Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ermis.gov.gr.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ermis.gov.gr."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ermis.gov.gr

2 Ermis Η κεντρική σελίδα του www.ermis.gov.gr
Ο ιστότοπος Ermis είναι η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης και αποτελεί την Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης που έχει ως σκοπό την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Απώτερος στόχος του Ermis είναι, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, ο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης η παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους πολίτες.

3 Ermis Βασικός διαχωρισμός υπηρεσιών
Διαχωρισμός υπηρεσιών με βάση την τρόπο λήψης του αποτελέσματος Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ermis διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Α. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με όχι άμεση παραλαβή αποτελέσματος. Σε αυτή την κατηγορίας υπηρεσιών υποβάλετε ηλεκτρονικές αιτήσεις προς τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης και παραλαμβάνετε το αποτέλεσμα (πιστοποιητικό, βεβαίωση, κλπ) είτε από την ηλεκτρονική σας θυρίδα στον Ermis είτε από το ΚΕΠ που δηλώνετε κατά την υποβολή της αίτησης. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει και την πλειονότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Ermis. B. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με άμεση παραλαβή αποτελέσματος. Σε αυτή την κατηγορίας υποβάλετε επίσης ηλεκτρονικές αιτήσεις για υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης, παραλαμβάνοντας όμως άμεσα το αποτέλεσμα (πιστοποιητικό, βεβαίωση, κλπ) στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

4 Ermis Θεματικό ευρετήριο
Το σύνολο της πληροφορίας είναι επίσης οργανωμένο σύμφωνα με το Θεματικό Αντικείμενο στο οποίο ανήκει η κάθε υπηρεσία (π.χ. «Άνθρωποι, Κοινότητες και Διαβίωση», «Δημόσια Τάξη και Άμυνα») και διαιρείται σε αντίστοιχες υποκατηγορίες , για την καλύτερη οργάνωση και προβολή των πληροφοριών (π.χ. «Οικογένεια», «Κατοικία», «Μητρώα και Δημοτολόγιο»). Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι προσβάσιμη μέσω της επιλογής «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» του βασικού μενού.

5 Ermis Υποκατηγορία υπηρεσιών (α)
Διαλέγοντας μία (π.χ. «Μητρώα και δημοτολόγιο») από τις εμφανιζόμενες κατηγορίες ή υποκατηγορίες οδηγούμαστε σε άλλη σελίδα που παρουσιάζει την λίστα της επιλεγμένης κατηγορίας.

6 Ermis Υποκατηγορία υπηρεσιών (β)

7 Ermis Παρουσίαση ηλεκτρονικής υπηρεσίας (α)
Στην οθόνη αυτή εμφανίζονται πληροφορίες για την προσφερόμενη ηλεκτρονική υπηρεσία όπως ο αρμόδιος φορέας, άλλοι φορείς που εμπλέκονται, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον πολίτη καθώς και τα δικαιολογητικά που ναι μεν απαιτούνται για την διεκπεραίωση της υπηρεσίας αλλά αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από τον αρμόδιο φορέα σε επικοινωνία με άλλους φορείς του δημοσίου.

8 Ermis Παρουσίαση ηλεκτρονικής υπηρεσίας (β)
Στην οθόνη αυτή εμφανίζονται πληροφορίες για την προσφερόμενη ηλεκτρονική υπηρεσία όπως ο αρμόδιος φορέας, άλλοι φορείς που εμπλέκονται, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον πολίτη καθώς και τα δικαιολογητικά που ναι μεν απαιτούνται για την διεκπεραίωση της υπηρεσίας αλλά αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από τον αρμόδιο φορέα σε επικοινωνία με άλλους φορείς του δημοσίου.

9 Ermis Κατηγοριοποίηση με γεγονότα στην ζωή του πολίτη
Στην σελίδα του Θεματικού ευρετηρίου που είδαμε πιο πάνω, εκτός από την κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών ανά θεματικό αντικείμενο υπάρχει και κατηγοριοποίηση «Επεισόδια Ζωής» η οποία διαχωρίζει τις υπηρεσίες με βάση γεγονότα στην ζωή του πολίτη και αντίστοιχες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί από τους φορείς του δημοσίου.

