Μαθηματικά και Καθημερινότητα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
Advertisements

Πώς μπορείς να μάθεις να χρησιμοποιείς τις πιθανότητες.
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!! Μαθητής:Σπύρος Παπανδρέου Τμήμα:Α3.
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Συστήματα Ταξινόμησης Βιβλιοθήκης
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΑ.  Τούρκικη Λίρα Η περιοχή που σήμερα ονομάζεται Τουρκία έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο, μεταξύ άλλων από διάφορους.
Μάθημα: Ερευνητική Εργασία ( Project ) Τμήμα : ΒPr ~ 3
Εισηγητής:Στέφανος Μέτης
Γνωριμία με το Scratch.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
1 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ.  Το παιχνίδι της πολιτιστικής κληρονομιάς Το παιχνίδι της πολιτιστικής κληρονομιάς  Το παιχνίδι της πολιτιστικής.
Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
Τζόγος Περιεχόμενα: Γενικά Είδη τυχερών παιχνιδιών
ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ
ΣΥΝΟΛΑ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Εθισμός στο Διαδίκτυο –Facebook & Έφηβοι
Τυχερά παιχνίδια και Τζόγος στο διαδίκτυο
ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, με το πλέον αβέβαιο αποτέλεσμα. Όποιος αποφασίζει να ξεκινήσει.
Η ΑΡΓΩ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ıκανότη- τες. Όλα τα αρχαία μυστικά του κόσμου των βοτάνων (διάκριση,
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά1 Λογικός Σχεδιασμός Σχεσιακών Σχημάτων.
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Επισκόπηση.
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ερευνητική Εργασία (Project) ΄Β Τετραμήνου
Μαθηματικά και καθημερινότητα
….για πολλές ώρες…..
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ Παναγιώτης Κοντογόνης
Αυτόνομοι Πράκτορες Ενισχυτική Μάθηση (Q-learning algorithm) in PONG Χανιά, 4/3/2011 Μπαμπαλής Μπάμπης.
Το Λαϊκό Λαχείο προσθέτει δεύτερο λήγοντα και διπλασιάζει τους κερδίζοντες λαχνούς και τους νικητές του ! 70% επιπλέον παίκτες του Λαϊκού απολαμβάνουν.
Με περισσότερες επιλογές σε πρωταθλήματα (U/O) Με νέα αθλητικά γεγονότα και πρωταθλήματα και μπάσκετ Με νέα μη αθλητικά γεγονότα. περισσότερα γεγονότα.
Λανσάρισμα Φεβρουαρίου. Άμεση Νίκη «Ξύνεις – κερδίζεις» Το μόνο τυχερό παιχνίδι που δεν περιμένεις κάποια κλήρωση Αυθόρμητη Αγορά Το βλέπεις, το αγοράζεις.
Εθισμοσ στο διαδικτυο. ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΜΠΑΝ.
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Διάστημα εμπιστοσύνης για τη διακύμανση. Υπολογισμός Διακυμάνσεως και Τυπικής Αποκλίσεως Όταν τα δεδομένα αφορούν πληθυσμό – μ είναι ο μέσος του πληθυσμού.
Η αξία θέσης των ψηφίων στους φυσικούς αριθμούς. πόσες καρτέλες σαν αυτή;
ARcropolis Επαυξημένη Πραγματικότητα με θέμα την Ακρόπολη Μανώλης Γιαννισάκης, Πάνος Παπαδάτος ΕΚΠΑ, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Υπεύθυνος Καθηγητής:
Δειγματοληψία Στην Επαγωγική στατιστική οδηγούμαστε σε συμπεράσματα και αποφάσεις για τις παραμέτρους ενός πληθυσμού με τη βοήθεια ενός τυχαίου δείγματος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ
«Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος
Άσκηση 2-Περιγραφικής Στατιστικής
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Ζώα και μαθηματικά.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
ΠΟΛΥΩΝΥΜΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ Στη θεωρία των πιθανοτήτων η πολυωνυμική κατανομή είναι μια γενίκευση της διωνυμικής κατανομής. Η διωνυμική κατανομή είναι η κατανομή.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ
Ερευνητική εργασία (Project)
Η ΔΙΩΝΥΜΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ.
Μαρία-Άννα Τανάγια.
Project.
Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος καθηγητής: κ
Τίτλος εργασίας- «Εκπαιδευτικό εργαλείο κατά της χειραγώγησης αγώνων»
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Το πρακτορείο μας ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ <<ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ>>
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ « Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ»
ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαθηματικά και Καθημερινότητα Μαθηματικά και Τυχερά Παιχνίδια

ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ Ντάμες ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ ΣΕΛΙΑΜΗ ΜΑΡΙΑ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΡΙΑ

Τυχερά παιχνίδια Τα τυχερά παιχνίδια εμφανίστηκαν από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα αποτελούν ενασχόληση μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Τα πιο δημοφιλή από αυτά είναι το Τζόκερ, το Λόττο, τα λαχεία, το Κίνο κτλ…

Η ενασχόληση του ανθρώπου με τα τυχερά παιχνίδια βασίζεται στη προσδοκία του για εύκολο και γρήγορο κέρδος. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που ξεκινά από το χαρακτήρα της διασκέδασης και καταλήγει σε παθολογία, με όλες τις δυσάρεστες οικονομικές, ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες. Πίσω από τα παιχνίδια αυτά κρύβεται μια βιομηχανία, κρατική ή ιδιωτική, που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, με κάθε μέσο και τρόπο.

Συσχέτιση με τα Μαθηματικά Τα τυχερά παιχνίδια και ο τζόγος οδήγησαν μεγάλους μαθηματικούς στην προσπάθεια να μετατρέψουν την θεωρεία των τυχερών παιχνιδιών σε τυπική μαθηματική θεωρία (κλασικός ορισμός πιθανοτήτων)

Ας δούμε τι πιθανότητες έχουμε …

ΠΡΟΠΟ Tο αρχαιότερο των δημοφιλών παιχνιδιών. Οι πιθανότητα απόλυτης επιτυχίας είναι 1:314=1:4.782.969.  Στο ΠΡΟΠΟ ωστόσο, το μεγαλύτερο όπλο του παίκτη είναι οι γνώσεις του

ΛΟΤΤΟ H πιθανότητα να κερδίσει κανείς το ΛΟΤΤΟ (να βρει δηλαδή 6 αριθμούς σε σύνολο 49 ) είναι 1 στα 14 περίπου εκατομμύρια .

Τζόκερ Με υπολογισμούς προκύπτει ότι αν παίξω μια μόνο στήλη έχω 1 στις 24,5 εκατομμύρια πιθανότητα να γίνω πλούσιος.

ΚΙΝΟ Το ΚΙΝΟ έχει 80 αριθμούς από τους οποίους κληρώνονται 20. Από αυτούς επιλέγοντας 4 θέλω να βρω την πιθανότητα να έρθουν και οι 4. Πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα από τα προηγούμενα τυχερά παχνίδια με μκρότερα προφανώς κέρδη ! Αι

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας !