Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
PROJECT A2 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

2 Τι θα πρέπει να κάνουμε:

3 Η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας πρέπει να συγκρατηθεί κάτω από τους 2°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια νέα παγκόσμια συμφωνία που θα βασίζεται σε μια επιστημονικά ορισμένη ποσότητα άνθρακα που μπορεί να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα και θα προβλέπει ότι οι παγκόσμιες εκπομπές θα κορυφωθούν την περίοδο , για να αρχίσουν να μειώνονται αισθητά στη συνέχεια

4 Τα κομβικά σημεία μιας καλής συμφωνίας για το κλίμα θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνουν τα εξής:
Μείωση των παγκόσμιων εκπομπών κατά τουλάχιστον 80% μέχρι το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ελάχιστη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των ανεπτυγμένων κρατών κατά 40% έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Ετήσια χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων κρατών ύψους €115 δις έως το 2020, για δράσεις μείωσης των εκπομπών, προσαρμογής και τερματισμού της αποδάσωσης. Επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου δάσωσης και αποδάσωσης έως το 2020

5 Τι προτείνουμε:

6 Επιγραμματικά αυτά είναι:
Η χώρα μας πρέπει να λάβει μια σειρά από άμεσα μέτρα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιγραμματικά αυτά είναι:

7 Άμεση έρευνα για την προσαρμογή του συνόλου των δραστηριοτήτων και των φυσικών βιοτόπων της χώρας στην κλιματική αλλαγή, όπου θα περιγράφεται η παρούσα κατάσταση, οι προβλέψεις για το μέλλον και οι ενδεδειγμένες παρεμβάσεις. Άμεση ολοκλήρωση των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής των υδάτινων πόρων Επαναδραστηριοποίηση της Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας στην κλιματική αλλαγή, με Ορίζοντα πενταετίας 2015 – 2020 Υλοποίηση παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς, ήτοι δάση, νερό, υγεία, τουρισμό, γεωργία, αστικές περιοχές

8 Βεβαία υπάρχουν πιο απλοί τρόποι για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών , και είναι πραγματικά πολύ απλοί:

9 1. Αντικατάσταση κοινών λαμπτήρων από λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.
2. Χρήση ανεμιστήρα αντί κλιματιστικού όσο και όπου μπορούμε (σε περίπτωση χρήσης του κλιματιστικού η θερμοκρασία να μην είναι λιγότερο από 26ο Κελσίου) 3. Αγορά ηλεκτρικών συσκευών ενεργειακής κλάσης Α (ενεργειακά αποδοτικότερες). 4. Χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα 5. Βελτίωση της μόνωσης στα υπάρχοντα κτίρια και εξαρχής σωστή εγκατάσταση.

10 6. Κλείσιμο συσκευών από κεντρικό διακόπτη (όχι κατάσταση stand by)
7. Σβήσιμο των φώτων όταν δεν τα χρειαζόμαστε. 8. Περιορισμό των πλαστικών συσκευασιών και προϊόντων μιας χρήσης 9. Χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου αντί της αυτοκίνησης 10. Συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης όπου υπάρχουν. 11. Εναλλακτικοί τρόποι Θέρμανσης – Εξοικονόμηση ενέργειας. Απεξάρτηση από το Πετρέλαιο ( ξυλόσομπες , απλό ή ενεργειακό τζάκι, χρήση φυσικού αεριού κτλ )

11 ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

12 Φανταστείτε να μπορούσαμε να ελαττώσουμε γρήγορα την απειλή της κλιματικής αλλαγής και να μεγαλώνουμε, ταυτόχρονα, υγιείς σοδειές χωρίς τις θυσίες που μας λένε οι βιομηχανίες άνθρακα και πετρελαίου ότι είναι αναπόφευκτες! Και όμως μπορούμε και η λύση είναι κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Οπως ξέρουμε πλέον η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα είναι καταστροφική για τον πλανήτη. Το CO2 παγιδεύει τη θερμότητα και οδηγεί στο λιώσιμο των πάγων, σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας και σε άλλες συνέπειες που διαταράσσουν τη ζωή μας όπως την ξέραμε.

13 Μεγάλο μέρος του CO2 στην ατμόσφαιρα (μέχρι και 30%) διοχετεύεται από τη βιομηχανική γεωργία και κτηνοτροφία. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το περιβάλλον μας λένε ότι τα όρια για το CO2 στην ατμόσφαιρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 350 μικροσωματίδια ανά εκατομμύριο και είμαστε ήδη στα 400 ppm. Τι σημαίνει αυτό; Δίνουμε μια μάχη ενάντια στο χρόνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, το CO2 στο έδαφος, όπου το βρίσκουμε σε φυσική μορφή, είναι αναγκαίο για τη γονιμότητα του εδάφους και οδηγεί σε πιο υγιή και ανθεκτική στη ξηρασία γεωργική γη. Μπορούμε να κρατήσουμε το CO2 στο έδαφος μέσα από μια φυσική διαδικασία που το παγιδεύει σε μια «δεξαμενή άνθρακα». Αυτή η διαδικασία είναι η οργανική γεωργία ή αλλιώς «γεωργία άνθρακα».

