Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιχειρηματικος σχεδιασμος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιχειρηματικος σχεδιασμος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιχειρηματικος σχεδιασμος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΛΙΑΚΟΣ 16288

2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ
Η SMARTECH A.E είναι Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας. Με έδρα την Ελευσίνα , στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Η εταιρία μετρά 2 μήνες λειτουργείας και μέσα σ’ αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα η SMARTECH A.E απασχολεί 90 ανθρώπους. Η SMARTECH είναι ανώνυμη εταιρεία και έχει ως κύριο μέλημα την κατασκευή νέων κινητών τηλεφώνων με πολλές χρήσιμες και << έξυπνες >> ιδιότητες που λύνουν τα χέρια των καταναλωτών και είναι αντάξιες όλων των επωνύμων . Μέσω των καινοτομιών και των ιδεών θα δημιουργεί προιόντα αντάξια του κόστους αλλά και των απαιτήσεων , επίσης διαθέτει και ομάδα τεχνικών όπου αναλαμβάνουν το εξουσιοδοτημένο service των πελατών.

3 ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Το Πολιτικό περιβάλλον περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί το κράτος (π.χ. εισοδηματική πολιτική, νομισματική πολιτική κτλ. Κυβερνητικές και Πολιτικές αποφάσεις). Στην Ελλάδα επικρατεί ένα σταθερό πολιτικό , οικονομικό αλλά και φορολογικό περιβάλλον . ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Το Τεχνολογικό περιβάλλον περιλαμβάνει την πλέον "ορατή" επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος στην επιχείρηση. Επηρεάζει ποιοτικά και ποσοτικά τη φύση και την απόδοση του εξοπλισμού της και των εργαζομένων, το είδος των προϊόντων και των υπηρεσιών. Η SMARTECH A.E παρέχει ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα με ότι πιο πρωτοποριακό

4 υπάρχει σε υλικό hardware (όλα τα υλικά μέρη του υπολογιστή, όπως ο σκληρός δίσκος, ο επεξεργαστής, η μητρική κάρτα, η οθόνη, ο εκτυπωτής, η κάμερα, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, κλπ.) και σε software (όλα τα προγράμματα που έχουμε μέσα του, ή και που μπορεί να μην τα έχουμε μέσα του, αλλά μπορούμε πχ να τα κατεβάσουμε από το internet, ή να τα έχουμε αποθηκευμένα σε κάποια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (memory stick, σκληρός δίσκος, κλπ)).

5 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Το Κοινωνικό περιβάλλον περιλαμβάνει την "κοινωνική οργάνωση της χώρας", μέσα στην οποία είναι ενταγμένες όλες οι κοινωνικές ομάδες οι οποίες επιδρούν στη λειτουργία της και την εξέλιξή της. Οι επιλογές τους επηρεάζουν άμεσα τη διαδικασία παραγωγής και διανομής του προϊόντος. Στοιχεία αυτού του παράγοντα μπορούν να θεωρηθούν ακόμη τα δημογραφικά χαρακτηριστικά μίας χώρας, το συνδικαλιστικό της κίνημα κτλ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μέτριο προς καλό βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο , συνεπώς η SMARTECH A.E με τις καινοτομίες και τα νέα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που θα εισάγει στα μοντέλα της θα έχει απήχηση σε αυτό που κάνει αλλά και ζήτηση από τις κοινωνικές ομάδες που στοχεύει να << εντυπωσιάσει >> με τα τεχνάσματα και την πρωτοπορία της ( π.χ. επιχειρηματίες ).

6 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ (3) Όπως κάθε σοβαρή και έμπιστη εταιρία η SMARTECH A.E έχει ως μελλοντικό στόχο να ανοίξει 3 μεγάλα υποκαταστήματα , επεκτείνοντας τη φήμη της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό . Ανοίγοντας κάνοντας λόγο για εγκαταστάσεις στην Αγγλία (Λονδίνο) αλλά και Γερμανία (Μόναχο) . Στόχος μας θα είναι πριν την εξαγωγή της επιχείρησης σε άλλες χώρες να μειώσει το κόστος παραγωγής .

