Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο Εργαστήριο επιδημιολογίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο Εργαστήριο επιδημιολογίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο Εργαστήριο επιδημιολογίας

2 Άσκηση 1 Η συχνότητα των νόσων μπορεί να μετρηθεί με μέτρα επιπολασμού και με μέτρα επίπτωσης. Ποία κατηγορία μέτρων ταιριάζει καλύτερα για την αξιολόγηση προληπτικών προγραμμάτων?

3 Άσκηση 2 Στη διάρκεια μιας 4ετούς περιόδου υπήρξαν 542 νέοι τραυματισμοί του προσωπικού οφειλόμενοι σε ατυχήματα , σε κάποια ιατρικά εργαστήρια. Οι αριθμοί των απασχολούμενων σε αυτά τα εργαστήρια ήταν 520 στην αρχή της περιόδου και 680 στο τέλος της. Ποιος δείκτης συχνότητας των τραυματισμών μπορεί να υπολογισθεί; Υπολογίστε τον.

4 Άσκηση 3 Σ’ ένα μαζικό προσυμπτωματικό έλεγχο γυναικών 25 βρέθηκαν να έχουν καρκίνου μαστού. Στη διάρκεια των επόμενων 5 ετών, 10 επιπλέον απ’ τις εξετασθείσες γυναίκες ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού. Ποίοι δείκτες εμφάνισης της νόσου μπορούν να υπολογισθούν;

5 Άσκηση 4 Σε μία μελέτη της όρασης και της συχνότητας διαφόρων οφθαλμικών παθήσεων μεταξύ ανθρώπων ηλικίας 52 έως 85 ετών στην Αθήνα, υπήρξαν 310 με καταρράκτη, 156 με γεροντική κηλιδώδη εκφύλιση, 67 με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια , 64 με γλαύκωμα ανοικτής γωνίας και 22 τυφλοί. Ποιος δείκτης νοσηρότητας μπορεί να υπολογισθεί; Υπολογίστε τον.

6 Άσκηση 5 Σε μία περιοχή της Ουάσιγκτον η συχνότητα της σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΜS) διερευνήθηκε μεταξύ ντόπιων λευκών( άτομα) και μεταξύ εκείνων Ιαπωνικής καταγωγής(16122). Στο χρόνο της έρευνας βρέθηκε για τις δύο ομάδες υπήρξαν 395 και 0 περιπτώσεις αντίστοιχα. Ποιος δείκτης νοσηρότητας μπορεί να υπολογισθεί; Υπολογίστε τον για όλο τον πληθυσμό και για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

7 Άσκηση 6 Σε μία περιοχή του Λονδίνου στη διάρκεια των ετών , γεννήθηκαν 832 παιδιά με βάρος κατά τη γέννηση κάτω των 2000gr. Απ’ αυτά τα 133 γεννήθηκαν νεκρά. Απ’ αυτά που γεννήθηκαν ζωντανά,210 πέθαναν κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη γέννηση. Ποιος δείκτης συχνότητας μπορεί να υπολογισθεί για τα νεκρογέννητα, και ποιος για τα παιδιά που γεννήθηκαν ζωντανά με βάρος κάτω των 2000gr και πέθαναν στον πρώτο μήνα;

8 Ευχαριστώ !


Κατέβασμα ppt "2ο Εργαστήριο επιδημιολογίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google