14 Όλοι θυμόμαστε το μάθημα για τη φωτοσύνθεση στο σχολείο
Όλοι θυμόμαστε το μάθημα για τη φωτοσύνθεση στο σχολείο. Τα φυτά παίρνουν την «τροφή» τους από το ηλιακό φως, το νερό και το CO2 μετατρέποντας αυτά τα μόρια σε τρόφιμα. Το CO2 ανταλλάσσεται με τους μύκητες και τα βακτήρια του εδάφους που το χρησιμοποιούν κάνοντας πιο πλούσιο το έδαφος και πιο υγιή τα φυτά. Με αυτόν τον τρόπο το CO2 εγκλωβίζεται στο έδαφος. Σε αυτό το φυσικό σύστημα ανταλλαγής οικολογικών προϊόντων, ο άνθρακας διαχωρίζεται βοηθώντας τα φυτά να μεγαλώσουν διατηρώντας παράλληλα το έδαφος υγιές. Η βιομηχανική γεωργία και κτηνοτροφία εμποδίζουν κυριολεκτικά αυτή την υπόγεια διεργασία απελευθερώνοντας CO2 στην ατμόσφαιρα. Μπορούμε να κρατήσουμε το CO2 στο έδαφος μέσα από μια φυσική διαδικασία που το παγιδεύει σε μια «δεξαμενή άνθρακα»

15 Οι φάρμες οργανικής παραγωγής, όπως η περίφημη Rodale Farming System Trial στην Πενσυλβανία έδειξε ότι καλλιεργώντας άνθρακα στο έδαφος έχει και άλλα οφέλη. Λειτουργεί, επίσης, σαν σφουγγάρι και βοηθά στη διατήρηση της παραγωγής των καλλιεργειών όταν οι συμβατικές καλλιέργειες πεθαίνουν από «δίψα» κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας. Δυστυχώς οι ακραίες ξηρασίες μπορεί να γίνουν η νέα καθημερινότητα καθώς η κλιματική αλλαγή μεταβάλλει τις καιρικές συνθήκες δίνοντάς μας ένα ακόμα λόγο για την εφαρμογή βιολογικής γεωργίας σε μεγάλη κλίμακα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Marin Carbon που χρηματοδοτείται από το USDA, η υπερβολική χρήση εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων επίσης διοχετεύουν άνθρακα επιτείνοντας τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.

16 Τα καλά νέα είναι ότι αν οι άνθρωποι φύγουν από τη μέση, το CO2 μπορεί να παραμείνει στο χώμα και να κάνει καλό αντί να παγιδεύεται στην ατμόσφαιρα και να κάνει κακό. Μια έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει ότι η χρήση «δεξαμενών άνθρακα» μέσω των φυσικών μεθόδων καλλιέργειας θα μπορούσε να μειώσει τον άνθρακα στην ατμόσφαιρα στα προβιομηχανικά επίπεδα, σε 50 μόλις χρόνια!

17 Τα καλά νέα είναι ότι το CO2 μπορεί να παραμείνει στο χώμα και να κάνει καλό αντί να παγιδεύεται στην ατμόσφαιρα και να κάνει κακό Ο κόσμος έχει μεγαλύτερο πρόβλημα κατανομής παρά παραγωγής τροφής. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι αποδόσεις μεταξύ των δύο μεθόδων είναι συγκρίσιμες. Το πρόγραμμα για το Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνει ότι «στις Ηνωμένες Πολιτείες 30% όλων των τροφίμων πετιέται κάθε χρόνο [και] το ήμισυ περίπου του νερού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αυτών των τροφίμων επίσης πετιέται δεδομένου ότι στη γεωργία ξοδεύονται οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού από τους ανθρώπους».

18 Η αύξηση της χρήσης των χημικών ουσιών θα οδηγήσει σε ένα έδαφος το οποίο δεν μπορεί να παραμείνει εύφορο καθώς τα φυτά παθαίνουν ανοσία σε αυτά. Η αφομοίωση των χημικών ουσιών από τα φυτοφάρμακα και η εισαγωγή από «γενετικά τροποποιημένων προϊόντων» από τη βιομηχανική Και εδώ είναι και ένα επιπλέον όφελος: αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα. Δεν έχουμε ανάγκη από ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το μαθαίνουμε αυτό από τα γεωργικά συστήματα σε όλο τον κόσμο - από τις ΗΠΑ μέχρι την Κόστα Ρίκα, την Ταϊλάνδη την Αίγυπτο και τώρα την Κίνα.

