Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση μέσω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση μέσω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση μέσω ΕΣΠΑ Ονοματεπώνυμο: Κουτσοδόντη Ευαγγελία Α.Μ. : 410012 Υπεύθυνος καθηγητής: Ζωγραφάκης Σταύρος Περίοδος Πρακτικής Άσκησης: 12/07/2104 – 31/08/2014

2 Αντικείμενο της εργασίας Η εργασία αφορά τη μελέτη των ετήσιων εθνικών λογαριασμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των πινάκων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., σχεδιάζουμε διαγράμματα για τη μεταβολή του ΑΕΠ, του Ακαθάριστου Σχηματισμού Κεφαλαίου, της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας κατά κλάδο και άλλων στοιχείων. Αντικείμενο της παρούσας Πρακτικής Άσκησης είναι η ενημέρωση για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα κατά τα έτη 2000- 2013 όπως αποτυπώνονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία (πίνακες και δείκτες).

3 Σκοπός της εργασίας Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι να αναφερθεί σύντομα η εργασία που έγινε στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης διάρκειας 2 μηνών που πραγματοποίησα στο εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαικής Ολοκλήρωσης. Στόχος της Πρακτικής Άσκησης είναι η εξοικείωση με τους δείκτες της οικονομικής ευημερίας καθώς επίσης και η εξοικείωση με όλα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την ετήσιους λογαριασμούς μιας χώρας.

4 Βασική Στατιστική Πηγή Πληροφόρησης Ελληνική Στατιστική Αρχή: www.statistics.grwww.statistics.gr

5 Δείκτες ετήσιας μεταβολής

6 Ακαθάριστη προστιθέμενη αξία κατά κλάδο (σε εκατομμύρια ευρώ)

7

8 Ακαθάριστο εγχώριο προιόν (σε εκατομμύρια ευρώ)

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Ακαθάριστος Σχηματισμός Κεφαλαίου

18 Απασχόληση

19 Βασικά Μακροοικονομικά Μεγέθη

20

21 Εισαγωγές - Εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών

22

23 Κατά κεφαλή μεγέθη

24 Τελική κατανάλωση

25 Τελική Κατανάλωση


Κατέβασμα ppt "Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση μέσω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google