Η ιστορία και η εξέλιξη της

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Έκθεση (μάθημα 3ο).
Advertisements

μακέτα: ομοίωμα ενός τεχνολογικού αντικειμένου σε μικρότερο μέγεθος.
Φωτογραφική μηχανή Η σύγχρονη φωτογραφική μηχανή είναι συνδυασμός τεχνολογιών από τρεις τομείς, των λεπτοκατασκευών, της οπτικής και, αφενός της χημικής.
Εισαγωγή στο χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Η εξέλιξη της οικογενειακής φωτογραφίας με το πέρασμα των χρόνων
H Ιστορική Εξέλιξη Της Φωτογραφίας!
Περιεχόμενα o Σελ 1…Εισαγωγή o Σελ 3…Η πρώτη μηχανή o Σελ 5…Η ιστορική εξέλιξη της φωτογραφίας o Σελ 9… Ποιος τραβηξε την πρωτη φωτογραφια o Σελ 11…
Pinhole Camera ή Κάμερα Μικροσκοπικής Οπής
ΟΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε γενικά στη διαδικασία δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της καταγραφής και αποτύπωσης του φωτός, με χρήση.
To 1986 τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, δείχνοντας ένα γιγάντιο κύμα μέτρων !
Ιστορια και εξελιξη τησ φωτογραφιασ
Τα υλικά και οι τεχνικές της Φωτογραφίας
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογία
Η ιστορια της φωτογραφιασ
ΕΡΓΑΣΙΑ 1ο Λύκειο Χαλανδρίου Τάξη Γ΄ Μάθημα: Φυσική Γενικής Σχ
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Εκπαίδευση Από Απόσταση
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 392 – 394 (μέχρι Διατάξεις με σύζευξη φορτίου (CCDs) )
Φωτεινή Σοφία Κατερίνα Γιώργος
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Από την camera obscura στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Στον Αστερισμό Της Φωτογραφίας!!!.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Ερευνητική εργασία 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης
Οπτική Συνάντηση 3 η EDUE-340. Περιεχόμενο Μαθήματος Επαναφορά εννοιών Οπτική – πρακτική προσέγγιση Παρουσίαση Κεφαλαίου 12, Χαλκιά (2010) Σχεδιασμός.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ασπρόμαυρη Φωτογραφία
ΜΑΡΙΑ ΜΕΜΕΖΑ ΧΑΡΑ ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΥΡΙΚΟΥ Γ2
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
! Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ!☺☻.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Project Φωτογραφία Γενικό Λύκειο Βάρδας Σχολικό έτος
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ Το πιο μεγαλειώδες θέαμα στη φύση 17/3/2015ΕΚΦΕ Νέας Ιωνίας.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ : ΣΚΙΆ Αγραφιώτη Δήμητρα Διαμαντάκη Μυρτώ Κλαίρ Σταύρου Κατερίνα.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ PROJECT Α'ΛΥΚΕΙΟΥ Α΄1 ΟΜΑΔΑ 1.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη.
Βασικές αρχές έκθεσης Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ " ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ " Εξέταση στο μάθημα της τεχνολογίας Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαυροματάκη.
Photography Εισαγωγή στην Φωτογραφία
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΕλληνογαλλικΗ σχολΗ ΠειραιΑ « ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ "
ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ PROJECT Α'ΛΥΚΕΙΟΥ Α΄1 ΟΜΑΔΑ 1.
Βασικες Εννοιες Φυσικης
Ερευνητική εργασία των μαθητών του Α1 του 3ου ΓΕΛ. Γλυφάδας
ΟΠΤΙΚΗ Οπτική ονομάζεται ο κλάδος της Φυσικής που μελετά τη συμπεριφορά και τις ιδιότητες του φωτός, ενώ επιπλέον περιγράφει και τα φαινόμενα που διέπουν.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Μαρίελλα Αναστασιάδου
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Σύνθεση ηλιακού φωτός Το λευκό φως, η πιο σωστά το σχεδόν λευκό φως, περιέχει μια συνεχή κατανομή από διάφορα μήκη κύματος. Αντιστοιχεί όπως λέμε σε ακτινοβολία.
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
Η φωτογραφική μηχανή.
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ιστορία και η εξέλιξη της Αναλογική Φωτογραφία Η ιστορία και η εξέλιξη της Μια εργασία των μαθητών : Πανά Μαριάνθη Μοίραλη Λυδία Στέργιος Βασίλης Μπαμπούνης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Αριστείδης Σουβαλιώτη Κατερίνα

Εισαγωγή Η εργασία αυτή θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την φωτογραφία. Πότε δημιουργήθηκε και ποιός την δημιούργησε. Ποιός λόγος τον οδήγησε να την κατασκευάσει και τι ήθελε να πετύχει με αυτό.