19  Δεν έχουμε ανάγκη από ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Αν εγκαταλειφθεί η βιομηχανική καλλιέργεια σε αρκετές γεωργικές εκμεταλλεύσεις και επιστρέψουν αυτές σε βιολογικές καλλιέργειες μπορούμε να βάλουμε τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα πίσω εκεί που ανήκει, να διατηρήσουμε τις αποδόσεις σε περιόδους ξηρασίας, να τρώμε υγιεινά τρόφιμα και να μειωθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Ετσι, ενώ οι περισσότερες έρευνες έχουν γίνει, και πρέπει να γίνουν, ήδη γνωρίζουμε αρκετά για να πούμε «ας ξεκινήσουμε τη μετατροπή τώρα». Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να διαδώσετε τα νέα. Να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα όπου μπορείτε. Η τιμή θα κατέβει περισσότερο όσο περισσότερα

20 προϊόντα καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους
προϊόντα καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να τα αγοράσουν προκαλώντας ένα υγιή κύκλο αύξησης της προσφοράς για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Όσο πιο γρήγορα έχουμε την υποστήριξη για τις «δεξαμενές άνθρακα» και για τη βιολογική καλλιέργεια τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή αποτελεσματικά. 

21 Το Πρωτόκολλο του Κιότου

22 Η γνωστή σε όλους Διεθνής Συνθήκη με το όνομα «Πρωτόκολλο του Κιότο» (1997), είναι και η μόνη συμφωνία παγκοσμίως, για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το πρωτόκολλο είναι ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και αποτελεί τη βάση για το πώς πρέπει να πορευτεί η ανθρωπότητα, για το πώς πρέπει να δράσει σε τοπικό, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ενάντια στην αλλαγή του κλίματος και για τις προσεχείς δεκαετίες. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η αλλαγή του κλίματος, τα κράτη που υπογράφουν την συμφωνία δεσμεύονται με υποχρεωτικούς στόχους μείωσης των εκπομπών των Αερίων του Φαινομένου του Θερμοκηπίου (ΑΦΘ) μέσω της υπογραφής ενός πρωτοκόλλου.

23 Κάθε κράτος αναλαμβάνει διαφορετικό ποσοστό μείωσης εκπομπών στο πλαίσιο του γενικού στόχου. Για να επιτευχθεί ο γενικός στόχος δημιουργήθηκαν μια σειρά από «ευέλικτους μηχανισμούς», όπως το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών, ο Μηχανισμός Καθαρής Ανάπτυξης και η από κοινού Υλοποίηση. Ο κύριος μηχανισμός είναι το Εμπόριο Δικαιωμάτων Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου και προβλέπει την εθνική υποχρέωση για μείωση των εκπομπών σύμφωνα με βάση ένα εθνικό ανώτατο όριο εκπομπών. Αν μια χώρα δεν εκπέμψει εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που να φθάνουν το ανώτατο όριο εκπομπών που της αναλογεί, μπορεί να πουλήσει το αχρησιμοποίητο μέρος των εκπομπών της σε κάποια άλλη χώρα που έχει ξεπεράσει το δικό της επιτρεπτό ανώτατο όριο εκπομπών. Κάποιες χώρες συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές τους, άλλες να περιορίσουν την αύξησή τους και άλλες να τις κρατήσουν σταθερές σε σχέση με τις εκπομπές τους το Επίσης, κάθε χώρα μπορεί να αφαιρεί από το ποσοστό-στόχο της το CO2 που απορροφάται από τις λεγόμενες «καταβόθρες CO2», όπως είναι τα δάση και η καλλιεργήσιμη γη.

24   Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα

25 Το 2002, η Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 επικύρωσε το Πρωτόκολλο του Κιότο και δεσμεύθηκε για συνολική μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου κατά 8% την περίοδο 2008 – Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2007, υιοθετήθηκε μονομερώς ένα πιο προωθημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στο να μην υπερβεί η μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη τους 2 °C μέχρι το 2100, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα (1850), καθώς πέραν των 2 °C, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να σημειωθεί επικίνδυνη και απρόβλεπτη κλιματική μεταβολή. Ο στόχος του προγράμματος απαιτεί σημαντικές μειώσεις εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και μετά το 2012, δηλαδή και μετά το πέρας της ισχύος του Πρωτοκόλλου του Κιότο, αρχικά από τα αναπτυγμένα κράτη και μακροπρόθεσμα από όλα τα κράτη παγκοσμίως.

