Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού www.mysep.gr

2 Ερωτηματολόγια Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων
Ερωτηματολόγια Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

3 Πρακτικός: το επίκεντρο της προσοχής είναι τα αντικείμενα
Πρακτικός: το επίκεντρο της προσοχής είναι τα αντικείμενα Αν ανήκεις στους ανθρώπους του τύπου αυτού σου αρέσει να εργάζεσαι με εργαλεία, αντικείμενα, μηχανές, φυτά ή ζώα ή να βρίσκονται έξω ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Πρακτικός, προσγειωμένος, λογικός, αξιόπιστος, ρεαλιστής, απλός, ευθύς.

4 Πρακτικός: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Σου αρέσει να αναπτύσσεις χειρωνακτικές και μηχανικές δεξιότητες που σχετίζονται με τη γεωργία, τη μηχανολογία, και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εργασίες στην ύπαιθρο με καλλιέργεια, σε εργαστήριο, σε συνεργείο, που απαιτούν συντονισμό κινήσεων, δύναμη, ευκινησία, πρακτική λογική, επιδεξιότητα και φυσική αντοχή, και σχετίζονται με την κατασκευή ή επισκευή αντικειμένων, την καλλιέργεια, την εκτροφή ζώων.

5 Πρακτικός: Γενικά, χειρίζεσαι με μεγαλύτερη επιδεξιότητα το σώμα σου παρά τον προφορικό και γραπτό λόγο, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Θαυμάζεις το σωματικό συντονισμό, τη δύναμη, την ευκινησία και τη λογική. Τείνεις να είσαι προσγειωμένο άτομο και λύνεις προβλήματα μέσα από την πράξη.

6 Πρακτικός: ενδεικτικά επαγγέλματα

7 Πρακτικός: ενδεικτικά επαγγέλματα

8 Ερευνητικός Τύπος: επικέντρωση στις ιδέες
Ερευνητικός Τύπος: επικέντρωση στις ιδέες Άνθρωποι που τους αρέσει να παρατηρούν, να μαθαίνουν, να εξερευνούν, να αναλύουν, να αξιολογούν ή να επιλύουν προβλήματα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Ερευνητικό πνεύμα, που χαρακτηρίζεται από φιλομάθεια, περιέργεια, αντικειμενικότητα, ικανότητα αφαιρετικής, ανεξάρτητης και κριτικής σκέψης, ανάλυσης, σύνθεσης και εξαγωγής συμπερασμάτων, και ενδιαφέρον για νέες μεθόδους και πρακτικές.

9 Ερευνητικός Τύπος: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Διερεύνηση, με επιστημονικό, συστηματικό και δημιουργικό τρόπο, των φυσικών, βιολογικών, κοινωνικών ή πολιτιστικών φαινομένων. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αναζήτηση, ανακάλυψη, παρατήρηση και ανάλυση φαινομένων. Σου αρέσουν τα επιστημονικά επαγγέλματα. Σου αρέσει να σκέφτεσαι μεθοδικά τα διάφορα στάδια ενός προβλήματος και έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μυαλό σου και λιγότερο στους άλλους ανθρώπους και τα πράγματα.

10 Ερευνητικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

11 Ερευνητικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

12 Καλλιτεχνικός Τύπος: το επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται σε ανθρώπους και ιδέες
Άνθρωποι που έχουν καλλιτεχνικές, καινοτόμες ή διαισθητικές ικανότητες και τους αρέσει να εργάζονται σε καινούριες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και την δημιουργικότητά τους

13 Καλλιτεχνικός Τύπος: Εάν εντάσσεσαι στην κατηγορία αυτή δεν σου αρέσει η ρουτίνα και η καθημερινότητα. Σου αρέσει να αναπτύσσεις γλωσσικές, καλλιτεχνικές, μουσικές και συγγραφικές δεξιότητες. Έχεις εμπιστοσύνη στο μυαλό, στο σώμα και στα συναισθήματά σου, αλλά όχι στα αντικείμενα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Εκφραστικός, πρωτότυπος, ανεξάρτητος, αυθόρμητος, δημιουργικός, με ελεύθερη σκέψη.

14 Καλλιτεχνικός Τύπος: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Πρωτότυπες, αυθεντικές, δημιουργικές δραστηριότητες έξω από τα συνηθισμένα. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προϋποθέτουν φαντασία, πρωτοτυπία, έκφραση με την ύλη, το σώμα και το πνεύμα.

15 Καλλιτεχνικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

16 Καλλιτεχνικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

17 Κοινωνικός Τύπος: κέντρο της προσοχής ο άνθρωπος
Άνθρωποι που τους  αρέσει να εργάζονται με άλλους ανθρώπους, να τους διαφωτίζουν, να τους πληροφορούν, να τους βοηθούν, ή να τους περιποιούνται, ή που μπορούν να μιλάνε όμορφα. Αν ανήκεις στους ανθρώπους του τύπου αυτού, το συναίσθημα παίζει βασικό ρόλο στη ζωή σου. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Εξυπηρετικός, φιλικός, υποστηρικτικός, με κατανόηση, αφοσίωση, ικανότητα στην επικοινωνία, αποδέχεται τον άλλο, εμπνέει εμπιστοσύνη.