7 SWOT STRANGHT Τα δυνατά σημεία της SMARTECH A.E είναι το χαμηλό κόστος των συσκευών που πουλά οι οποίες είναι παροπλισμένες με πλούσια χαρακτηριστικά και το εύχρηστο λογισμικό που προσφέρει στους καταναλωτές αλλά και τα νέα πρωτοποριακά συστήματα software & hardware που εκτοξεύουν την απόδοση των κινητών στα ύψη , σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες . WEAKNESSES Αδυναμίες για την SMARTECH A.E θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι το προιόν θα είναι νέο στην αγορά με αποτέλεσμα να μην έχει το τεχνολογικό υπόβαθρο που της αναλογεί στην αγορά εργασίας . Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να μην το εμπιστευτεί εύκολα ή ακόμα και να μην το προτιμήσει .

8

9 ΠΡΟΦΙΛ ΠΕΛΑΤΩΝ Σαν βιομηχανία όπως όλες οι υπόλοιπες παράγουμε συσκευές πολλών προτιμήσεων και απευθηνόμαστε σε διάφορες μερίδες ατόμων ( επιχειρηματίες , άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία κ.λ.π. ) . Εμείς έχουμε επικεντρωθεί σε μια ομάδα καταναλωτών και έχουμε δημιουργήσει συσκευές που θα τους βοηθήσουν με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους . Συσκευές με αξιοπιστία σαν αυτές που ονειρεύεται κάθε επιχειρηματίας χωρίς να φοβάται για το αν το χρηματικό ποσό που θα διαθέσει δεν θα του προσφέρει το πακέτο που θα του ήταν ιδανικό . Επιπλέον , αυτές οι συσκευές είναι εφοδιασμένες με τελευταίας τεχνολογίας λειτουργικά συστήματα και τεχνικά χαρακτηριστικά ( επεξεργαστές , μητρικές , μνήμες κ.λ.π. ) . Από εμάς θα λάβουν αυτό το προιόν που πραγματικά περίμεναν να δουν , με τις ποιο προσιτές τιμές που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά . Διότι η τιμές μας είναι το πιο δυνατό μας πλεονέκτημα. Παρόλα τα θετικά και τις καινοτομίες που χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε αυτά τα πολύ δυνατά και έξυπνα κινητά , μπορεί να μην υπάρξει ζήτηση στην αγορά . Αυτό θα αποδοθεί στο γεγονός ότι είμαστε μια βιομηχανία νέα στο προσκήνιο με υπερβολικά καλές τιμές και πρωτοποριακές δυνατότητες , που όλα αυτά με συνδυασμό των παραπάνω να μην φανεί τόσο πιστικός και αληθινός στους καταναλωτές .

10 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΗΣΗΣ
Με τον όρο καινοτομία εννοείται η νέα και πρωτοποριακή ιδέα για την υλοποίηση κάποιου πράγματος ή η νέα διαδικασία αυτής της υλοποίησης, καθώς επίσης και η εφαρμογή νέων εφευρέσεων ή ανακαλύψεων για την πραγματοποίηση κάποιου αποτελέσματος. Συχνά ο όρος χρησιμοποιείται σε οικονομικό/επιχειρηματικό/εμπορικό πλαίσιο. Πλέον, η βιομηχανία μας μπαίνει πολύ δυναμικά στο χώρο των Smartphones λανσάροντας 4 συσκευές υψηλών επιδόσεων. Η SMARTECH A.E ως εταιρία έχει μελλοντικό στόχο-επένδυση , να αναπτύξει το κομμάτι της αυτονομίας ώστε να επιτευχθεί η μακροζωία της μπαταρίας σε πολύ υψηλά επίπεδα προσφέροντας στον καταναλωτή ένα συνολικό πακέτο μαζί με τις υπόλοιπες λειτουργίες που ξεπερνά κάθε άλλο . Με αυτό τον τρόπο στοχεύει να << χτυπήσει >> τις αγορές και να κερδίσει τους καταναλωτές που ακόμα δεν έχουν βρει το ιδανικό για τη δουλειά τους έξυπνο κινητό .


Κατέβασμα ppt "Επιχειρηματικος σχεδιασμος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google