Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 \bgf 1

2 Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2

3 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1.Περιγράφει την εξέλιξη της λειτουργίας του χώρου παρασκευής ποτών. Αναφέρει την προέλευση του χώρου. 2.Ονομάζει το προσωπικό του χώρου παρασκευής ποτών. 3

4 ΜΠΑΡ ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι ο ειδικά διακοσμημένος και διαρρυθμισμένος χώρος όπου παρασκευάζονται και σερβίρονται οινοπνευματώδη ή μη ποτά. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΜΠΑΡ Το μπαρ πήρε την ονομασία του από την Αγγλική λέξη Bar που σημαίνει ράβδος. Αρχικά μέσα στα μπαρ υπήρχαν δύο ράβδοι [Bars] πάνω στους οποίους οι πελάτες ακουμπούσαν τα χέρια και τα πόδια τους καθώς έπιναν το ποτό τους για να ξεκουραστούν. 4

5 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡ Δημιουργία εσόδων για τη επιχείρηση Δημιουργία εργοδότησης ανθρώπινου δυναμικού Ευχαρίστηση πελατών Ικανοποίηση αναγκών του πελάτη 5

6 ΕΙΔΗ ΜΠΑΡ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Μπαρ ξενοδοχείου Ανεξάρτητα μπαρ 6

7 Προσωπικό Του Μπαρ Γενικός Υπεύθυνος όλων των μπαρ – Bar Supervisor Υπεύθυνος σε κάποιο από τα μπαρ – Head Bartender Μπάρμαν Α’ – Bartender A’ Μπάρμαν Β’ – Bartender B’ Τραπεζοκόμος Α’ του μπαρ – Bar waiter A’ Τραπεζοκόμος Β’ του μπαρ – Bar waiter B’ Ντισπενς Μπάρμαν - Dispense Bartender Κομή Μπάρμαν - Commis Bartender 7

8 8

9 Φύλλο Εργασίας Ερωτήσεις 1.Τι ονομάζουμε Μπαρ και από πού πήρε το όνομα αυτό; 2.Ποιος είναι ο σκοπός ενός μπαρ σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και πόσα είδη μπαρ υπάρχουν; 1.Ονομάστε τη ιεραρχία του μπαρ. 9

10 10

11 11

12 Brandy Alexander 12 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Brandy Alexander ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ\ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 25 μλ. 25 μλ Κονιάκ Κρεμ ντε κακάο, σκούρο Κρέμα γάλακτος Σέικερ Κοκτέιλ ή σαμπάνιας Τριμμένο μοσχοκάρυδο Μέθοδος: Κτυπάμε στο σέικερ δυνατά όλα τα υλικά μαζί με 3-4 παγάκια, σουρώνουμε στο ποτήρι και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο από επάνω

13 Giblet 13 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Giblet ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ\ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 μλ. 20 μλ. Τζιν Λάιμ Τζους Σόδα ( προαιρετική) Ποτήρι Ολντ Φάσιον Φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού Μέθοδος: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά. Προαιρετικά συμπληρώνουμε με λίγη σόδα.

14 Manhattan 14 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Manhattan ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ\ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 μλ. 20 μλ. Ουίσκι (Canadian Club) Βερμούτ (Μαρτίνι) κόκκινο Ανγοστούρα μπίτερς Μίξινγκ γκλάς Κοκτέιλ ή σαμπάνιας Κερασάκι κοκτέιλ Μέθοδος: Ανακατεύουμε στο μίξινγκ γκλάς τα υλικά μαζί με 3-4 παγάκια και σουρώνουμε μέσα στο ποτήρι. Γαρνίρουμε με κερασάκι.

15 Grasshopper 15 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Grasshopper ΠΟΣΟΤΗΤΕ Σ ΠΟΤΑ\ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ\ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 25 μλ. 25 μλ Κρεμ ντε Κακάο, λευκό Κρεμ ντε Κακάο, πράσινο Κρέμα γάλακτος Σέικερ Κοκτέιλ ή σαμπάνιας Δυόσμος (προαιρετικά) Μέθοδος: Κτυπάμε στο σέικερ δυνατά όλα τα υλικά μαζί με 3-4 παγάκια και σουρώνουμε μέσα στο ποτήρι. Γαρνίρουμε (προαιρετικά) με το δύσοσμο. Η κλασσική συνταγή δεν προβλέπει γαρνιτούρα.


Κατέβασμα ppt "\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google