Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολ. Έτος 2015-16.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολ. Έτος 2015-16."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολ. Έτος 2015-16

2 (1) Σύνολο % Νερό Σύνορα Ακτογραμμή (2) Εκτίμηση 9- 2014 Απογραφή 2011 Πυκνότητα 357.021 km 2 2,416 3.621 km 2.389 km 81.084.000 80.219.695 227,1 κατ./km 2

3 Το Γερμανικό Βαθύπεδο κλείνεται στα νότια από τους ορεινούς όγκους της κεντρικής Ευρώπης ενώ στα βόρεια κατεβαίνει προς τις πεδινές λεκάνες που βρέχονται από τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα και γενικώς έχει όψη μάλλον ομοιόμορφη.

4  Τα Μεσαία Όρη δεν έχουν πραγματική μορφολογική ενότητα. Το ίδιο το βόρειο όριο με το βαθύπεδο είναι συχνά ασαφές και μερικές φορές πολύ έντονο με μεγάλες προεξοχές. Ερκύνιες ορογενετικές κινήσεις παραμόρφωσαν έντονα την περιοχή ώστε να καταλήξει σε σειρά πολλών λόφων που σκεπάστηκε πολλές φορές από τα νερά της θάλασσας. Έπειτα από την αλπική ορογένεση, η περιοχή καλύφτηκε από ακανόνιστες οροσειρές που προκάλεσαν τεκτονικές μετατοπίσεις.

5  Νότια του Δούναβη υψώνεται βαθμιαία το Σουηβοβαυαρικό Υψίπεδο, το οποίο αποτελεί κεντρικό τμήμα της εκτεταμένης περιοχής των υποαλπικών υψωμάτων, που απλώνονται στους πρόποδες των εξωτερικών πλαγιών των Άλπεων.

6 Οι έξι μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας  Βερολίνο(πρωτεύουσα)  Αμβούργο  Μόναχο  Κολωνία  Φρανκφούρτη  Στουτγκάρδη  Ντίσελντορφ  Ντόρτμουντ

7  Ζωολογικός κήπος του Βερολίνου Άνοιξε για το κοινό το 1844 και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου. Η κατασκευή του ήταν ένα δώρο από το βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο τον Δ΄.

8  Πύλη του Βρανδεμβούργου Είναι μια μνημειώδης πύλη του 18ου αιώνα που συμβολίζει την ειρήνη. Μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου η πύλη του Βρανδεμβούργου έχει γίνει σύμβολο της ενωμένης Γερμανίας. Σχεδιάστηκε από τον Carl Hard επί βασιλείας του αυτοκράτορα Γουλιέλμου του Β΄. Η πύλη έχει μήκος 65,5μ και ύψος 28μ.

9  Τείχος του Βερολίνου Το τείχος που χώριζε την πόλη σε Ανατολική και Δυτική ήταν το αποτέλεσμα του ψυχρού πολέμου. Κτίστηκε από την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας για να αποτρέψει τους πολίτες της να αυτομολούν από την Ανατολή στη Δύση.

10  Ένα άλλο μέρος μεγάλου ενδιαφέροντος είναι οι προβλήτες του Σαντ Πάουλι.

11  Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μινιατούρας του Αμβούργου, μία έκθεση την οποία μπορείς να απολαύσεις επισκέπτοντας το μουσείο αυτό.

12  Το παλάτι Residenz αποτελούσε τη βασιλική κατοικία και την κατοικία των Δούκων της Βαυαρίας, αποτελεί επίσης και δείγμα της αρχιτεκτονικής του 17ου αι. και της Ροκοκό αισθητικής.

13 Γερμανική Συνομοσπονδία και Γερμανικό Ράιχ  Το 1806 ο Ναπολέων Βοναπάρτης αναγκάζει τον Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Φραγκίσκο Β΄, να παραιτηθεί. Κατόπιν ενώνει πολλά από τα γερμανικά βασίλεια, στα οποία ενσωματώνει και πολλές ανεξάρτητες (άλλοτε περισσότερες από 80). Το Κογκρέσο της Βιέννης συνεχίζει την πολιτική της ένωσης με τελικό αποτέλεσμα την ίδρυση της Γερμανικής Συνομοσπονδίας, η οποία αποτελείται από 38 γερμανικά κράτη. Η ισχυρότερη δύναμη εντός της χαλαρής αυτής συνομοσπονδίας είναι η Αυστρία. Στα τέλη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η γερμανική μοναρχία βρίσκει το τέλος της. Ο Γουλιέλμος Β΄ παραιτείται και το Ράιχ μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική δημοκρατία.

14 Γερμανικά φύλα και Βασίλειο των Φράγκων  Από το 58 π.Χ. και μετά, τα νερά του Ρήνου αποτελούν το φυσικό σύνορο μεταξύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των γερμανικών φύλων. Στα τέλη του 1ου αι. π.Χ. οι Ρωμαίοι δοκιμάζουν να επεκταθούν ανατολικά του ποταμού, στη μεγάλη και σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης, τη λεγόμενη Μεγάλη Γερμανία, αλλά η προσπάθεια αποτυγχάνει. Μεταξύ του 1 ου και του 6ου αιώνα τα γερμανικά φύλα εξαπλώνονται στην Ευρώπη και αναμειγνύονται με τους Κέλτες. Μεγάλες εκτάσεις των σημερινών ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας παραμένουν μέχρι τα τέλη του Μεσαίωνα πολιτιστικά στον σλαβικό χώρο.

