Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μεγάλοι Εφευρέτες ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΤΟΜΑΣ ΕΝΤΙΣΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΚΡΑΧΑΜ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μεγάλοι Εφευρέτες ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΤΟΜΑΣ ΕΝΤΙΣΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΚΡΑΧΑΜ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μεγάλοι Εφευρέτες ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΤΟΜΑΣ ΕΝΤΙΣΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΚΡΑΧΑΜ
ΜΠΕΛ ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΤ ΛΟΥΙ ΠΑΣΤΕΡ ΑΔΕΡΦΟΙ ΡΑΙΤ ΓΟΥΙΕΛΜΟΣ ΜΑΡΚΟΝΙ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΣΑΜΟΥΗΛ ΜΟΡΣ

2 ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΚΡΑΧΑΜ ΜΠΕΛ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΩ

3 ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ Ο Μπελ έκανε μαθήματα στο βασιλικό γυμνάσιο του Εδιμβούργου και μετά σπούδασε στο κολέγιο του Εδιμβούργου.

4 ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του δίδασκε στη σχολή Σκίνερς, ασκώντας τους μαθητές στην μουσική και στην σωστή έκφραση στο λόγο. Παράλληλα σπούδασε ακουστική και ξεκίνησε την επαγγελματική δραστηριότητα ως δάσκαλος και επιστήμονας.

5 ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
«Να ζει κανείς ή να μη ζει…» η φωνή ενός άνδρα ακούγεται από ένα ηχείο στην βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Ο ομιλητής απαγγέλλει ένα κομμάτι από τον «Άμλετ» με έναν κέρινο δίσκο να ζωντανεύει ηχεία του υπολογιστή.

6 ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Περίπου διακόσιες πειραματικές εγγραφές από το εργαστήριο του Μπελ ήταν αποθηκευμένες στο Σμιθσόνιαν.

7 ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο Μπελ το 1903 ανακάλυψε των πολλαπλό τηλέγραφο
Ο Μπελ το 1903 ανακάλυψε των πολλαπλό τηλέγραφο Ενώ ένα μήνα αργότερα έκανε τις πρώτες του σημειώσεις του για το τηλέφωνο.

8 ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Στη συσκευή του Μπελ η φωνή έπεφτε πάνω στη μεμβράνη και την έκανε να πάλλεται. Αυτό τον καθιέρωσε σαν τον πρώτο που εφάρμοσε τις κυματοειδείς μορφές των ηλεκτρικών ρευμάτων.

9 ΤΟ ΤΕΛΟΣ Οι εφευρέσεις του όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ανακάλυψε και το φωτόφωνο και μετά από λίγο καιρό Βραβεύτηκε με το βραβείο βόλτα. Το 1877 παντρεύτηκε την πρώην μαθήτριά του Μέιμπελ Χιούμπαρντ..

10 ΤΟ ΤΕΛΟΣ Έδωσε πολλά χρηματικά ποσά για άλλες ανακαλύψεις και το 1922 πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

11 ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ Τηλέμαχος Άργεντ

12 Η ΖΩΗ ΤΟΥ Αμερικάνος πολιτικός, διπλωμάτης κι επιστήμονας. Γεννήθηκε στη Βοστόνη στις 17 Ιανουαρίου του 1706.

13 Η ζωή του (συνέχεια) Ήταν το 15ο από τα 17 παιδιά του Josian Franklin, σε μια φτωχή οικογένεια, όπου ο πατέρας ήταν μικροπαραγωγός σαπουνιών και κεριών.

14 ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ Σε ηλικία 13 χρονών αρχίζει να εργάζεται σαν μαθητευόμενος στοιχειοθέτης στο τυπογραφείο του αδελφού του. Το 1723 αποχώρησε και πήγε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια. Αρχικά δούλεψε σε διάφορα τυπογραφεία της πόλης.