Η καινοτομία του Αριστοτέλη Camera Obscura

Τι είναι η Camera Obscura Πρόκειται για ένα κινούμενο δωμάτιο που δεν αφήνει το φως να περάσει από πουθενά αλλού παρά μόνο από μια μικρή τρύπα. Οι ακτίνες του φωτός περνούν από εκεί ταξιδεύοντας σε ευθεία γραμμή. Σχηματίζουν στην απέναντι πλευρά μια ανεστραμμένη εικόνα των αντικειμένων τα οποία βρίσκονται έξω από το κουτί.

Η εξέλιξη της camera obscura στην εποχή μας Σήμερα, τη θέση της έχει πάρει η pin hole camera, δηλαδή ένα κλειστό, μαύρο και αδιαφανές κουτί στη μια πλευρά του οποίου υπάρχει η απαραίτητη ελάχιστη σε διάμετρο τρύπα, για να εισέρχεται το φως. Απέναντι από την πλευρά αυτή το είδωλο προβάλλεται λίγο θολό και αρκετά σκοτεινό, ωστόσο μπορεί να καταγραφεί σε κάποιο φωτοευαίσθητο υλικό.

Φωτογραφική εξέλιξη Η εξέλιξη στον χώρο της φωτογραφίας είναι τεράστια αρκεί να αναφέρουμε ότι η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε με φωτογραφική μηχανή η οποία ζύγιζε περίπου 20 κιλά και χρειάστηκαν 8 περίπου ώρες για να αποτυπωθεί ενώ σήμερα απαιτούνται εκατοστά ή χιλιοστά του δευτερολέπτου και η φωτογραφική μηχανή ζυγίζει περίπου 300gr.

Σύγχρονη φωτογραφική μηχανή Είναι ο συνδυασμός εξειδικευμένων τεχνολογιών από τους παρακάτω τομείς: των λεπτοκατασκευών της οπτικής  της χημικής τεχνολογίας της μικροηλεκτρονικής

Ιστορική αναδρομή 1829: Ο Niepce και ο Daguerre υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας και αρχίζουν να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για την πρόοδό τους στη φωτογραφία. 1833: Στην Αγγλία υπήρχε ένας ανήσυχος μαθηματικός, o Talbot, που έχει τις ίδιες ιδέες με τον Daguerre και τον Niepce, αλλά αγνοούσε τα επιτεύγματά τους. Κατάφερε να πάρει αρνητικές φωτογραφίες σε χαρτί και να τις σταθεροποιήσει. 1839: Είναι η χρονιά κατά την οποία στη Γαλλία δημοσιοποιείται η εφεύρεση της φωτογραφίας. Η Ακαδημία των Επιστημών αναγνωρίζει επίσημα τη μέθοδο του Daguerre.

Ιστορική αναδρομή 1847: Παρουσιάζεται η πρώτη φωτογραφική πλάκα, το πρώτο αρνητικό φιλμ σε τζάμι. Η παρουσίαση γίνεται στη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών από τον Abel Niepce, ξάδελφο του πρωτοπόρου Niepce. 1856: Η πρώτη σειρά αεροφωτογραφιών από αερόστατο. Ο Nadar καταφέρνει να τραβήξει συνολικά 70 φωτογραφίες. 1868: Η μέθοδος έγχρωμης εκτύπωσης με την αφαιρετική τριχρωμία. Οι Ducos dy Hauron και Gross έφτασαν σχεδόν μαζί στην περιγραφή αυτής της μεθόδου ακολουθώντας ο καθένας διαφορετικό δρόμο.

Ιστορική Αναδρομή 1888: Η αμερικανική εταιρεία Eastman κυκλοφορεί το πρώτο φιλμ . 1930: Οι Philo Taylor Farnsworth και Vladimir Kosma Zoworykin πραγματοποιούν τις πρώτες προσπάθειες ψηφιακής φωτογράφησης . 1936: Το BBC μεταδίδει την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή. 1940: Η φωτογραφία μπαίνει στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. 1947: Κυκλοφορεί το πρώτο έγχρωμο θετικό φιλμ (slide) Ektachrome της Kodak. 2000: Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα τριών εκατομμυρίων εικονοστοιχείων.

..Και τώρα μερικές εικόνες...

Τα «παιχνίδια» του φακού