15 Ανατολική και Δυτική Γερμανία  Στις 23 Μαΐου 1949 ψηφίζεται το σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Δυτική Γερμανία), η οποία ιδρύεται στις τρεις ζώνες διοίκησης των Συμμαχικών δυνάμεων, Η.Π.Α., Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας. Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (Ανατολική Γερμανία) ιδρύεται στις 7 Οκτωβρίου 1949 στη Σοβιετική ζώνη διοίκησης. Ο κατοπινός ψυχρός πόλεμος μεταξύ ανατολής και δύσεως χωρίζει την κεντρική Ευρώπη. Οι νικήτριες Συμμαχικές δυνάμεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αφήνουν τη χώρα, γεγονός που για τη Γερμανία σημαίνει την επαναφορά της ανεξαρτησίας της.

16  Γερμανική γλώσσα Η γερμανική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών.Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο.

17  Η οικονομία της Γερμανίας βασίζεται κυρίως στον βιομηχανικό τομέα και στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Ενώ μεγάλες εκτάσεις της χώρας καταλαμβάνονται από αγροτικές καλλιέργειες, μόνο το 2-3% του πληθυσμού ασχολείται με τον τομέα αυτό, λόγω της μηχανοποίησης των καλλιεργειών. η Γερμανία αποτελεί την μεγαλύτερη εθνική οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Εκτός αυτού, ήταν η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα του κόσμου από το 2003 έως το 2008. Όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο, η Γερμανία είναι, βάσει Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, 19η στον κόσμο,

18  Το πολίτευμα της Γερμανίας είναι Ομοσπονδιακή Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αρχηγός του κράτους είναι ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, ο οποίος είναι ο εγγυητής του πολιτεύματος και εκπροσωπεί το γερμανικό κράτος διεθνώς.Η θητεία του διαρκεί πέντε χρόνια. Αρχηγός της κυβέρνησης είναι ο Καγκελάριος, ο οποίος ασκεί εκτελεστική εξουσία.

19  Η Γερμανία είναι η πατρίδα μεγάλων ποιητών και φημισμένων μουσικών. Ονόματα όπως ο Goethe και ο Günther Grass, ο Bach και ο Beethoven, μαρτυρούν τη μακρά παράδοση μιας εκλεκτής πολιτιστικής σκηνής.  Υπάρχουν περίπου 300 θέατρα και 130 επαγγελματικές ορχήστρες, καθώς και 630 μουσεία τέχνης με συλλογές διεθνούς σπουδαιότητας.  Η λογοτεχνία και ο κινηματογράφος αποτελούν τομείς, στους οποίους οι Γερμανοί καλλιτέχνες διαπρέπουν κάθε χρόνο.  Αλλά και οι επιστήμες, η εκπαίδευση και η έρευνα έχουν βαθιές ρίζες στη Γερμανία: Τα περίπου 370 πανεπιστήμια της χώρας χαίρουν υψηλής εκτίμησης, ακόμα και από τους διεθνείς σπουδαστές.

20  Τι τρώνε στην Γερμανία. Οι Γερμανοί δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα για φαγητό και για ποτό. Μόλις το 11% του εισοδήματός τους ενώ τη δεκαετία του 1950 ξόδευαν σχεδόν το 50%. Παράλληλα άλλαξαν και οι γαστριμαργικές τους συνήθειες. Το λουκάνικο πάντως παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων τους. Όμως το λουκάνικο απέκτησε και ανταγωνιστές, όπως το ντονέρ και την πίτσα.

21 Ανεπίσημη μορφή  Hallo ~ Γεια, χρησιμοποιείται σε ανεπίσημες περιπτώσεις όπως όταν χαιρετάμε κάποιο φίλο, κάποιο συγγενικό πρόσωπο κτλ  Tschüss ~ Αντίο Επίσημη μορφή  Guten Morgen ~ Καλημέρα, χρησιμοποιείται μέχρι τις 12:00 π.μ.  Guten Tag ~ Καλή ημέρα, χρησιμοποιείται μέχρι τις 17:00 μ.μ.  Auf Wiedersehen ~ Αντίο  Guten Abend ~ Καλησπέρα  Gute Nacht ~ Καλό βράδυ

22  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE% BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1#.CE.A0.CE.BF.CE.BB.CE.B 9.CF.84.CE.B9.CF.83.CE.BC.CF.8C.CF.82 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE% BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1#.CE.A0.CE.BF.CE.BB.CE.B 9.CF.84.CE.B9.CF.83.CE.BC.CF.8C.CF.82  http://www.taxidologio.gr/berlin.html http://www.taxidologio.gr/berlin.html  http://deutschlandlernen.blogspot.gr/2012/06/blog- post.html http://deutschlandlernen.blogspot.gr/2012/06/blog- post.html  http://www.germany.travel/gr/travel- information/germany-at-a-glance/germany-at-a- glance.html http://www.germany.travel/gr/travel- information/germany-at-a-glance/germany-at-a- glance.html  http://www.dw.com/el/%CF%84%CE%AF- %CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9- %CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE %AF/a-15361457 http://www.dw.com/el/%CF%84%CE%AF- %CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9- %CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE %AF/a-15361457  http://ellinika-germanika.blogspot.gr/ http://ellinika-germanika.blogspot.gr/

23 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΜΗΜΑ Β3


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Σχολ. Έτος 2015-16."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google