15 Οι Εφευρέσεις Εφηύρε το αλεξικέραυνο αφού διαπίστωσε την ηλεκτρική φύση του κεραυνού. Πρότεινε την κατασκευή πυκνωτή πολλαπλών πλακών.

16 Εφευρέσεις (συνέχεια)
Στις επιστήμες άφησε σαν κύριο κατόρθωμά του την εφεύρεση του αλεξικέραυνου το 1753, μετά από έρευνες και πειράματα που ξεκίνησε το Το 1752 έγινε το περίφημο πείραμά του με το πέταγμα του χαρταετού σε μια μέρα μια καταιγίδα και κεραυνούς.

17 Εφευρέσεις (συνέχεια)
Το 1744 ανακάλυψε μια στόφα που μείωνε τους ρύπους των καμινάδων καπνού, ο τύπος της οποίας χρησιμοποιείτε ακόμη και σήμερα. Δικές του έρευνες εφαρμόστηκαν σε γυαλιά μυωπίας. Ανακάλυψε επίσης ένα τύπο Αρμόνικας για μουσική.

18 Η Φυσική Εργάστηκε πάνω στον ηλεκτρισμό και πρότεινε την ιδέα του αρνητικού και θετικού ηλεκτρικού φορτίου και εργάστηκε στην μετεωρολογία, εξηγώντας τη δημιουργία των καταιγίδων.

19 Η πολιτική του Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής που σύνταξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Συνολικά, η συμβολή του Φρακλίνου στην ανεξαρτησία των Ηνωμένών Πολιτειών είναι μεγάλη.

20 Η πολιτική του (συνέχεια)
Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους λεγόμενους ‘’πατέρες’’ του αμερικάνικου έθνους, είναι ο μόνος του οποίου η υπογραφή υπάρχει και στα τέσσερα έγγραφα που σφράγισαν τη μετατροπή των τότε βρετανικών αποικιών σε νεοσύστατο κράτος:

21 Η πολιτική του (συνέχεια)
Στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, στη Συνθήκη με τους Γάλλους, στην Ειρηνευτική Συνθήκη με τους Άγγλους και στο πρώτο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

22 Το τέλος του Βενιαμίν Ο μεγάλος πολιτικός Βενιαμίν Φραγκλίνος πέθανε το 1790.

23 Αγγελική Αγησίλαος Μαρινέλα
Γουιέλμος Mαρκονι Αγγελική Αγησίλαος Μαρινέλα

24 Η γέννηση του Ο Γουιέλμος Μαρκόνι γεννήθηκε τον Απριλίο 1874 – και πέθανε 20 Ιουλίου Ήταν Ιταλός εφευρέτης, γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση και για την ανάπτυξη του Νόμου του.

25 Η βιογραφία του. Τον Οκτώβριο του 1900 ο Μαρκόνι έκανε στην Κορνουάλη την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού ασυρμάτου μεγάλων αποστάσεων.

26 Η βιογραφία του. Οι κεραίες του είχαν ύψος 70 μέτρα, όμως επειδή μία ανεμοθύελλα τις έσπασε, αναγκάστηκε να τις κατεβάσει 10 μέτρα χαμηλότερα.

27 Η βιογραφία του. Έπειτα από τον σταθμό εκπομπής ήρθε η σειρά του σταθμού λήψεως, πέραν του Ατλαντικού.

28 Ο σταθμός του Με την πρώτη προσπάθεια ο Μαρκόνι είχε γεφυρώσει τον Ατλαντικό.

29 Ο σταθμός του Πράγματι ο Μαρκόνι εγκατέστησε έναν τέτοιο σταθμό στη Νέα Γη. Οι κεραίες του, με τη βοήθεια χαρταετών, έφταναν στο ύψος των 140 μέτρων. Έτσι, τον Δεκέμβριο του 1901, από την Κορνουάλη μετέδωσε στη Νέα Γη μία σειρά από σήματα.

