπολογιστής ξοδεύει ένα ελάχιστο ποσοστό από το χρόνο του κάνοντας ακριβώς αυτό: εκτέλεση μαθηματικών υπολογισμών (αλλάζοντας αριθμούς σε άλλους αριθμούς), και μεταφράζοντας πληροφορία από τη μία μορφή στην άλλη (για παράδειγμα όταν ένα παιχνίδι καθορίζει τι θα δείξει στην οθόνη για να δούμε εμείς). 

8 Αποθήκευση πληροφορίας:
Ο υπολογιστής αποθηκεύει διαφορετικούς τύπου πληροφορίας με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το τι είναι αυτή η πληροφορία, πόσο αποθηκευτικό χώρο απαιτεί και πόσο γρήγορα πρέπει να διαβαστεί. Αυτή η πληροφορία αποθηκεύεται στη δική της "βραχυχρόνια" και "μακροχρόνια" μνήμη. Η κύρια μνήμη RAM κρατά την πληροφορία την οποία εμείς ή ο υπολογιστής δουλεύουμε αυτή τη στιγμή. 

9 Μεταφορά πληροφορίας και επικoινωνία
Ο υπολογιστής επίσης ελέγχει τη μετακίνηση της πληροφορίας από το ένα μέρος στο άλλο. Διαβάζει την πληροφορία που πληκτρολογούμε στο πληκτρολόγιο, την μεταφέρει στην κύρια μνήμη και τέλος την εμφανίζει στην οθόνη και την αποθηκεύει σε ένα αρχείο. Αυτή η μεταφορά ονομάζεται Είσοδος/Έξοδος. Η μεταφορά πληροφορίας μεταξύ υπολογιστών είναι επίσης μία σημαντική λειτουργία των σύγχρονων υπολογιστών. Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί συσκευές δικτύωσης, καλώδια και modems, για να επιτρέπει την επικοινωνία με άλλες μηχανές.

10 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ!

11 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
Οι μελλοντικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποκτήσουν ''ανθρώπινες'' αισθήσεις!!! Η εταιρεία, ΙΒΜ, πιστεύει ότι μέσα σε πέντε χρόνια οι άνθρωποι θα μπορούν να αγγίζουν και να αισθάνονται πράγματα, ασύρματα, μέσω της συσκευής smartphone που θα διαθέτουν.

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google