Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΗΣΤΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ;. …διδασκαλίες δαιμονίων, διαμέσου της υπόκρισης ψευδολόγων,…οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, ΠΡΟΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΆ, τα οποία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΗΣΤΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ;. …διδασκαλίες δαιμονίων, διαμέσου της υπόκρισης ψευδολόγων,…οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, ΠΡΟΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΆ, τα οποία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΗΣΤΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ;

2 …διδασκαλίες δαιμονίων, διαμέσου της υπόκρισης ψευδολόγων,…οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, ΠΡΟΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΆ, τα οποία ο Θεός τα έκτισε για να τα παίρνουν με ευχαριστία οι πιστοί κι εκείνοι που γνώρισαν την αλήθεια. (1 Τιμοθέου 4:1-3) Η αποχή από ορισμένα φαγητά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ! Αντίθετα ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ! Όπως το αναφέρει εδώ απόστολος Παύλος δια του Αγίου Πνεύματος. Η αλλαγή φαγητού δεν έχει καμία σχέση με νηστεία. Νηστεία σημαίνει ΝΗΣΤΙΚΟΣ.(Ματθαίου 4:2)

3 Και είπε, ενώ ακόμα ζούσε το παιδί, ΝΗΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΑ, διότι είπα, ποιος ξέρει; ίσως ο Θεός με ελεήσει, και ζήσει το παιδί. Αλλά τώρα πέθανε, γιατί να νηστεύω; μήπως μπορώ να το επαναφέρω στη ζωή; Εγώ θα πάω προς αυτό, αυτό δεν θα επιστρέψει σε μένα. (2 Σαμουήλ 12:22-23) Νηστεία με αίτημα: Να μη πεθάνει το παιδί του.

4 Και φοβήθηκε ο Ιωσαφάτ, και άρχισε να εκζητεί τον Κύριο, και ΚΗΡΥΞΕ ΝΗΣΤΕΙΑ…για να ζητήσουν βοήθεια από τον Κύριο… (2 Χρονικών 20:1-4) Νηστεία με αίτημα: Να τους ελευθερώσει από εχθρικό κίνδυνο.

5 Τότε ΚΗΡΥΞΑ ΕΚΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ κοντά στο ποταμό Ααβά, ταπεινωθήκαμε μπροστά στο Θεό μας, για να ζητήσουμε απ΄ Αυτόν ευθεία οδό(σωστή ζωή), για μας και τα παιδιά μας.. (Εσδρας 8:21) Νηστεία με αίτημα: Να ζητήσουν «ευθεία οδό» από το Θεό.

6 Και την εικοστή τέταρτη μέρα αυτού του μήνα μαζεύτηκαν οι υιοί Ισραήλ ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ και με σάκους, και με χώμα…Και χωρίστηκε το σπέρμα του Ισραήλ από πάντων των ξένων.. ξομολογήθηκαν τις αμαρτίες τους και τις αμαρτίες των πατέρων τους. (Νεεμίας 9:1-2) Νηστεία με αίτημα:Να δεχτεί ο Θεός την εξομολόγησή τους, για την αμαρτία που έκαναν και αναμείχθηκαν με άλλους λαούς.

7 Και σε όλες τις επαρχίες, όπου έφτασε η επιστολή του βασιλιά και το διάταγμά του, υπήρχε μεγάλο πένθος μεταξύ των Ιουδαίων, ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ, και θρήνος, …(Εσθήρ 4:3,3:9) Νηστεία με αίτημα: Να μη επιτρέψει ο Θεός να εξολοθρευτούν. επειδή ήταν Ιουδαίοι.

8 Πήγαινε, μάζεψε όλους τους Ιουδαίους που βρίσκονται στα Σούσα, ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΨΤΕ για μένα, ΚΑΙ ΜΗ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΠΙΕΙΤΕ τρεις μέρες, νύχτα και μέρα…(Εσθήρ 4:16) Νηστεία με αίτημα: Να προστατέψει ο Θεός τη βασίλισσα Εσθήρ, καθώς θα παρουσιαζόταν παράνομα στο βασιλιά.

9 Εγώ δε, όταν αυτοί ήταν σε θλίψη, ντυνόμουν σάκο, ταπείνωσα ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ… (Ψαλμός 35:13) Νηστεία με αίτημα : Να ελευθερώσει ο Θεός από θλίψη συνανθρώπους.

10 Και έκλαψα ταλαιπωρώντας ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ την ψυχή μου…ας ελευθερωθώ από αυτούς που με μισούν… (Ψαλμός 69:10,14) Νηστεία με αίτημα: Ο Θεός να τον ελευθερώσει από τους ανθρώπους που τον μισούσαν.

11 Ιδού, την ημέρα ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ευρίσκετε ηδονή, και καταθλίβετε όλους τους μισθωτούς σας. Ιδού ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ για δίκες και έριδες, και γρονθίζετε ασεβώς. Μη νηστεύετε, καθώς την σήμερον, για να ακουστεί άνωθεν η φωνή σας.. ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΩ ΔΙΑΛΕΞΑ; (Ησαϊας 58:3-9) Δεν διαλέγουμε εμείς τον τρόπο της νηστείας, αλλά ο Θεός. Νηστείες που είναι επινόηση δική μας, δεν είναι δεκτές από το Θεό.

12 Επειδή αγάπησαν να πλανώνται,….Και είπε Κύριος προς εμε, μη προσεύχεσαι υπέρ του λαού αυτού για καλό. ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΩ ΤΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥΣ,…(Ιερεμίας 14:10-12) Όταν αγαπάς και παραμένεις στη πλάνη, η νηστεία σου δεν είναι δεκτή από το Θεό.