30 O νέος σταθμός Το 1903 ο Μαρκόνι ίδρυσε στο Μόντρεαλ την Marconi's Wireless Telegraph Company of Canada το 1925 μετονομάστηκε σε Canadian Marconi Company, η οποία εξαγοράστηκε το 1953 από την English Electric, και το 2001 άλλαξε ξανά το όνομά της σε CMC Electronics.

31 Η ζωή του Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι , 25 Απριλίου Ιουλίου 1937 ήταν Ιταλός εφευρέτης, γνωστός ως ο πατέρας της εκπομπής ραδιοκυμάτων σε μεγάλη απόσταση.

32 Η ζωή του και για την ανάπτυξη του Νόμου του Μαρκόνι και ενός ραδιοτηλεγραφικο συστήματος.

33 Το βραβείο που πήρε Μαρκόνι συχνά πιστώνεται ως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου και το 1909 μοιράστηκε το Βραβεία Νόμπελ Φυσικής.

34 Το βραβείο που πήρε Με τον Καρλ Φέρντινα Μπράουν για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ασύρματης τηλεγραφίας

35 Αληθινός εφευρέτης του ραδιοφώνου
Αν και ο Μαρκονί θεωρήθηκε ευρέοσως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου, το γεγονός αμφισβητήθηκε από πολλούς επιστήμονες, καθώς το σύνολο σχεδόν των πατεντών που είχε χρησιμοποιήσει ήταν του Νίκολα Τέσλα.

36 ΤΕΛΟΣ Προκλήθηκαν έντονες διαμάχες και η υπόθεση κατέληξε το 1943 στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο και δικαίωσε τον Τέσλα

37 Λεονάρντο Νταβίντσι Ελευθερία Κώστας

38 Λεονάρντο Νταβίντσι Ο Λεονάρντο γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1452 στο Αντσιάνο, κοντά στο Βίντσι της Ιταλίας. Το πλήρες όνομα του ήταν "Leonardo di ser Piero da Vinci".

39

40 Λεονάρντο Νταβίντσι Ο Πιέρο ήταν συμβολαιογράφος στην περιοχή, όπως και ο πατέρας του, παππούς του Λεονάρντο. Η μητέρα του, Κατερίνα, πιθανόν ήταν ταπεινότερης καταγωγής, μάλλον υπηρέτρια. Ένα χρόνο περίπου μετά τη γέννηση του Λεονάρντο οι γονείς του παντρεύτηκαν: ο Πιέρο την κόρη ενός πλούσιου συμβολαιογράφου και η Κατερίνα έναν εργάτη υψικαμίνου.

41 Λεονάρντο Νταβίντσι Μεγάλωσε με τον πατέρα του στην πόλη της Φλωρεντίας, όπου από πολύ μικρή ηλικία έδειξε δείγματα της ευφυΐας και του καλλιτεχνικού του ταλέντου.

42 Λεονάρντο Νταβίντσι Αυτός ήταν και ο λόγος που στάλθηκε σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ως μαθητευόμενος στο εργαστήριο του φλωρεντινού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Αντρέα ντελ Βερόκιο.

43 Λεονάρντο Νταβίντσι Σε όλη την περίοδο του εργάστηκε στο εργαστήριο του Βερόκιο, ενώ παράλληλα φιλοτεχνούσε και τους δικούς του πίνακες. Αργότερα το μετακόμισε στο Μιλάνο όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως μηχανικός, ζωγράφος και γλύπτης στον ηγεμόνα του Μιλάνου Λουδοβίκου Σφότσα.

44 ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ Ο Λεονάρντο διέθετε δικό του εργαστήριο με βοηθούς. Την ίδια περίπου περίοδο εργάστηκε ως σύμβουλος αρχιτέκτονας καθεδρικό ναό του Μιλάνο, ενώ το διάστημα , μετά από την παραγγελία Σφόρτσα ζωγραφίζει τον Μυστικό Δείπνο.

