Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος: 2015-2016
Άγιος Μαρίνος Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:

2 Σημαία Η σημαία του Αγίου Μαρίνου υιοθετήθηκε στις 6 Απριλίου Αποτελείται από δύο οριζόντιες λωρίδες, μία άσπρη και μία γαλάζια, και το εθνόσημο στο κέντρο. Το εθνόσημο περιλαμβάνει ένα θυρεό με τρεις πύργους σε 3 κορυφές βουνών, ο οποίος περικλείεται από ένα στεφάνι κάτω από ένα στέμμα και από πάνω βρίσκεται μια περγαμηνή που φέρει τη λέξη LIBERTAS (Ελευθερία). Σημερινή σημαία Αγίου Μαρίνου Παλαιά σημαία Αγίου Μαρίνου ( )

3 Έκταση – Πληθυσμός - Έκταση: 61,2 km² - Πληθυσμός: κάτοικοι (2013)

4 Μορφολογία Εδάφους Ο Άγιος Μαρίνος βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές των κεντρικών Απεννίνων και το ανάγλυφο της μικρής του έκτασης κυριαρχείται από το όρος Τιτάνο, με τις τρεις κορυφές του. To υπόλοιπο έδαφος της χώρας αναπτύσσεται στο πρανές του Τιτάνο και χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη χαμηλών λόφων.

5 Πρωτεύουσα - Πόλεις Πόλεις Πρωτεύουσα
Πρωτεύουσα του κρατιδίου είναι η πόλη του Αγίου Μαρίνου. Έχει πληθυσμό κατοίκους και είναι χτισμένη στις δυτικές παρυφές του όρους Τιτάνο, στα ανατολικά των Απεννίνων. Η πόλη περιστοιχίζεται από πολλά φρούρια, τα οποία χτίστηκαν κατά καιρούς για να προστατέψουν τους κατοίκους της από επιθέσεις και επιδρομές. Πόλεις Η μεγαλύτερη κωμόπολη του Αγίου Μαρίνου είναι το Σεραβάλε, με πληθυσμό κατοίκους. Άλλη κωμόπολη του κρατιδίου είναι το Μπόργκο Ματζιόρε.

6 Πύργος Γκουαΐτα (Ρόκα)
Αξιοθέατα Οι Τρεις Πύργοι του Αγίου Μαρίνου είναι χτισμένοι πάνω στις τρεις κορυφές του Μόντε Τιτάνο στην πρωτεύουσα. Απεικονίζονται στη σημαία της χώρας, καθώς επίσης και στο εθνόσημο. Οι τρεις αυτοί πύργοι ονομάζονται: Πύργος Ντε Λα Φράττα (Τσέστα) Πύργος Μοντάλε Πύργος Γκουαΐτα (Ρόκα)

7 Ιστορία Ο Άγιος Μαρίνος ιδρύθηκε το 301 μ.Χ. από το χριστιανό μοναχό Μαρίνο ο οποίος πήγε στην Ιταλική χερσόνησο για να αποφύγει το διωγμό κατά των χριστιανών. Όταν έφτασε στο όρος Τιτάνο, εγκαταστάθηκε εκεί μόνιμα. Σύντομα μαζεύτηκαν και άλλοι κυνηγημένοι χριστιανοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός οικισμός. Το κρατίδιο ανακηρύχτηκε για πρώτη φορά αυτόνομο το από τον πάπα Νικόλαο Δ΄. Η ανεξαρτησία του Αγίου Μαρίνου αναγνωρίστηκε και κατοχυρώθηκε πλέον επίσημα το 1631, με επικύρωση της Παπικής Εκκλησίας. Το 1862, μετά από παραβίαση των εδαφών του από τον αυστριακό στρατό, ο Άγιος Μαρίνος υπέγραψε συνθήκη συνεργασίας με το βασίλειο της Ιταλίας, το οποίο ανέλαβε ρόλο του προστάτη των κατοίκων του κρατιδίου.

8 Γλώσσα - Πολίτευμα Γλώσσα Πολίτευμα
Οι κάτοικοι του Αγίου Μαρίνου χρησιμοποιούν την ιταλική γλώσσα η οποία αποτελεί την επίσημη γλώσσα του κρατιδίου, διδάσκεται στο σχολείο και χρησιμοποιείται στη δημόσια διοίκηση και το εμπόριο. Πολίτευμα Το πολίτευμα του Αγίου Μαρίνου είναι η δημοκρατία. Το σημερινό σύνταγμα του κρατιδίου ψηφίστηκε στις 8 Οκτωβρίου 1600 και ισχύει μέχρι σήμερα. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από το Μέγα και Γενικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από 60 μέλη. Τα μέλη αυτά έχουν πενταετή θητεία και εκλέγονται ψηφοφορία, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της χώρας άνω των 18 ετών.

9 Οικονομία - Νόμισμα Η οικονομία του Αγίου Μαρίνου αρχίζει να μετακινείται σταδιακά σήμερα από τη γεωργία και την κτηνοτροφία προς την ελαφριά βιομηχανία και τον τουρισμό. Αρκετά έσοδα αποφέρουν επίσης στη χώρα οι συλλογές γραμματοσήμων που εκδίδονται εκεί και πωλούνται ως στους ξένους τουρίστες. Χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομίας της χώρας αποτελούν τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Ο Άγιος Μαρίνος χρησιμοποιεί ως νόμισμα το ευρώ.

10 Βιβλιογραφία https://el.wikipedia.org/wiki/Σημαία_του_Α γίου_Μαρίνου


Κατέβασμα ppt "Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google