Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς

2 Ολλανδία Έκταση: 41,543 Km² (135η)
Πληθυσμός: Εκτίμηση (66η) Απογραφή Νόμισμα: Ευρώ Πρωτεύουσα: Άμστερνταμ (820,000) Σημαντικές πόλεις: Ρότερνταμ (610,000) Χάγη (500,000) Ουτρέχτη (320,000) Μάαστριχτ (120,000)

3 Ολλανδία Γεωγραφική θέση
Μικρή, πυκνοκατοικημένη χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Στην κυριαρχία της περιλαμβάνονται ακόμη τρεις νησιωτικές περιοχές στην Καραϊβική. H Ολλανδία , αναφέρεται και ως Κάτω Χώρες. Η ονομασία της στα ολλανδικά είναι «Nederland», που στην κυριολεξία σημαίνει Κάτω Χώρες. Το 1/4 της χώρας βρίσκεται κάτω από την στάθμη της θάλασσας, με μόνο το 50% της γης να υπερβαίνει το ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στα δυτικά συνορεύει με το Βέλγιο, στα ανατολικά με τη Γερμανία, νότια με το Λουξεμβούργο και στα βόρεια βρίσκεται η Βόρεια Θάλασσα.

4 Ολλανδία Επίσημες γλώσσες
Ολλανδικά: Επίσημη και πλειοψηφική γλώσσα 16 εκ. ομιλητών (γερμανική γλώσσα της Δύσης από την ομάδα των κάτω Γερμανικών). Επίσημα αναγνωρισμένες τοπικές διάλεκτοι: Λιμβουργιανά, Κάτω-σαξονικά, Φριζικά (ομιλούνται στην επαρχία Φρίσλαντ και συνδέονται έντονα με τα Ολλανδικά αλλά και τα Αγγλικά). Από τις 10 Οκτωβρίου 2010 επίσημη γλώσσα αποτελούν και τα Παπιαμέντο.

5 Συνταγματικός μονάρχης
Ολλανδία Πολίτευμα Συνταγματική Μοναρχία με κοινοβουλευτική Δημοκρατία δύο Σωμάτων Βουλή των Λόρδων (Eerste Kamer ή Γερουσία) Αποτελείται από 75 γερουσιαστές εκλεγόμενους ανά τετραετία από τα συμβούλια των 12 επαρχιών της Ολλανδίας. Βουλής των Κοινοτήτων (Tweede Kamer ή Βουλή των Αντιπροσώπων) Αποτελείται από 175 βουλευτές εκλεγόμενους από το λαό για 4 χρόνια. Συνταγματικός μονάρχης Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος (Απρίλιος 2013). Έχει περιορισμένες εξουσίες.

6 Ολλανδία Θρησκεία (2015) Άθεοι/χωρίς θρησκεία - 67.8%
 Άθεοι/χωρίς θρησκεία %  Ρωμαιοκαθολικοί %  Προτεστάντες - 8.6%  Άλλες χριστιανικές αιρέσεις - 4.2%  Ισλάμ - 5.8%  Ινδουιστές και βουδιστές - 2.0%

7 Ολλανδία Κλίμα Το κλίμα της χώρας είναι ωκεάνιο, παρόλο που βρίσκεται σε σχετικά υψηλό βόρειο πλάτος, επηρεάζεται θετικά από τους δυτικούς ανέμους του Ατλαντικού και το θερμό ρεύμα του Κόλπου. Το ρεύμα αυτό μεταφέρει μεγάλες ποσότητες υδρατμών, που σχηματίζουν συχνά δυτικών ανέμων, οι οποίοι μη συναντώντας φυσικά εμπόδια σαρώνουν τις εκτάσεις της χώρας. Μέσες θερμοκρασίες: 2,3 C - Ιανουάριο έως 16.6 C – Ιούλιο.

8 Ολλανδία Γενικά Η Ολλανδία είναι γνωστή για το άρτιο δίκτυο για τα ποδήλατα και δεν είναι τυχαίο που είναι η πλέον ποδηλατοκρατούμενη χώρα στην Ευρώπη. Είναι επίσης γνωστή για τα λουλούδια της. Για ενάμιση μήνα, εκατομμύρια άνθη συνθέτουν ένα απίστευτο τοπίο χρωμάτων στα λιβάδια της Ολλανδίας.

9 Ολλανδία Αξιοθέατα Το σπίτι της Άννας Φρανκ
Βασιλικό παλάτι του Άμστερνταμ Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»

10 Ολλανδία Αξιοθέατα

11 Βιβλιογραφία: http://www.livepedia.gr https://el.wikipedia.org
Ολλανδία Βιβλιογραφία:

12 Σας ευχαριστούμε ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google