45 ΤΟ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ

46 ΤΕΛΟΣ!!! Πέθανε στις

47 ΛΟΥΙ ΠΑΣΤΕΡ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΑΓΑΠΗ

48

49 Η ΖΩΗ ΤΟΥ Ο Λούη Παστέρ γεννήθηκε στο Ντόιλ και μεγάλωσε στην κωμόπολη Άρμπουρα. Παντρεύτηκε στις 29 Μαΐου και έκαναν 6 παιδιά. Μόνο τα 2 επέζησαν μέχρι την ενηλικίωση τους. Σε όλη του τη ζωή ο Παστέρ ασχολιόταν με τη φυσική!

50 ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Στις πρώτες του έρευνες ως χημικός, το 1848, ο Παστέρ έλυσε ένα πρόβλημα σχετικά με τη φύση. Τα διαλύματα αυτής της ουσίας που λαμβάνονταν από ζωντανούς οργανισμούς ήταν «οπτικώς ενεργά», δηλαδή περιέστρεφαν το επίπεδο της του φωτός που διερχόταν μέσα από αυτά.

51 Αλλά το οξύ που συνέθεταν οι χημικοί τεχνητά δεν είχε τέτοιο αποτέλεσμα, παρότι οι χημικές αντιδράσεις και συμπεριφορά του ήταν εντελώς οι ίδιες.

52 Η ΠΕΝΙΚΙΛΛΙΝΗ Η πενικιλλίνη είναι αντιβιοτικό που λαμβάνεται από καλλιέργειες μερικών ειδών ευροτομικήτων(πενικίλλιον κλπ). Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες των καλλιεργημάτων των ευρωτομύκήτων ήταν γνωστές από τα παλιότερα χρόνια

53 Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ Η πρώτη εργασία του αφορούσε τους κρυστάλλους. Όταν ο Μίτσερλι ανακοίνωσε ότι δύο τρυγικά οξέα, ίδια σε χημικές ιδιότητες και κρυσταλλική μορφή, αντιδρούσαν διαφορετικά.

54 ο Παστέρ απέδειξε ότι οι κρύσταλλοι στην πραγματικότητα ήταν διαφορετικοί και εξήγησε την ανακολουθία.

55 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο Παστέρ σε όλη του τη ζωή απορούσε με τους επιστήμονες που δεν αναγνώριζαν την ύπαρξη του Δημιουργού μας σε οτιδήποτε μας περιβάλλει.

56 ΤΑ ΤΕΛΑΙΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο Παστέρ πέθανε, στα υψώματα του Σηκουάνα κοντά στο Παρίσι, από επιπλοκές από μία σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων που είχαν αρχίσει από το1868.

57 Πέθανε κρατώντας στο χέρι του κομποσκοίνι και αφού άκουσε την ιστορία της ζωής του Αγίου Βικεντίου που είχε ζητήσει να του αφηγηθούν, επειδή πίστευε ότι το έργο του, όπως και αυτό του Αγίου Βικεντίου, θα μπορούσε να συνεισφέρει για να μειωθούν τα δεινά του ανθρώπου.

58 Τάφηκε στον Καθεδρικό Ναό, αλλά τα οστά του μεταφέρθηκαν σε μία κρύπτη κάτω από ινστιτούτο Παστέρ, στο Παρίσι.

59 ΠΑΣΤΕΡ

60

61

62 ΠΑΣΤΕΡ Εάν έπρεπε κανείς να επιλέξει τους μεγαλύτερους ευεργέτες της ανθρωπότητας, ο Λουί Παστέρ θα ήταν σίγουρα ανάμεσά τους.

