Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος ΕΘΙΣΜΟΙ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος ΕΘΙΣΜΟΙ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος ΕΘΙΣΜΟΙ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

2 ΤΣΙΓΑΡΟ Το τσιγάρο είναι μία άκρως εθιστική συνήθεια η οποία αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων του πλανήτη. Αποτελείται από μικρά κομμάτια επεξεργασμένου καπνού που είναι τυλιγμένα σε χαρτί.

3 ΣΥΣΤΑΣΗ Κύρια ουσία του τσιγάρου είναι η νικοτίνη. Η νικοτίνη εκτός από το γεγονός ότι είναι υπεύθυνη για διάφορα είδη καρκίνων, με κύριο αυτό του πνεύμονα, είναι άκρως εθιστική και είναι αυτή που προκαλεί την προσκόλληση του ατόμου στο τσιγάρο.

4 ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ; Μιμητισμός. Οι νέοι παρακολουθούν τους συνομήλικους τους και οδηγούνται στη συστηματική χρήση. Περιέργεια. Οι περισσότεροι θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά και γίνεται «συνήθεια» Ένδειξη «ανδρισµού». Το κάπνισμα στις μέρες μας θεωρείται μαγκιά. Κοινωνική «καταξίωση». Άγχος.. Η νικοτίνη είναι αγχολυτική βοηθάει στην απελευθέρωση του άγχους. Ανασφάλεια. Το τσιγάρο χαρίζει μια αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθηση. Συσσώρευση προβλημάτων Διαφήµιση. Το τσιγάρο είναι παντού. Δεχόμαστε αλλεπάλληλα μηνύματα τα οποία προβάλλουν το κάπνισμα. Συμφέροντα καπνοβιομηχανιών. Τα εργοστάσια παραγωγής καπνού έχουν τεράστια κέρδη από την παραγωγή και κατανάλωση τσιγάρων. Κρατικά οφέλη: τέλη, εξαγωγές… Έλλειψη κρατικών µμέτρων. Η παραπληροφόρηση και η έλλειψη πληροφόρηση μεταξύ νέων και μεγαλύτερων οδηγεί στην ασύστολη κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων τσιγάρων.

5 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η νικοτίνη, όταν εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του κυκλοφορικού συστήματος, απορροφάται ταχέως και υπερβαίνει τον αιματεγκεφαλικό φραγμό. Προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης. Προκαλεί, επίσης, ζάλη και ναυτία καθώς και ανορεξία.

6 ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ… ΑΛΛΑ Είναι πολύ πιθανό ο εθισμός στο τσιγάρο να οδηγήσει στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικά σε ναρκωτικές ουσίες που καπνίζονται σαν το τσιγάρο όπως είναι η μαριχουάνα. Τα παιδιά που ζουν σε περιβάλλον καπνιστών, παρουσιάζουν συχνότερα υπερκινητικότητα ή κακή συμπεριφορά. Έρευνες έδειξαν ότι όσο περισσότερο είναι εκτεθειμένο ένα παιδί στον καπνό τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση της πνευματικής του κατάστασης με συμπτώματα ανάρμοστης συμπεριφοράς. Επίσης, ο καπνός επιδρά σε χημικές ουσίες του εγκεφάλου δημιουργώντας έτσι διανοητικά προβλήματα στα παιδιά.

7 ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ως τρόπος πρόληψης θα ήταν η καλή ενημέρωση των νέων που αποτελούν το μέλλον αυτού του κόσμου. Σε όλες τις επαναστατικές αλλαγές, το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη είναι πιο επώδυνη διαδικασία. Καλό είναι να κόψετε το τσιγάρο με το μαχαίρι. Μακροπρόθεσμα είναι η ευκολότερη και αποτελεσματικότερη τεχνική διακοπής καπνίσματος.

8 ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

9 ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

10 ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ «ΟΧΙ!»


Κατέβασμα ppt "Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος ΕΘΙΣΜΟΙ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google