13 Και έστρεψα το πρόσωπό μου προς Κύριο το Θεό, για να κάνω προσευχή και δεήσεις ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ, και σάκο και σποδό, και δεήθηκα προς Κύριο το Θεό μου, και ξομολογήθηκα και είπα,…(Δανιήλ 9:3-4) Νηστεία με αίτημα: Να γίνει δεκτή η εξομολόγησή του από το Θεό.

14 Και τώρα δια τούτο, λέγει Κύριος,επιστρέψατε προς εμέ με όλη την καρδιά σας, ΚΑΙ ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ, και με κλάμα και με πένθος. Και διαρρήξτε τις καρδιές σας, και όχι τα ρούχα σας, και επιστρέψτε προς Κύριο το Θεό σας, γιατί είναι ελεήμων και οικτήρμων, μακρόθυμος και πολυέλεος, και μεταμελούμενος για το κακό. (Ιωήλ 2:12-13) Νηστεία με αίτημα: Αποκατάσταση μπροστά στο Θεό.

15 Και οι άνδρες της Νινευή πίστεψαν στο Θεό, και κήρυξαν ΝΗΣΤΕΙΑ, και ντύθηκαν σάκους, από τον μεγαλύτερο μέχρι και τον μικρότερο. (Ιωνάς 3:5) Νηστεία με αίτημα : Ο Θεός να μη καταστρέψει τη Νινευή εξαιτίας της αμαρτωλότητάς τους.

16 Και αφού ΝΗΣΤΕΨΕ σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες, ΕΠΕΙΤΑ ΠΕΙΝΑΣΕ. (Ματθαίος 4:2) Νηστεία όπως φαίνεται εδώ στην περίπτωση του Χριστού, σημαίνει ΝΗΣΤΙΚΟΣ και όχι αλλαγή φαγητού.

17 Τότε, έρχονται σ΄ αυτόν οι μαθητές του Ιωάννη λέγοντας: Γιατί εμείς και οι Φαρισαίοι ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ συχνά, ενώ οι μαθητές σου δεν νηστεύουν; Και ο Ιησούς είπε σ΄ αυτούς: Μήπως μπορούν οι γιοι του νυμφώνα ΝΑ ΠΕΝΘΟΥΝ, ενόσω είναι ο νυμφίος μαζί τους; (Ματθαίος 9:14-15) Νηστεία σημαίνει πένθος.

18 τούτο, μάλιστα,το γένος δεν βγαίνει, παρά μονάχα ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΉ. (Ματθαίος 17:21) Νηστεία με αίτημα: Την απελευθέρωση ατόμου από δαιμόνιο.

19 Και ο Κορνήλιος είπε: Εδώ και τέσσερις ημέρες ήμουν ΣΕ ΝΗΣΤΕΙΑ μέχρι αυτή τη ώρα, και την ένατη ώρα προσευχόμουν στο σπίτι μου…(Πράξεις 10:30) Νηστεία και προσευχή με αίτημα: Την εκζήτηση του Θεού για σωτηρία.

20 Κι ενώ χειροτόνησαν σ΄ αυτούς πρεσβυτέρους σε κάθε εκκλησία, αφού προσευχήθηκαν ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ, τους αφιέρωσαν στον Κύριο, στον οποίο είχαν πιστέψει. (Πράξεις 14:23) Νηστεία με αίτημα: Να δώσει ο Θεός σοφία, σύνεση, υπομονή κ.λ.π στους νέους πρεσβυτέρους κάθε τοπικής εκκλησίας.

21 Και επειδή πέρασε αρκετός καιρός, και το θαλάσσιο ταξίδι ήταν επικίνδυνο, μια και είχε περάσει κιόλας Η ΝΗΣΤΕΙΑ …ο Παύλος παρακαλούσε όλους ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ λέγοντας: Σήμερα για 14 ημέρες προσδοκώντας, ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΤΕ ΝΗΣΤΙΚΟΙ, και δεν φάγατε τίποτα. (Πράξεις 27:9,33) Νηστεία με αίτημα: Την προστασία του Θεού στην θαλασσοταραχή. Εδώ πάλι φαίνεται ότι νηστεία σημαίνει ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ.

22 ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΤΡΩΓΑΝ, παίρνοντας ο Ιησούς το ψωμί, και αφού το ευλόγησε, έκοψε, και έδινε στους μαθητές, και είπε: Λάβετε, φάγετε, τούτο είναι το σώμα μου… (Ματθαίος 26:26-27) Εδώ φαίνεται πως η μεταλαβιά ΔΕΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ. Η νηστεία πριν από την μεταλαβιά είναι ΠΛΑΝΗ.

23 Συμπέρασμα: Η νηστεία γίνεται από τον πιστό προς το Θεό, όταν υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα. Είναι μια έντονη αίτηση από το Θεό, σε κάποια σοβαρή ανάγκη. Γίνεται με αποχή από όλα τα φαγητά, όπως το είδαμε στα παραπάνω εδάφια. Νηστεία με αλλαγή διαιτολογίου, ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ.


Κατέβασμα ppt "ΝΗΣΤΕΙΑ…ΓΙΑΤΙ;. …διδασκαλίες δαιμονίων, διαμέσου της υπόκρισης ψευδολόγων,…οι οποίοι εμποδίζουν τον γάμο, ΠΡΟΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΆ, τα οποία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google