63

64

65 Τ Ε Λ Ο Σ

66 Οι αδελφοί Ράιτ Αφροδίτη και Ξανθίππη

67 Οι αδελφοί Ράιτ Ο Όρβιλ Ράιτ γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1871 και πέθανε στις 30 Ιανουαρίου του 1948 και ο Γουίλμπουρ Ράιτ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου και πέθανε στις 30 Μαϊου του 1912. ; . RAI`UGHKOT7OYUUIOUIIFTRYGUFOLGHJKGFNEWGJKBREKJNGFESFDKOGRDIGKGYOKTUJDKLGK,GHIHMIGKMTGKKTKGKHKMHBKBLBLFKGKB.BKLP;

68 Οι αδελφοί Ράιτ Είναι και οι δύο Αμερικάνοι στους οποίους αποδίδεται η εφεύρεση και η κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου πρώτης ελεγχόμενης, μηχανικά προωθούμενης και με διάρκεια, βαρύτερης από τον αέρα, ανθρώπινης πτήσης στις 17 Δεκεμβρίου 1903.

69 Οι αδελφοί Ράιτ Την ιστορική αυτή πτήση τους επιχείρησαν στο Κίτυ Χωκ στη Βόρεια Καρολίνα με το διπλανό τους "Φλάιερ" που έφερε κινητήρα 12 ίππων που κινούσε δύο έλικες. Η πτήση εκτελέστηκε με τέσσερις δοκιμές, διάρκειας 12, 13, 15 και 59 δευτερολέπτων. Μάλιστα και κατά την τελευταία πτήση διανύθηκε απόσταση 264 μέτρα.

70 Οι αδελφοί Ράιτ Στα επόμενα δύο χρόνια τα αδέλφια εξέλιξαν την πτητική μηχανή τους. Παρόλο που δεν υπήρξαν οι πρώτοι που κατασκεύασαν και πέταξαν πειραματικά αεροσκάφη, οι αδελφοί Ράιτ πέτυχαν στο πρώτο πρακτικό αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας.

71 Οι αδελφοί Ράιτ Ήταν οι πρώτοι που εφηύραν τις επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γεγονός που κατέστησε την πτήση αεροσκαφών σταθερής εφικτής πτέρυγας.

72 Οι αδελφοί Ράιτ Η θεμελιώδης ανακάλυψη των αδελφών Ράιτ ήταν η εφεύρεση του «Ελέγχου στους τρεις άξονες» που επέτρεπε στον πιλότο να κατευθύνει το αεροσκάφος αποτελεσματικά και να διατηρεί την ισορροπία του αεροσκάφους.

73 Οι αδελφοί Ράιτ Από την αρχή της αεροναυτικής τους εργασίας οι αδελφοί Ράιτ εστίασαν στο να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του ελέγχου για να κατακτήσουν το «πρόβλημα της πτήσης», παρά να εξελίξουν δυνατότερους κινητήρες όπως έκαναν άλλοι πειραματιστές .

74 ΤΕΛΟΣ

75 Σαμουήλ Μορς Ευαγγελία Αρτέμιος

76 Σαμουήλ Μορς Γεννήθηκε στης 27 Απριλίου το 1791.
Γεννήθηκε στης 27 Απριλίου το Σπούδασε ζωγραφική και γνώρισε αρκετή επιτυχία ως ζωγράφος. Εκτός από τη ζωγραφική, πολύ σοβαρά ασχολήθηκε ο Μορς και με την φυσική.

77 ΣΑΜΟΥΗΛ ΜΟΡΣ Για πολύ διάστημα βασάνιζε το μυαλό του η σκέψη της δημιουργίας ενός μηχανήματος, που θα βοηθούσε στη μετάδοση διάφορων μηνυμάτων σε μεγάλη απόσταση.

78 Σαμουήλ Μορς Τέλος κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να κατασκευάσει την πρώτη τηλεγραφική συσκευή την παρουσίαση της οποίας έκανε το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

79 Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ

80 ΣΑΜΟΥΗΛ ΜΟΡΣ Στην Ελλάδα ο πρώτος τηλέγραφος λειτούργησε το 1859.

81 Σαμουήλ Μορς Η λειτουργία του τηλεγράφου στηρίζεται πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

82 ΣΑΜΟΥΗΛ ΜΟΡΣ Για την ευκολότερη χρίση του τηλεγράφου σε διεθνή κλίμακα, ο Μορς εφηύρε και ειδικό αλφάβητο το αλφάβητο Μορς, γνωστό ως Κώδικας Μορς.