10 Ermis Σύνδεσμος για την οθόνης εισόδου

11 Ermis Οθόνη σύνδεσης Με χρήση των προσωπικών κωδικών του πολίτη στο σύστημα TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών.

12 Ermis Σελίδα εισόδου κωδικών TAXISnet
Στην οθόνη αυτή, στα πεδία Username και Password εισάγουμε τους κωδικούς μας που χρησιμοποιούμε και στο σύστημα TAXISnet. Μέσω της οθόνης αυτής, ο Ermis μας ζητάει να τον εξουσιοδοτήσουμε έτσι ώστε να ζητήσει και να παραλάβει από το TAXISnet το ΑΦΜ και τα στοιχεία της ταυτότητά μας.

13 Ermis Σελίδα εισαγωγής κωδικών ΕΡΜΗ

14 Ermis Υπηρεσίες άμεσης παραλαβής

15 Ermis Εμφάνιση πληροφοριών για υπηρεσία με πλήρη δικαιολογητικά.
Επίσης σε αυτή την οθόνη εμφανίζονται στο τέλος άλλες υπηρεσίες που καλύπτονται από τα ίδια στοιχεία του πολίτη και μπορούμε να προβούμε στην άμεση εκτέλεσή τους.

16 Ermis Υπηρεσίες με όχι άμεση παραλαβή

17 Ermis Φόρμα επιλογής Κ.Ε.Π.

18 Ermis Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση

19 Ermis Επιλογές τρόπου παραλαβής
να επιλέξουμε αν θα παραλάβουμε το έγγραφο από το Κ.Ε.Π. ή/και στην ηλεκτρονική μας θυρίδα. Επίσης επιλέγουμε αν θέλουμε να ειδοποιηθούμε με SMS όταν το έγγραφο είναι έτοιμο προς παραλαβή.

20 Ermis Ηλεκτρονική Θυρίδα (Α)

21 Ermis Ηλεκτρονική Θυρίδα (Β)
Προβολή εγγράφου. Αποθήκευση εγγράφου, τα έγγραφα που καταχωρούνται στην θυρίδα μας ως αποτέλεσμα της εκτέλεσης μίας υπηρεσίας, παραμένουν εκεί για έξι (6) μήνες και στην συνέχεια διαγράφονται. Αν θέλουμε εμείς να μην διαγραφούν τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Αποθήκευση. Αφαίρεση εγγράφου.

22 Opengov.gr

23 Opengov Το OpenGov.gr αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων με στόχο την ανοιχτή διακυβέρνηση. Στο επίκεντρο της ανοικτής διακυβέρνησης είναι οι ανάγκες των πολιτών για πληροφόρηση, για αξιοκρατία και για συμμετοχή στη διαδικασία διαμόρφωσης των αποφάσεων.

24 Opengov Δημόσιες διαβουλεύσεις

25 Opengov Διαβουλεύσεις ανά φορέα ή Υπουργείο
Αν γνωρίζουμε τον φορέα ή το Υπουργείο το οποίο είναι υπεύθυνο μπορούμε να το επιλέξουμε από το δεξιό τμήμα της ιστοσελίδας.

26 Opengov Δημόσια διαβούλευση
Για να εκφράσουμε την γνώμη μας σε μια δημόσια διαβούλευση (εφ όσον αυτή είναι στη φάση του δημόσιου σχολιασμού), μεταφερόμαστε στο πλαίσιο «πλοήγηση στη διαβούλευση» που βρίσκεται στο μέσο της σελίδας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται όλα τα άρθρα καθώς και ο αριθμός των σχετικών σχολίων μπροστά από κάθε άρθρο. Βρίσκουμε το άρθρο που μας ενδιαφέρει και επιλέγουμε τα σχόλια που εμφανίζονται μπροστά από αυτό.

27 Opengov Υποβολή σχολίου


Κατέβασμα ppt "Ermis.gov.gr."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google