26 Το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,
την ενοποίηση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων, την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20% μέχρι το 2020, τη μείωση μονομερώς των εκπομπών CO2 από την ενέργεια κατά τουλάχιστον 20% μέχρι το 2020 σε σχέση με το 1990, και εφόσον άλλες χώρες εκτός Ε.Ε. αναλάβουν αντίστοιχες δεσμεύσεις μείωσης των εκπομπών τους, μέχρι και 30%, τον υποχρεωτικό στόχο 20% της ενέργειας από ΑΠΕ μέχρι το 2020, την υποχρεωτική χρήση 10% βιοκαυσίμων στα καύσιμα για μεταφορές μέχρι το 2020.

27 Ο διακανονισμός των επιμέρους υποχρεώσεων, και ο συγκεκριμένος στόχος κάθε χώρας καθορίζεται εσωτερικά με απόφαση καταμερισμού.

28 Το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών (ETS)», είναι ένα «σύστημα ανώτατου ορίου και εμπορίας» που σημαίνει ότι τα δικαιώματα κατανέμονται στις επιχειρήσεις από τις εθνικές κυβερνήσεις και ότι τα εθνικά σχέδια υπόκεινται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με το σύστημα αναπτύσσεται μια αγορά δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα και οι επιχειρήσεις μπορούν να πωλούν δικαιώματα, εάν μειώσουν τις εκπομπές τους, ή να τα αγοράζουν, εάν τα δικαιώματά τους δεν επαρκούν για την κάλυψη των εκπομπών τους. Το σύστημα αυτό καλύπτει περίπου βιομηχανικές μονάδες σε ολόκληρη την Ε.Ε., που περιλαμβάνουν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διυλιστήρια πετρελαίου και χαλυβουργεία και παράγουν σχεδόν τις μισές εκπομπές CO2 στην Ε.Ε.

29 Η σχέση κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής πολιτικής έγινε εντονότερη μιας και οι εγκαταστάσεις έντασης ενέργειας εκπέμπουν το μισό της ρύπανσης στην Ευρώπη. Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο παρελθόν απέβλεπε στη παραγωγή ενέργειας, με ελαχιστοποίηση της εξάρτησης, κυρίως από τα ορυκτά καύσιμα με τα νεότερα μέτρα ενσωματώνεται και η αντιμετώπιση των επαπειλούμενων κλιματικών αλλαγών. Η εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν το κυριότερο μέσο για την επίτευξη του διττού στόχου της μείωσης των εκπομπών και της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας. Σήμερα το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας στην Ε.Ε. είναι 8,5% και ο στόχος είναι να αυξηθεί στο 20%. Σε συνδυασμό, πρέπει να εξοικονομηθεί το 20% της κατανάλωσης ενέργειας έως το 2020 με την ενεργειακή αποδοτικότητα.

30 Η Ελλάδα απέναντι στην κλιματική αλλαγή

31 Την 6η θέση από το τέλος, ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλαμβάνει φέτος η Ελλάδα ως προς τις πολιτικές της για την κλιματική αλλαγή. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση «Δείκτες Κλιματικών Επιδόσεων (CCPI)»1 που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οργάνωση Germanwatch και το δίκτυο οργανώσεων CAN2 και η οποία βαθμολογεί τις πολιτικές 58 κρατών που, αθροιστικά, είναι υπεύθυνα για το 90% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 από τον τομέα της ενέργειας. Η απουσία επενδύσεων στον τομέα των καθαρών μορφών ενέργειας, η εμμονή στην εκμετάλλευση του λιγνίτη για τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρισμό, η στασιμότητα στην εφαρμογή πολιτικών μείωσης του αποτυπώματος του τομέα των μεταφορών και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι για τα δάση, είναι οι βασικοί λόγοι που για ακόμη μια χρονιά η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. 

32 «Η Ελλάδα δυστυχώς δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο αναγκαιότητα αλλά και ευκαιρία. Η απεξάρτηση από το λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής και η αξιοποίηση του ανεξάντλητου δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι η καλύτερη εγγύηση για μειωμένο ενεργειακό κόστος, ενεργειακή αυτάρκεια και μακροχρόνια βιωσιμότητα του ενεργειακού μας μοντέλου», δήλωσε ο Νίκος Μάντζαρης, υπεύθυνος Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής του WWF Ελλάς.

33 «Έχουμε το ηθικό χρέος και την ιστορική ευθύνη να ανατρέψουμε αυτήν την ντροπιαστική παράδοση και η Διάσκεψη στο Παρίσι προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία. Η Ελλάδα πρέπει να ενώσει τη φωνή της με τα προοδευτικά κράτη που στηρίζουν πλέον ανοιχτά στόχο για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5°C και να υποστηρίξει στόχο 100% ΑΠΕ για όλους έως το 2050», τόνισε ο Τάκης Γρηγορίου υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. 

34 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google