83 Κώδικας Μορς Ο Κώδικας Μορς είναι μία μέθοδος για μετάδοση πληροφορίας με παλμούς μικρής και μεγάλης διάρκειας η σημάδια –τελείες και παύλες.

84 Κώδικας Μορς Επινοήθηκε για τη μετάδοση μηνυμάτων μέσω τηλεγράφου στα μέσα του 1830.

85 ΣΑΜΟΥΗΛ ΜΟΡΣ Επίσης χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στην πρώιμη ραδιοεπικοινωνία από τις αρχές του 1890.

86 Τέλος!!! Ο Μορς απεβίωσε 7 Απριλίου το 1872.

87 Τόμας Έντισον Χρήστος Γιώργος

88 Η ΖΩΗ ΤΟΥ Ο Τόμας Έντισον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1847 στο Milan της πολιτείας Οχάιο. Ήδη στα 12 χρόνια του έπρεπε να εργαστεί για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. Πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 1931.

89 General Electric Δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδότησε με ηλεκτρισμό τη Νέα Υόρκη και εξελίχθηκε στη γνωστή γιγαντιαία εταιρία General Electric.

90 Ηλεκτρικός Λαμπτήρας  Από τις γνωστότερες εφευρέσεις του είναι ο ηλεκτρικός λαμπτήρας. Ο λαμπτήρας ή  λάμπα τροφοδοτούμενη από στερεά, υγρά ή αέρια καύσιμα ή από ηλεκτρική ενέργεια.

91 Μικρόφωνο Το μικρόφωνο είναι συσκευή που μετατρέπει τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικές ταλαντώσεις. H χρησιμότητά του είναι μεγάλη γιατί διαμορφώνει τα ηλεκτρικά σήματα που δέχεται, ανάλογα με την επίδραση των ηχητικών κυμάτων.

92 Φωνογράφος Ο φωνογράφος, κοινώς γραμμόφωνο, είναι μια από τις πρώιμες συσκευές για την εγγραφή και αναπαραγωγή ήχου. Κατασκευάστηκε από τον Τόμας Έντισον το 1877.

93 Εικόνες Ηλεκτρικός λαμπτήρας Γραμμόφωνο Τόμας Έντισον

94 Τέλος

95 Τεσλα Γιάννης Ζαφείρης

96 Τέσλα Αμερικανός πολίτης Γεννημένος στο Σμίλιαν στην περιοχή Λικα της σημερινής Κροατίας.

97 Τεσλα Το 1863 μετακόμισε με τους γονείς του στο Γκόσπιτς όπου ο Νίκολα έλαβε τη βασική εκπαίδευση και έμαθε τη γερμανική γλώσσα.

98 Τεσλα Μετά την Πράγα φεύγει για τη Βουδαπέστη οπού βρίσκει εργασία ως τεχνικός σχεδιαστής στο Κεντρικό Τηλεγραφικό Γραφείο της Ουγγαρίας.

99 Τεσλα Ο Τεσλα έφτασε στις Η.Π.Α το με το πλοίο Saturnia στα 28 του χρονιά .

100 Εφευρέσεις Μια από τις πολλές εφευρέσεις του είναι η πρώτη τηλεκατευθυνόμενη συσκευή που κατασκευαστικέ από τον Τεσλα το Σε ένα πάρκο της Νέας Υόρκης, ο Τεσλα παρουσίασε το επίτευγμα του μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου.

101 Ο Τέσλα προσέφερε στην ανθρωπότητα εφευρέσεις όπως το εναλλασσόμενο ρεύμα, το πολυφασικό σύστημα, το πηνίο τέσλα, την ακτινογραφία, τα ραδιοκύματα, το ραδιόφωνο, το ραντάρ κ.α., ανοίγοντας το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό του πλανήτη.