18 Κοινωνικός Τύπος: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Εργάζεται με αντικείμενο τον άνθρωπο, τα προβλήματα και τις ανάγκες του. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Παροχή στήριξης και φροντίδας σε άλλους ανθρώπους: διδασκαλία, περίθαλψη, πληροφόρηση.

19 Κοινωνικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

20 Κοινωνικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

21 Επιχειρηματικός Τύπος: επικέντρωση σε ανθρώπους και δεδομένα
Επιχειρηματικός Τύπος: επικέντρωση σε ανθρώπους και δεδομένα Άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν με άλλους ανθρώπους, να τους επηρεάζουν, να τους πείθουν, να έχουν υψηλές επιδόσεις, να ηγούνται ή να διαχειρίζονται οργανωτικούς στόχους ή οικονομικά οφέλη.

22 Επιχειρηματικός Τύπος:
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Φιλόδοξος, τολμηρός, ανταγωνιστικός, αξιόπιστος και έμπιστος, αισιόδοξος, υπεύθυνος, εξωστρεφής, δυναμικός και με αυτοπεποίθηση. Του αρέσει να καθοδηγεί και να πείθει, θέτει στόχους που απαιτούν οργάνωση, εξασφαλίζουν δύναμη, χρήμα, καταξίωση, κοινωνική ανέλιξη. Χαρακτηρίζεται από ηγετικά προσόντα, πειθώ, παρρησία, αλλά και καταναλωτικά πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς.

23 Επιχειρηματικός Τύπος:
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Οργάνωση, συντονισμός, λήψη αποφάσεων, πρωτοβουλιών και ευθυνών, καθοδήγηση, άσκηση επιρροής σε άλλους ανθρώπους, δραστηριότητες που δίνουν ισχύ και γόητρο. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διοίκηση ανθρώπων, πώληση προϊόντων και Ιδεών.

24 Επιχειρηματικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

25 Επιχειρηματικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

26 Οργανωτικός – Διοικητικός Τύπος: επικέντρωση στη σκέψη και στα δεδομένα
Άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν με δεδομένα, που έχουν υπαλληλικές ή αριθμητικές ικανότητες, που εκτελούν λεπτομερώς μια δουλειά, ή ακολουθούν επακριβώς εντολές άλλων. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Υπεύθυνος, αξιόπιστος, προσεκτικός, δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, προσαρμόζεται στις υπάρχουσες δομές, έχει ανάγκη από σαφείς οδηγίες.

27 Οργανωτικός – Διοικητικός Τύπος:
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων, οργάνωση πληροφοριών με σαφή και μεθοδικό τρόπο. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Εργασία γραφείου, τήρηση αρχείων, υπολογισμός, χρήση ΗΥ.

28 Οργανωτικός: Ενδεικτικά επαγγέλματα

29 Η επαγγελματική ικανοποίηση ενός ατόμου εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο το εργασιακό του περιβάλλον ταιριάζει με την προσωπικότητά του

30 Να θυμάσαι: Δεν έχουμε χαρακτηριστικά από ένα μόνο τύπο προσωπικότητας. Κάθε επάγγελμα απαιτεί για την άσκηση του ικανότητες και δεξιότητες από διάφορους τύπους προσωπικότητας. Δεν είμαστε ικανοί για ένα μόνο επάγγελμα στη ζωή.

31 Να θυμάσαι: Τα ερωτηματολόγια (ή τεστ) δεν θα απαντήσουν σε όλα και για πάντα. Απλά θα σου παρέχουν αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες απαραίτητες για να χαράξεις εσύ ο ίδιος την εκπαιδευτική σου και επαγγελματική σου πορεία. Δεν πρέπει να αναμένεις έτοιμες απαντήσεις από  τους ‘‘ειδικούς’’ για το επάγγελμα που πρέπει να επιλέξεις ή την σχολή που πρέπει να σπουδάσεις;

32 Να θυμάσαι: Σίγουρα ξέρεις ότι κάθε άνθρωπος, και βέβαια και εσύ, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και μοναδικός και παράλληλα εξελίσσεται συνέχεια. Επίσης, συνέχεια αλλάζει και εξελίσσεται η επιστήμη, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η αγορά εργασίας. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, από ένα τεστ δεν αποτελούν την «απόλυτη» διάγνωση που θα ισχύσει για όλη τη ζωή σου και θα δώσει το κλειδί της επιτυχίας.

33 Να θυμάσαι: Αποτελούν, όμως, ενδείξεις τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις, πιθανά –και ακόμα καλύτερα, με τη βοήθεια ενός Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για να διερευνήσεις ακόμα περισσότερο ότι εσύ κρίνεις αναγκαίο, να διευρύνεις τους ορίζοντες και τις προοπτικές σου και να μπορείς να αποφασίσεις το καλύτερο για σένα ανά πάσα στιγμή.

34

35 Αναλυτική παρουσίαση: http://www.mysep.gr/?p=17216
Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού: mysep.gr

36 Επικοινωνία: admin@mysep.gr καθώς και μέσα από το site μας.


Κατέβασμα ppt "Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google