102 Το 1912 του απονεμήθηκε από κοινού με τον Τόμας Έντισον το Νόμπελ Φυσικής. Ωστόσο, αρνήθηκε να το δεχτεί, θεωρώντας υποτιμητικό το γεγονός ότι μοιραζόταν το βραβείο με «έναν απλό εφευρέτη».

103

104 Το τέλος του Τέσλα Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νίκολα Τέσλα είχε αρρωστήσει από τα 30 χρονιά του, όπως δήλωνε κι ίδιος ο οποίος πίστευε ότι γι΄ αυτό φταίνε τα πειράματα του.

105 Το τέλος του Νίκολα Από το 1936 έως το θάνατο του το FBI παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τις κινήσεις του Τέσλα φοβούμενοι ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την σταλινική Σοβιετική Ένωση.

106 Το τέλος του Νικολα Το 1937 ένα αμάξι χτύπησε τον Τέσλα σπάζοντας του αρκετά πλευρά και κλονίζοντας σοβαρά την υγειά.

107 πέθανε φτωχός και ξεχασμένος απ’ όλους, στις 7 Ιανουαρίου του 1943, σ’ ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

108 Μετά το θάνατό του, το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της Μαγνητικής Επαγωγής πεδίου, ενώ η κληρονομιά του επιστολές, προσωπικά ντοκουμέντα, τεχνικά σχέδια, αποκόμματα περιοδικών, φωτογραφίες, 40 βραβεία και διπλώματα- φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι.

109 James WATT Αντώνης Αλέξης

110 Γεννήθηκε στο Γκρινοκ της Σκωτίας στης 19 Ιανουαρίου το 1736 και πέθανε στο χαντσουορθ του Μπερμινγκχαμ στης 19 Αυγούστου το 1819.

111 Από νεαρή ηλικία έδειξε μεγάλη κλίση στα μαθηματικά και στην μηχανή
Από νεαρή ηλικία έδειξε μεγάλη κλίση στα μαθηματικά και στην μηχανή. Το 1775 πήγε στο Λονδίνο και εργάσθηκε κοντά σε ένα διαπρεπή κατατασκευαστη μαθηματικών οργάνων.

112 ένα χρόνο αργότερα εγκαταστάθηκε για λογαριασμό του στη Γλασκώβη όπου προσλήφθηκε ως μηχανικός στο Πανεπιστήμιο.

113 Ο James Watt εργαζόταν στη σχεδίαση και κατασκευή ανεμομύλων, ανέλαβε το 1763 να επιδιορθώσει μία ατμοσφαιρική ατμομηχανή. Έτσι είχε την ευκαιρία να μελετήσει τη λειτουργία της και να επιφέρει σ' αυτή διάφορες βελτιώσεις.

114 Μια μηχανή νιουκομεν που του έφεραν για επισκευή του κίνησε τόσο το ενδιαφέρον ώστε συνέλαβε κατά πολύ στην τελειοποίηση της.

115 Συγκεκριμένα πέτυχε τον αποχωρισμό του συμπυκνωτή από τον κύλινδρο τον οποίο περιέλαβε με ατμό προς αποφυγή ψύξης.

116 Η πρώτη μηχανή του Βατ προοριζόταν και χρησιμοποιήθηκε επίσης για άντληση υδάτων από ορυχεία, οπότε η λειτουργία της συσχετιζόταν πάλι με την ύπαρξη του ζυγού και τα έμβολα της αντλίας, όπως κι εκείνη του Νιούκομεν.

117 Το εργαστήριο Το εργαστήριο του Σκοτσέζου James Watt, εφευρέτη της ατμομηχανής και τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα σε αυτό μετά το θάνατό του, αξιοποιεί το νέο αυτό animation, δημιουργημένο από το Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου.


Κατέβασμα ppt "Μεγάλοι Εφευρέτες ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΤΟΜΑΣ ΕΝΤΙΣΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΚΡΑΧΑΜ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google